حجتی: امیدوارم نارساییهایم رفع شود/ از کوچکترین خطایی نمیگذرم
وزیر جهاد کشاورزی ابراز امیدواری کرد ضعفها و نارساییهایش در پی تذکرات و صحبتهای نمایندگان در جلسه استیضاح بهمرورزمان رفع شود.
وزیر جهاد کشاورزی ابراز امیدواری کرد ضعفها و نارساییهایش در پی تذکرات و صحبتهای نمایندگان در جلسه استیضاح بهمرور زمان رفع شود.
به گزارش تیننیوز، محمود حجتی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) در جلسه استیضاح خود با دفاع از عملکرد شش سال گذشته وزارت جهادکشاورزی گفت: سخنان امروزم بهمنزله نبود ضعف و نارسایی در عملکردم نیست و امیدوارم با تذکرات نمایندگان بتوانم بهمرور زمان آنها را رفع کنم.
وی درعینحال گفت: موفقیتهایی که در حوزه کشاورزی حاصلشده است و مقام معظم رهبری ما را مورد لطف قرار داده و به آنها اشاره کردند، به لطف همکاری مجلس و دولت و زحمتکشان عرصه کشاورزی بهدستآمده است.
وزیر جهاد کشاورزی بابیان اینکه اساس نگاهم در بخش کشاورزی استفاده از ظرفیتهای داخلی بهویژه ظرفیتهای نهفته در بخش کشاورزی است، اظهار کرد: با استفاده از ظرفیتهای موجود کشور یکپارچگی در وزارت جهاد کشاورزی را تحقق بخشیدم تا جامعه کشاورزی و عشایری باوجود خشکسالی بلندمدت دستاوردهای موفقی در تاریخ کشاورزی کشور رقم بزند.
حجتی ابراز امیدواری کرد که با ایجاد و تقویت ارتباط وزارت جهاد کشاورزی ایران با مراکز تحقیقاتی بینالمللی و حمایتهای دولت و مجلس و بهکارگیری فناوریها و تجهیزات مدرن روزبه اهداف و چشماندازهای تعیینشده برسیم.
گرفتاریهای کشاورزان را آگاهم
وزیر جهاد کشاورزی بابیان اینکه گرفتاریهای کشاورزان را آگاهم، گفت: وزارت جهاد کشاورزی با درک عمیق ضرورت برنامهریزی از مزرعه تا سفره و تأمین نهادههای کشاورزی مسئولیت سنگین اجرای قانون تمرکز وظایف را پذیرفت و تولید را با بازار گره زد و کارهای بزرگی را از طریق پروژههای مختلف رقم زد. با رفع برخی موانع تولید و صادرات رشد بخش کشاورزی طی پنج سال گذشته بر اساس گزارش بانک مرکزی بهصورت مستمر مثبت بوده است. این رشد چیزی در حدود چهارتا پنج درصد بوده است.
به گزارش ایسنا، وی گفت: همچنین در بخش تولید محصولات کشاورزی با رشد ۲۵ میلیون تنی، تولید محصولات کشاورزی را از طریق دانش، فناوری و تجهیزات مدرن به ۱۲۲ میلیون تن افزایش دادیم که در پی آن واردات محصولات کشاورزی چهارتا پنج میلیون تن کاهش یافت آنهم زمانی که جمعیت کشور بالغبر چهار - پنج میلیون نفر افزایش یافت.
وی اظهار کرد: تراز واردات مواد غذایی را از منفی ۸ میلیارد دلار به منفی ۳.۱ میلیارد دلار کاهش دادیم و این یعنی صرفهجویی ۵ میلیارد دلاری در واردات مواد غذایی از خارج.
حجتی حجم پروژههای انجامشده طی شش سال گذشته در چهار دهه گذشته در وزارت جهاد کشاورزی را بیسابقه دانست و افزود: در بحثهای زیربنایی، احداث شبکههای آبیاری و زهکشی و اجرای طرحهای نوین آبرسانی که با حمایت مقام معظم رهبری و مساعدت مجلس در برنامه ششم و بودجه سالانه انجام گرفت، اقدامات بزرگی در حوزه آبوخاک انجامگرفته است که در هیچ دورهای از دوران ۴۰ ساله گذشته این وزارتخانه حتی در دوران وزارت گذشته خودم، اتفاق نیفتاده است. در طول شش سال گذشته سرمایهگذاری سنگینی در حوزه آبوخاک انجام و اجراشده است که در هیچ دورهای انجام نگرفته بود. طی چهار - پنج سال گذشته ۷۰۰ هزار هکتار دستگاههای نوین آبیاری اجراشده است که ۲۸۵ هزار هکتار آن مربوط به سال ۱۳۹۶ است.
از کوچکترین خطایی نمیگذرم
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: ۵۵۰ هزار هکتار در خوزستان قرار است احداث شود که در فاز دوم آن تا آخر سال انتظار میرود ۳۰۰ هزار هکتار در سال ۹۷ برای تخصیص آب اجرایی شود. در استانهای غرب و شمال غرب کشور ۲۴۰ هکتار اجرایی شده، در سیستان ۴۶ هزار هکتار بوده که امیدواریم تا پایان سال موضوع شبکه آبیاری و زهکشی در اراضی مختلف بهخوبی اجرایی شود.
