بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

سفر به استان‌های گرمسیر مانع کرونا نیست

رییس شبکه بیماری های ویروسی ایران اظهار داشت: مسافرت به نقاط گرم به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا، تصوری اشتباه است و هیچ یک از منابع علمی آن را تایید نکرده اند.

سفر به استان‌های گرمسیر مانع کرونا نیست
تین نیوز |

 رییس شبکه بیماری های ویروسی ایران اظهار داشت: مسافرت به نقاط گرم به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا، تصوری اشتباه است و هیچ یک از منابع علمی آن را تایید نکرده اند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، دکتر سید محمد جزایری با اشاره به اینکه خطر ابتلا به کرونا در مناطق گرم هم وجود دارد، بیان داشت: اینکه مردم فکر کنند در هوای گرم انتقال بیماری انجام نمی گیرد، تصوری کاملا اشتباه است.

وی ادامه داد: ضریب انتقال بیماری در مورد ویروس کرونا حدود ۲.۵ است یعنی یک فرد آلوده حدود ۲ تا سه نفر را مبتلا می کند. درجه حرارت محیط ممکن است مقداری این عدد را کاهش دهد ولی به صفر نمی رساند.

جزایری در پاسخ به این سوال که آیا ویروس کرونا نسبت به گرما حساسیت دارد، افزود: مدت ماندگاری ویروس بر سطوح گرم، کاهش پیدا می کند. با این حال اگر فرد بیمار در منطقه گرم کشور در بین جمعیت عطسه و سرفه کند، حتما بیماری به سایرین انتقال پیدا می کند و افراد مبتلا به کرونا می شوند. 

وی با تاکید بر اینکه گرما در پیشگیری از سرایت بیماری نقشی ندارد، گفت: یکی از مهمترین راه های انتشار بیماری پخش قطرات تنفسی فرد آلوده است. تنها مساله ای که هست این است که قطرات تنفسی فرد بیمار در هوای گرم، ماندگاری کمتری دارد و این موضوع ار نظر تئوریک اثبات شده است.

رطوبت کرونا را ماندگارتر می کند؟

رییس شبکه بیماری های ویروسی ایران ادامه داد: رطوبت کم در هوای محیط، کرونا را مستعد ماندگاری بیشتر می کند و سبب ابقای بیشتر ویروس می شود.

جزایری اظهار داشت: ویروس کرونا در هوای سرد و رطوبت پایین ماندگاری بیشتری دارد و اگر رطوبت بیشتری در محیط وجود داشته باشد، ماندگاری ویروس کاهش می یابد. 

دلیل شیوع سریع کرونا در دنیا چیست؟

وی، شایعترین راه سرایت بیماری ها را از راه های خون، تنفس، گوارش و تماس جنسی اعلام کرد و افزود: نقش ارتباط جنسی و خونی در شیوع بیماری بین افراد ضعیف تر است اما در اجتماعاتی مانند مدارس، دانشگاه ها، ادارات، مترو و اتوبوس ها مدام ارتباط تنفسی وجود دارد.

رییس شبکه بیماری های ویروسی ایران افزود: به همین دلیل اگر بیماری عامل سرایت تنفسی داشته باشد، به سرعت منتشر می شود. در مورد بیماری کرونا به دلیل اینکه دوره کمون (از ابتدای ورود ویروس به بدن تا زمان شروع علائم بالینی) طولانی است، فرد بیمار بدون اطلاع از بیماری خود، ویروس را به دیگران منتقل می کند. 

جزایری افزود: در کنار موارد بیان شده، آسان شدن ارتباطات مردم کشورها نیز عاملی برای سرعت انتشار این بیماری شده است. در گذشته ارتباطات محدود بود و بیماری هم در مناطق خاصی مشاهده می شد، در حالی که اکنون وضعیت اینطور نیست.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.