بازدید سایت : ۳۷۴۸۴

حمایت کارفرمایان از تعطیلی ۲ روزه

از بخش خصوصی درباره «تعطیلات» نظرسنجی شد.

 حمایت کارفرمایان از تعطیلی ۲ روزه
تین نیوز |

فعالان بخش خصوصی در کسب‌و‌کارهای صنعتی و تجاری با شرکت در نظرسنجی «دنیای‌اقتصاد» درباره «نبض تولید پس از تنظیم تقویم تعطیلات»، دیدگاه‌های خود را درباره «دو روزه شدن تعطیلی آخر هفته» تشریح کردند.

به گزارش تین نیوز به نقل از دنیای اقتصاد، ۱۶ نفر از فعالان اقتصادی در این نظرسنجی شرکت کردند؛ به‌طوری‌که اکثریت، «موافق» آخر هفته دو روزه هستند و حتی برخی از تولیدکننده‌ها با علم به تاثیر مثبت این شکل تعطیلی بر روحیه نیروی کار، به پیشواز اجرای آن در محیط کار خود رفته‌اند. مخالفان اما یک فرضیه غلط را مبنای اعلام نظر خود قرار داده‌اند.

اگر تقویم تعطیلات بازنگری و ساماندهی مجدد شد با قید «دو» روزه شدن تعطیلات آخر هفته» چه اثری روی تولید و تجارت خواهد گذاشت؟ آیا نبض تولید را کندتر می‌کند؟ یا این‌که موجب سرعت بخشیدن به نبض تولید داخلی می‌شود؟ نتیجه نظرسنجی از ۱۶ نفر از فعالان منتخب در بخش صنعت و تجارت نشان می‌دهد اکثر آن‌ها موافق دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته هستند و اثر این نوع تنظیم تقویم تعطیلات را بر روحیه، انگیزه و بهره‌وری نیروی کارمثبت ارزیابی کرده و تعطیلات آخر هفته را به نفع تولید ارزیابی می‌کنند.

حتی برخی از این فعالان بخش خصوصی به پیشواز این امر رفته و تعطیلات آخر هفته برای کارکنان خود را دو روزه کرده‌اند. اما نکته جالب‌تر، استدلال گروهی از مخالفان آخر هفته دو روزه است که تحت‌تاثیر بی‌اطلاعی از تعداد تعطیلات ایران و سایر کشورها علت مخالفت خود را زیاد بودن تعطیلات در ایران اعلام می‌کنند و براساس همین فرضیه غلط با «دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته» مخالف هستند.

طبق تحقیقات و با توجه به آمار مستندی که وجود دارد؛ در ایران با احتساب ۲۶ روز تعطیلی رسمی و ۵۲ روز تعطیلی جمعه، تعداد تعطیلات ۷۸ روز است و حتی با احتساب پنج‌شنبه‌های نیمه‌تعطیل، کل تعطیلات ۱۰۴ روز می‌شود؛ این در حالی است که تعداد کل تعطیلات آخر هفته و مناسبتی در اکثر کشورهای جهان ۱۱۰ تا ۱۲۹ روز است. متن نتایج نظرسنجی از صاحبان کسب‌وکارهای صنعتی و تجاری درباره آخر هفته دو روزه به شرح زیر است:

محمدرضا نجفی‌منش، رئیس انجمن صنایع همگن: با دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته موافقم چون حتی می‌توان ساعت کاری این روز را در طول روزهای هفته جبران کرد تا همانند کشورهای پیشرفته بخش صنعت و تولید ما نیز از محل افزایش بهره‌وری نیروی کار ناشی از افزایش انگیزه بعد از تعطیلات منظم فعال‌تر شود.

حبیب‌اله انصاری، دبیرکل انجمن صنایع لوازم‌خانگی ایران: موافق دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته هستم با وجود این‌که می‌دانم تعطیلات ما نسبت به سایر کشورها کم‌تر است اما برای توسعه اقتصادی و کم‌تر نشدن میزان تولید داخلی همزمان با دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته باید از تعطیلات مناسبتی موجود در طول سال کم شود.

فرزین فردیس، عضو کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، با طرح دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته کاملا موافقم به علت این‌که مزایای اجتماعی و ‌اقتصادی بی‌شماری دارد و می‌توان با استفاده از آن در فضای کسب‌و‌کار را نشاط ایجاد کرد؛ زیرا زمانی که خانواده‌ها دو روز فرصت گشت و گذار و استراحت دارند می‌توانند برای رفتن به مسافرت برنامه‌ریزی کنند که همین امر موجب نشاط در روحیه آن‌ها می‌شود. با افزایش سفرهای داخلی از نظر اقتصادی نیز در صنعت گردشگری شاهد تاثیرات مثبت خواهیم بود.