حجتی درباره برنامههای این وزارتخانه برای احیای قنوات، گفت: حدود ۱۴۰۰ کیلومتر احیای قنوات بر اساس منابع در اختیارمان داشتیم که انتظار میرود سال آینده این اقدامات بیشتر شود. امیدواریم با حمایت مجلس، پروژه احیای قنوات به بهترین شکل انجام شود چون این روش سالمترین شکل برداشت از آبهای زیرزمینی است.
وی با اشاره به اختصاص خط اعتباری پایدار به کشاورزان از طریق بانک کشاورزی برای خرید تراکتور و ادوات، گفت: ما در شورای پول و اعتبار مصوب کردیم که اختصاص تسهیلات به کشاورزان برای خرید ماشینآلات کشاورزی ۱۵ درصد باشد. این پول مستقیم به کشاورز داده نمیشود بلکه بانکها به کارخانه پول را میدهند تا ادوات کشاورزی به کشاورزان بدهد. دراینباره پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری صورت گرفته که باعث شده ۸۰ هزار تراکتور، دو هزار و ۲۰۰ کمباین و ۲۰۰ هزار انواع دستگاه کشاورزی خریداری شود.
به گفته وی، با اختصاص این تسهیلات شاهد تجهیز و نوسازی ادوات کشاورزی بودیم و به دنبال آن کشت در شالیزار در مزارع از ۲۷ درصد به ۸۰ درصد و کشت نشا از ۱۲ درصد به ۴۵ درصد رسیده است.
وزیر جهاد کشاورزی بابیان اینکه بیش از پنج میلیون تن ذخیره گندم وجود دارد، گفت: در عید سال ۹۲ و ۹۳ این میزان ذخیره گندم برای حدود ۱۰ یا ۱۵ روز بود که امروز خدا را شکر توانستهایم بیش از پنج میلیون تن ذخیره گندم داشته باشیم. در طول دو سال گذشته ۲۰ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری کردیم. امیدواریم با افزایش بارشها در سال آینده دیگر نیازی به واردات گندم نداشته باشیم.
حجتی در مورد تولید شکر، گفت: تولید شکر به بیش از ۷۰ درصد در کشور افزایشیافته آنهم در شرایطی که سطح زیر کشت چغندرقند از ۱۷۰ هزار هکتار به ۱۲ هزار هکتار کاهشیافته است. در سال ۹۲ تولید شکر یکمیلیون و ۱۰۰ هزار تن بوده که امسال به یکمیلیون و ۹۳۰ هزار تن رسیده است. این افزایش تولید از طریق افزایش عملکرد در واحد سطح و گسترش کشتهای پاینده انجامشده است. ما به دنبال آن هستیم که کشت چغندرقند را از بهار به پاییز منتقل کنیم چون با این کار مصرف آب به یکچهارم کاهش پیدا میکند.
وی تأکید کرد که تلاش تمام کارخانهها پرداخت بدهی کشاورزان است. بر اساس آخرین گزارشی که از رئیس سندیکا گرفتم، بیش از ۷۰ درصد طلب کشاورزان پرداختشده است.
وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: یکمیلیون و ۵۴ هزار تن شکر در کارخانهها بهصورت ذخیره وجود دارد که باید آرامآرام وارد بازار عرضه شود. دریافت چغندرقند کارخانهها امسال به هشت هزار تن رسید که این موارد بیسابقه است.
وی درباره الگوی کشت، گفت: محصولاتی همچون ذرت دانهای به آب بسیار زیاد نیاز دارد. ما به این نتیجه رسیدهایم که این محصول را از خارج تأمین کنیم.
حجتی بابیان اینکه درباره تولید شیر و گوشت سفید مشکلی نداریم، افزود: ما هشتمین کشور تولیدکننده و بزرگترین تولیدکننده منطقه خاورمیانه درباره گوشت سفید هستیم که بیش از دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن تولید گوشت سفید و ۱۰.۵ میلیون تن تولید شیر است. همچنین توانستهایم کشمش و سیب را صادر کرده و پرتقال، کیوی و موز را در کتاب تعرفه بگذاریم.
وزیر جهاد کشاورزی در مورد پرداخت طلب بیمهگذاران کشاورزی، توضیح داد: توانستیم ۸۰ درصد طلب بیمهگذاران محصولات کشاورزی را بدهیم، ۲۰ درصد باقیمانده که تمام تلاشمان آن است تا پایان سال این مطالبات را بدهیم.
حجتی با تأکید بر اینکه از کوچکترین خطایی نمیگذرد، گفت: اگر مواردی وجود دارد باید در مراجع صالحه موردبررسی قرار گیرد. از شما میخواهم که اگر موردی را اطلاع دارید آن را بگویید.
وی در مورد تغییر کاربری اراضی نیز توضیح داد: این مشکل بین کشاورزان و منابع طبیعی است، اکنون شاهد تقاضای بسیار زیاد در کشور برای ویلا سازی هستیم که بعضاً خلاف قانون در حریم طرحهای هادی و شهرها انجام میشود، باید تلاش کنیم این مشکلات را با کمک یکدیگر حل کنیم.