بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

◄ تعویض پلاک و شماره‌گذاری در درب منزل چگونه انجام می شود؟

رئیس مرکز شماره‌گذاری پلیس راهور انتظامی کشور با بیان اینکه خرید و فروش خودروهای وکالتی برای فروشنده و خریدار مشکلاتی را به همراه دارد درباره شماره‌گذاری خودرو در درب منزل توضیحاتی ارائه کرد.

 تعویض پلاک و شماره‌گذاری در درب منزل چگونه انجام می شود؟
تین نیوز |

سرهنگ «علی محمدی» رئیس مرکز شماره‌گذاری پلیس راهور انتظامی کشور در گفت و گو با خبرنگار ایلنا گفت: مراکز تعویض پلاک در ماه مبارک رمضان طبق روال عادی از هفت صبح تا ساعت ۱۴ خدمات شماره‌گذاری در مراکز ارائه می‌شود. بخش عمده‌ای از ظرفیت خالی است و شهروندان می‌توانند به روز نوبت خود را دریافت کنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، رئیس مرکز شماره‌گذاری پلیس راهور انتظامی کشور تصریح کرد: از ششم فروردین سامانه‌ای با همکارات وزارت اقتصاد و دارایی سازمان امور مالیاتی کشور طراحی کردند و براساس این سامانه هر کسی که می‌خواهد برای تعویض پلاک نوبت بگیرد در ابتدا مالیات را به سازمان امور مالیاتی پرداخت می‌کنند.

سرهنگ محمدی ادامه داد: مجددا کاربر به سامانه نوبت‌دهی دلالت داده می‌شود تا در آنجا برای تعویض پلاک نوبت دریافت شود. و پس از دریافت نوبت به سامانه تعویض پلاک مراجعه می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: پرداخت مالیات و کنترل مالیات هیچ ارتباط و عایدی برای انتظامی کل و پلیس راهور ندارد و صرفا یک تکلیف قانونی داریم و آن هم کنترل مالیات است. در گذشته شخص به دفترخانه مراجعه می‌کرد و علاوه بر یک درصد مالیات بیش از یک درصد به اضافه سهم حق‌التحریر هم به دفترخانه پرداخت می‌کرد.

رئیس مرکز شماره‌گذاری پلیس راهور انتظامی کشور با بیان اینکه در گذشته با توجه به اینکه مالیات در دفترخانه تعیین می‌شد سلیقه‌ای بود، تصریح کرد: ممکن بود از یک فرد بیشتر دریافت شود و از یک شخص کمتر دریافت شود. اما در حال حاضر هیچ کسی نمی‌تواند یک ریال از مالیات خودرو را تغییر دهد و یا بدون پرداخت مالیات نقل و انتقال خودرو را انجام دهد چون در سیستم شماره‌گذاری تا زمانی که کد رهیگیری از سمت سازمان مالیاتی برای شماره‌گذاری ارسال نشود و پرداخت مالیات تایید نشود سامانه شماره‌گذاری خدمات ارائه نمی‌کند.

سرهنگ محمدی در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره خرید و فروش وکالتی گفت: توصیه ما این است که خرید و فروش وکالتی خودرو هم برای خریدار و هم برای فروشنده با آسیب‌های زیادی همراه است. توصیه ما این است که کسی به صورت وکالتی خرید و فروش خودرو را انجام ندهد چرا که یکی از آسیب‌های آن برای خریدار این است که وقتی خودرو از دلال خریداری می‌شود این خودرو چند دست چرخیده است و ممکن است در نهایت این خودرو در اختیار فردی قرار گرفته باشد که با خودرو تخلفاتی مانند قتل، جرائم امنیتی، سرقت و… را مرتکب شده باشد؛ مسئولیت همه این اقدامات بر عهده صاحب پلاک است و اولین نفر که در این خصوص پاسخگو می‌شود، صاحب پلاک است.

وی ادامه داد: همچنین خریداری که خودروی وکالتی را می‌خرد ممکن است خودرویی که خریده است، ممنوع‌المعامله و توقیفی باشد و به محض اینکه این فرد خودرو را برای تعویض پلاک ببرد همکاران ما مجبور هستند براساس قانون این خودرو را توقیف کنند. همچنین ممکن است اصالت خودرو مخدوش باشد و خریدار به صورت وکالتی خریده باشد و در معاینه فنی متوجه می‌شود که خودروی خریداری شده فاقد اصالت است. ما روزانه با موارد مشابه زیادی مواجه هستیم از همین رو به مردم توصیه می‌کنیم خریدار و فروشنده با هم مراجعه کنند و وکالت ندهند.

رئیس مرکز شماره‌گذاری پلیس راهور انتظامی کشور درباره پلاک سوم نیز گفت: پلاک سوم یک پلاک دیجیتال است که به صورت برچسب به شیشه ماشین الصاق خواهد شد پلیس بهوسیله دستگاه خوانشی که دارد می‌تواند خودرو را رصد کند. این پلاک الکترونیکی است و از برنامه‌های سالجاری است.

سرهنگ محمدی همچنین درباره پلاک‌های بلااستفاده گفت: فرد هر تعداد پلاک داشته باشد به تعدادی که بر روی خودرو نصب است مشکل قانونی ندارد اما هر پلاکی که از خودرو فک شود ما به مدت یک سال برای فرد نگهداری می‌کنیم. اگر فرد در مدت این یکسال این پلاک را برای خودرویی استفاده نکند به صورت خودکار این پلاک با حفظ سوابق بنام مالک قبلی، برای شخص دیگری اختصاص داده میشود. افرادمی توانند هر تعداد پلاک می‌خواهند داشته باشند و محدودیتی در این زمینه نداریم اما این پلاک‌ها باید به خودرو الصاق شود و حتی اگر فرد یک پلاک داشته باشد که بر روی خودرو نصب نشده باشد پس از یکسال به فرد دیگری داده می‌شود.

وی درباره تعویض پلاک و شماره‌گذاری در درب منزل تصریح کرد: یکی دیگر از مواردی که در دستور کار قرار دارد تعویض پلاک در درب منزل است. ما نقل و انتقال و شماره‌گذاری اینترنتی را در استان تهران و دو استان دیگر به صورت پایلوت انجام دادیم که ۸۵ درصد کار با تلفن همراه یا رایانه انجام می‌شود و صرفا برای بازدید اصالت خودرو و فک و نصب پلاک به مراکز مراجعه می‌کنند. تیم کارشناسی ما با خودرویی که به سیستم‌های شماره‌گذاری تجهیز شده است به درب منزل مراجعه و امورات مرتبط را انجام خواهد داد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.