حمیدرضا غزنوی سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی: با تعطیلی دو روزه آخر هفته در شهرهای بزرگ موافقم زیرا با تقسیم شدن ۴۴ ساعت کار در ۵ روز ابتدای هفته می‌توانیم آن یک روز تعطیلی را جبران کنیم.

حرمت‌اله رفیعی، نایب‌رئیس اول کمیسیون گردشگری اتاق تهران و رئیس هیات‌مدیره انجمن صنفی دفاتر مسافرتی ایران: طرح دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته در کشور یکی از طرح‌های بسیار خوب است که با آن موافقم. این طرح موجب رونق گرفتن صنعت گردشگری می‌شود و در همه کشورهای جهان نیز تعطیلات پایان هفته دو روزه است.

مهدی معصومی، مدیرعامل شرکت تولید مواد غذایی: نه‌تنها با این طرح موافق هستم؛ بلکه سال‌های زیادی است که در کارخانه خود به علت افزایش بهره‌وری نیروی انسانی فعال در آن تعطیلات آخر هفته را دو روزه کرده و در ساعت کاری سایر روزهای هفته نیز تغییر ایجاد نکرده‌ام.

سلطان حسین فتاحی، مدیرعامل شرکت تولیدکننده لوازم خانگی: در حال‌حاضر که تراز اقتصادی خوبی داریم به‌نظرم می‌رسد برای ایجاد انگیزه بیشتر و رونق تولید که در برنامه توسعه ششم نیز به آن اشاره شده بهترین فرصت برای دو روزه کردن تعطیلات آخر هفته است زیرا با این روش موجب افزایش انرژی و بهره‌وری نیروی کار می‌شویم.

خسرو محمودیان، دبیر انجمن صنفی صنعت تایر کشور: موافق دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته هستم. به‌خصوص اگر این تعطیلی شنبه باشد چون در حال‌حاضر ارتباط ما با کشورهای دیگر بسیار محدود است که علت آن ناهماهنگی تعطیلات ما با آنها است.

نصرالله رضازاده، رئیس اتحادیه تعاونی‌های تامین نیاز سراسری صنعت پلاستیک کشور: موافق دو روزه شدن تعطیلی آخر هفته هستم زیرا در شرایط فعلی با توجه به اوضاع و احوال صنعت دو روزه بودن تعطیلات آخر هفته می‌تواند به اقتصاد کمک چشمگیری کند.

علی‌اصغر صفائی‌فیروزآبادی، تولیدکننده درب و پنجره: ۱۰۰ در صد موافق دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته هستم زیرا با وضعیت اقتصادی موجود در بخش تولید ما تنها با ۳۰ درصد توان به تولید می‌پردازیم بنابراین اضافه شدن یک روز به تعطیلات آخر هفته تاثیر منفی در کسب‌و‌کارها و میزان تولید نخواهد داشت.

علی موسوی، دبیر انجمن بلورسازان استان تهران: کاملا مخالف دو روزه بودن تعطیلات آخر هفته هستم زیرا در حال‌حاضر نیز تمام بخش‌های خصوصی حقوق و مزایای کارگران خود را به سختی پرداخت می‌کنند و با اضافه کردن تعطیلات به آنها هزینه تمام‌شده آنها بسیار گران می‌شود. در چنین شرایطی به ناچار مجبور به تعدیل نیرو یا تعطیلی کارگاه‌ها می‌شویم. در حال‌حاضر تعطیلات کشور ما نسبت به خیلی از کشورهای دیگر دنیا زیاد است.

حسن کاردان، مدیر تولیدکننده صنایع نساجی و پوشاک: آمارهایی که برای کم‌بودن تعطیلات ایران نسبت به سایر کشور اعلام می‌کنند، کذب است و ما هر هفته تعطیلی داریم و از تولید نیز عقب هستیم. کشورهای پیشرفته تا حل شدن مشکل تولید خود مدام به تولید پرداخته‌اند.

حسین سروش، دبیر کانون سنگ ایران: نه‌تنها با دو روزه شدن تعطیلات مخالف هستم بلکه باید این پنج‌شنبه‌های نیمه‌وقت را نیز به روز کاری تمام‌وقت تبدیل کنیم چون تعداد تعطیلات ما در ایران بسیار زیاد است.

نورالدین مهری، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان پیچ و مهره: به اندازه کافی در کشور تعطیلات وجود دارد و در رکود اقتصادی نیز هستیم بنابراین نیازی نیست که بیشتر شود.

حسن نیلفروش‌زاده، عضو هیات‌مدیره انجمن صنایع نساجی ایران: مخالف تعطیلی دو روزه آخر هفته هستم زیرا با توجه به تعداد تعطیلی‌های زیادی که در کشور نسبت به سایر کشورها داریم میزان تولید کم است.

رسول خلیفه‌‌سلطان، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران: مخالف این طرح تعطیلات هستم چون تعطیلات در کشور زیاد است و بیشتر شدن آن می‌تواند هزینه نیروی کار را افزایش دهد.

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.