مرگبار ترین بزرگراه های تهران برای موتورسواران
۵۱ درصد از تصادفات فوتی موتورسواران تهرانی در بزرگراه ها رخ داده است.
رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ با اعلام سه بزرگراه مرگبار برای موتورسواران در تهران گفت که نیمی از تصادفات مرگبار رخ داده در تهران مربوط به موتورسواران است.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، سرهنگ رابعه جوانبخت درباره علت تصادفات رخ داده برای موتورسیکلت سواران گفت: بررسی آمار مرگ موتورسیکلت سواران در نیمه اول سال جاری در معابر پایتخت نشان می دهد که ۵۰ درصد از تصادفات فوتی شهر تهران متاسفانه به موتورسیکلت سواران اختصاص دارد که عدد بالایی است.
وی افزود: اگر بخواهیم به صورت دقیق تر این تصادفات را بررسی کنیم، می بینیم که ۴۴ درصد از این تصادفات به عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه مربوط است و این یعنی موتورسوار با وسیله ای که سرعت بالایی دارد و بسیار ناپایدار است تردد می کند و چون نمی تواند موتورسیکلت خود را کنترل کند و به موقع ترمز بگیرد موجب حادثه می شود، این اتفاق به راحتی قابل پیشگیری است و راهکار آن رانندگی با سرعت مجاز و مطمئنه است.
رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: همچنین وقتی بیشتر دلیل تصادفات را بررسی کنیمف متوجه می شویم که موتورسواران با خودرو یا وسیله دیگری برخورد نداشته اند؛ اما چون سرعت زیادی داشته و نتوانسته موتورسیکلت خود را کنترل کند واژگون شده است.
جوانبخت افزود: علت بعدی که ۲۱ درصد از علت تصادفات را به خود اختصاص داده است عدم توجه به جلو از سوی راکبان موتورسیکلت است. این علت در بین رانندگان خودرو نیز مشاهده می شود. در بسیاری از اوقات مشاهده شده که راکب موتورسیکلت با یک دست خود موتور را گرفته و با دست دیگر با تلفن همراه خود صحبت کرده یا پیام می دهد که این موضوع بسیار خطرناک و حادثه ساز است.
رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: تصور کنید وسیله نقلیه ای که به شدت ناپایدار و بر روی دوچرخ در حرکت است راکبی دارد که آن را با یک دست هدایت و با دست دیگر خود با تلفن همراه صحبت می کند و هیچگونه کنترلی بر روی آن ندارد، این وسیله به راحتی امکان انحراف از مسیر و واژگونی را دارد.
وی با اشاره به سومین علت وقوع تصادفات برای موتورسیکلت سواران در معابر تهران نیز گفت: علت سوم تصادفات موتورسواران به تغییر مسیرهای ناگهانی اختصاص دارد، قدرت مانور این وسیله بسیار بالا است و می تواند بین خودروها به راحتی گردش کرده و مسیر خود را به یک باره تغییر دهد، همین موضوع نیز احتمال تصادف را افزایش می دهد. در بسیاری از مواقع موتورسیکلت سواران بین خطوط حرکت نمی کنند و تصور می کنند که هر فضایی که بین خودروها باشد می توانند از آن تردد کرده و سریع تر به مقصد برسند، اما متاسفانه خیلی از این موتور سواران به مقصد خود نمی رسند چرا که در نقاط کور خودروها قرار می گیرند و توسط سایر رانندگان به خوبی دیده نمی شوند.
به گفته جوانبخت ماده ۱۶۵ آیین نامه راهنمایی و رانندگی به صراحت اعلام کرده که موتورسیکلت سوراران نباید به موازات سایر خودروها و وسایل نقلیه حرکت کنند.
رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: حرکت خلاف جهت که سهم آن هفت درصد است، هم توسط برخی راکبین موتورسیکلت انجام می شود. نمی دانم چرا برخی موتورسواران فکر می کنند که چون موتورسوار هستند می توانند خیابان را خلاف جهت بروند و وارد پیاده رو شوند و حتی در برخی موارد برخی راکبین در مسیر بزرگراه آن هم بعد از رد شدن از یک خروجی مسیر را با سرعت و خلاف جهت طی می کند و مسیر را خلاف جهت باز می گردند؛ این کار تاوان سنگینی دارد و در اکثر موارد برخوردهای شدید صورت می گیرد و آسیب دیدگی های شدید سر و گردن باعث فوت موتورسوار می شود.
وی همچنین با بیان اینکه ۵۱ درصد از تصادفات فوتی موتورسواران تهرانی در بزرگراه ها رخ داده است، گفت: بررسی محورهایی که موتورسواران بیشترین تصادفات را در آنها انجام داده اند نشان می دهد که ۵۱ درصد از تصادفاتی که متوفیان آن موتورسوار بوده اند، در بزرگراه های تهران اتفاق افتاده و ۴۹ درصد دیگر در سایر معابر بوده است. این تصادفات درحالی اتفاق می افتد که اصلا و اصولا موتورسواران نباید در این معابر تردد کنند، اما متاسفانه شاهد آن هستیم که موتورسواران در این معابر تردد کرده و حوادث ناگواری را رقم می زنند.
رئیس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ درباره مرگبارترین بزرگراه ها برای موتورسواران در پایتخت نیز گفت: بزرگراه امام علی ( ع ) در واقع رتبه اول تصادفات موتورسیکلت را داراست چون هم در مسیر جنوب به شمال و هم در مسیر شمال به جنوب بسیار پر تردد است و تردد موتورسواران در این مسیرها زیاد است. بزرگراه آزادگان نیز که کمربندی محسوب می شود و خودروهای سنگین در آن بسیار تردد می کنند. تردد موتورسواران در این مسیر بسیار خطرناک است که متاسفانه در این بزرگراه نیز تردد پرتکرار موتورسواران را شاهد هستیم.
وی گفت : بزرگراه شهید چمران بزرگراه سومی است که تصادفات فوتی در آن بسیار صورت می گیرد چرا که ما در این بزرگراه تونل توحید را داریم و متاسفانه موتورسواران وارد بزرگراه و تونل توحید می شوند. تونل توحید مسیری طولانی دارد و وقتی موتورسواران از آن رد می شوند انباشتگی حجم گازهای آلاینده بر راکبین موتورسیکلت و تمرکز آنها بسیار تاثیر می گذارد. تاکید ما بر این است که موتورسکیلت سواران از این تونل تردد نکنند. در بسیاری از مواقع مشاهده شده که موتورسواران تعادل خود را در هنگام حرکت از این تونل از دست داده و با دیواره بتنی آن برخورد کرده یا بر زمین افتاده اند.
جوانبخت ادامه داد: امسال شاهد سه فقره تصادف فوتی موتورسواران فقط در داخل تونل توحید بودیم که این موضوع بسیار حائز اهمیت است. موتورسیکلت سواران باید مسیر جایگزین را که در بالای تونل توحید است انتخاب و از آن تردد کنند.
وی از موتورسواران خواست که حتما از کلاه ایمنی استفاده کنند و گفت: مرز بین مرگ و زندگی در موتورسواری استفاده از کلاه ایمنی استاندارد در حین موتورسواری است. آمارهاحکایت از این دارد که اگر کلاه ایمنی بر سر موتورسوار باشد و حتی استاندارد آن هم پایین باشد باز هم درصد آسیب دیدگی هایی را که به سر و گردن وارد می شود کاهش می دهد.