بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

◄ «سفر قسطی» پرتقاضا شد

افزایش نرخ بلیت وسایل نقلیه عمومی، هزینه بنزین، هتل و دیگر خدمات سفر، متقاضیان سفرهای قسطی را افزایش داده است.

«سفر قسطی» پرتقاضا شد
تین نیوز |

افزایش نرخ بلیت وسایل نقلیه عمومی، هزینه بنزین، هتل و دیگر خدمات سفر، متقاضیان سفرهای قسطی را افزایش داده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، تعداد وب سایت ها و آژانس هایی که خدمات قسطی سفر را عرضه می کنند درحال افزایش است. این شیوه سفر در گذشته نیز رواج داشته، اما به گفته آژانس داران در سال های اخیر به دنبال تورم و افزایش قیمت ها، متقاضی بیشتری داشته است.

کیوان بیانی، یکی از آژانس دارانی که تورهای اقساطی به خارج از کشور اجرا می کند، به ایسنا می گوید: متقاضی سفرهای قسطی به ویژه به خارج از کشور بیشتر شده است که گرانی و کم توانی مردم، عامل اصلی ترویج این شیوه از سفر بوده است.

او اضافه می کند: سفرهای قسطی در گذشته هم رواج داشته، اما حالا نمایان تر شده است، مخصوصا بعد از اصلاح قوانین چک که خیال طرفین را آسوده تر کرده است.

سفرهای قسطی به خارج از کشور از زمانی که ارمنستان مجوز واکسیناسیون اتباع و گردشگران خارجی را صادر کرد، نمایان تر شده است؛ این مطلب را بیانی می گوید و می افزاید: روزهایی که سفر به ارمنستان اوج گرفت، خیلی ها برای سفر قسطی با آژانس ها تماس می گرفتند، ما چک می گرفتیم و خدمات سفر را عرضه می کردیم.  

در آژانس های دیگر نیز سفر قسطی یک بسته ویژه دارد. اقساط از چهار ماه تا ۱۲ ماه تعیین می شود. بعضی از آژانس ها حتی وام سفر هم می دهند. یکی از همین آژانس داران به ایسنا می گوید که بسته ویژه سفرهای قسطی را از سال ۹۷ طراحی کرده است، از همان روزهایی که بلیت هواپیما، قطار و اتوبوس، نرخ ارز و عوارض خروج از کشور، گران شدند و توان اقتصادی مردم پایین تر آمد. خیلی ها که اتفاقا از قشر متوسط جامعه و یا دانشجو بودند و سالی یک بار سفر خارجی می رفتند، محدود شدند. همان قشر حالا سفر داخلی هم کمتر می توانند بروند.

سفرهای قسطی نسخه ای بود که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با گرانی هزینه خدمات سفر و کاهش مسافران در همان سال ۹۷ پیچید. ابتدا قرار بود طرحی برای ارزان سازی سفر اجرا شود، مدتی بعد نام طرح را به «آسان سازی سفر» تغییر دادند، کمی بعدتر هم اعلام کردند منظورشان از این طرح ها، سفرهای قسطی بوده است. برخی کارشناسان این تئوری را ردشده و ناکارآمد می دانستند؛ چرا که معتقدند بدهکار کردن و زیر قرض و قسط بردن مردم برای سفر در شرایط معیشتی و اقتصادی موجود، فرمول درستی نیست و بهتر است نسخه های کشورهای دیگر که با تخصیص یارانه و بودجه های رفاهی به گروه های کم درآمد، کارگر و دانشجو سفر را ارزان کرده اند، دنبال شود.

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی حتی تعدادی از آژانس های دولتی و وابسته را مأمور اجرای طرح سفرهای قسطی کرد. برخی از آن ها می گفتند در مسیرهای مثل مشهد و کیش این مدل خوب جواب داده است. اما طرحِ دولتی سفرهای قسطی با شیوع کرونا متوقف شد.

علاوه بر این، از طرف کانون جهانگردی و اتومبیلرانی که یکی از شرکت های زیرمجموعه وزارت میراث فرهنگی و گردشگری به شمار می آید، در مهرماه ۹۹ درست در اوج کرونا، از توافق با یکی از بانک ها برای پرداخت ۲۰ میلیون وام سفر خبر داده شد که این طرح در روزهای کرونایی با واکنش های منفی مواجه شد و به نتیجه نرسید و متوقف شد.  

سال ۹۸، پیش از همه گیری کرونا، چشم انداز اغلب آژانس داران این بود که مردم بیشتر به سفرهای قسطی و قیمت های لحظه آخری روی آورند و سفرهای داخلی به نسبت سفرهای خارجی رونق داشته باشد. با وجود این فرض، اما دست انداراکان سفر و حمل و نقل در آن سال که گرانی خدمات سفر هم بیشتر نمایان شده بود، مقاومت هایی را برای ارزان کردن هزینه خدمات و حتی تخفیف دادن نشان می دادند.

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز به عنوان متولی سفر، تاکنون مدل و یا روشی موفق برای مدیریت سفر و هزینه های آن نداشته و در سطح کلان، رایزنی های آن برای سامان دهی هزینه های سفر، بی اثر بوده و بی نتیجه مانده است؛ نمونه بارز آن در سال های اخیر که پس از گرانی ناگهانی بلیت هواپیما و ریزش سفرهای هوایی، در نتیجه پیگیری های متولیان گردشگری، رییس جمهور به شرکت های هواپیمایی اخطار داد، اما تغییر و اصلاحی در قیمت ها رخ نداد، گرانی ای که تا امروز ادامه داشته و همچنان مسأله است. اینک با ادامه این روند و تغییر سلیقه مردم در سفر، بسیاری از آژانس داران، حذف سفر از سبد گروه بزرگی از جامعه را هشدار می دهند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.