تاریکی تونل ها و ریزش کوه دو چالش جدی و عامل ناایمنی محور پاتاوه-دهدشت
در حالی که افزایش آگاهی در مورد رانندگی ایمن و فرهنگ ترافیکی از طریق پویش هایی همچون "نه به تصادف" بسیار ارزشمند است، توجه به کیفیت و ایمنی جاده ها نیز به همان میزان با اهمیت است؛ جاده ها به عنوان زیرساخت های حیاتی، نقشی تعیین کننده در پیشگیری از تصادفات و ارتقای ایمنی رانندگان و مسافران دارد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، اهتمام و توجه به هر دو جنبه، یعنی هم آگاهی بخشی و ارتقای سطح فرهنگ ترافیکی شهروندان و هم البته بهبود زیرساخت های جاده ای، برای کاهش تصادفات و ارتقای ایمنی در سطح جاده ها و محورهای ارتباطی ضرورتی اجتناب ناپذیر محسوب می شود.
جاده ملی پاتاوه به دهدشت در استان کهگیلویه وبویراحمد را باید از جمله مصادیق بارز در این رهگذر قلمداد کرد.
مشکلات زیرساختی و برخی چالش های جدی و نقاط پرحادثه و عجیب در این محور به گونه ای است که بیش و پیش از تاکید بر ضرورت رعایت قوانین و کاهش خطاهای انسانی باید به ایمنی این محور ارتباطی پرتردد و به عنوان یک شریان اصلی ارتباطی در استان به آن اهتمام ورزید.
این جاده همچنان نواقصات زیادی دارد و گردنه های سخت و نا ایمن دارد که که ضرورت ایمن سازی و رفع نقاط حادثه خیز آن ضرورتی غیر قابل انکار است.
برخی مشکلات همچون نبود روشنایی کافی تونل ها و نبود علائم و ایمن سازی در این جاده زمینه ساز حوادث جاده ای زیادی شده و نیازمند توجه و اهتمام جدی برای تکمیل و رفع نقاط حادثه خیز است.
این جاده ۱۷ تونل دارد که پروژه تکمیل روشنایی ۹ تونل آن به اتمام رسیده و هشت تونل دیگر آن معطل تامین اعتبار است.
جاده ملی پاتاوه - دهدشت بخش مهمی از کریدور شمال –جنوب کشور است که به کوتاه تر شدن مسیر اصفهان به بنادر جنوبی کشور کمک شایانی می کند. بهره مندی ساکنان بیش از ۴۰۰ روستای محروم در ۲ شهرستان بویراحمد و کهگیلویه با جمعیتی افزون بر ۱۰۰ هزار نفر از نعمت راه مناسب از جمله مزیت های این جاده ملی بشمار می رود.
البته در این راستا هم مجموعه دولت و مدیریت اجرایی کهگیلویه وبویراحمد نیز یکی از اولویت های مهم و برنامه راهبردی برای توسعه استان را نیز توجه به زیرساخت های جاده ای و حمل و نقل جاده ای عنوان کرده اند.
به گفته ید اله رحمانی استاندار کهگیلویه وبویراحمد در همین مدت ۶ ماه از دولت چهاردهم بالای ۱۴ هزار میلیارد ریال در حوزه زیرساخت های جاده ای در استان اعتبار تزریق شده است.
رحمانی گفت که کل اعتبارات حوزه راهداری و حمل و نقل جاده ای به ویژه بهسازی و ترمیم راه ها بالای پنج هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال بود که با پیگیری های انجام شده در مدت همین ۶ ماه رقمی افزون بر هفت هزار میلیارد ریال در این حوزه هزینه شده و یا اختصاص یافته است.
معاون عمرانی استاندار کهگیلویه وبویراحمد هم گفت که محور پاتاوه به دهدشت یکی از محورهای اساسی برای کاهش بار ترافیکی در سطح جاده های ارتباطی استان است.
وی بیان کرد معتقد هستیم که این محور شریانی و اصلی همچنان دادای نواقصات و نقاط پرحادثه و خطرناکی هست و از جمله چالش های جدی وجود پیچ های خطرناک و ریزش کوه و سنگ در برخی نقاط و حاشیه جاده و همچنین تاریکی و روشنایی ناکافی تونل ها است.
وی بیان کرد البته در بحث تونل ها از مجموع ۱۷ مورد تونل در این محور ب اساس گزارش های اعلام شده تاکنون ۱۹ مورد آن عملیات ایمن سازی و وشنایی انجام شده است.
وی بیان کرد: برای ایمن سازی و جلوگیری از ریزش کوه اقدام ها و کارهای بزرگی از ساخت دیوارهای بتنی و محکم در حاشیه جاده احداث شده اما معتقدیم که ین اقدام ها به هیچ وجه کافی نیست.
شهامت اظهار کرد: ما این جاده را رها نکرده ایم و اگر چه برای کاهش بار سنگین ترافیک مورد بهره برادی قزارگرفت اما همچنان با قوت و جدیت پیگیر رفع نواقص ها و خطرات و نقاط حادثه خیز این محور هستیم.
شهامت یادآور شد که یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبارات مصوب نفت برای تونل های محور پاتاوه به دهدشت است.
وی گفت که پروژه تکمیل روشنایی تونل های پاتاوه - دهدشت علاوه بر یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال نفت یک هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال از سازمان برنامه و بودجه اعتبار دارد که شرکت زیرساخت نباید دست روی دست بگذارد و به دنبال جذب این پول برود.