بازدید سایت : ۵۱۸۸۲

◄ دریاچه شورابیل، جاذبه آبی شهر اردبیل

مدیر منطقه توسعه گردشگری شورابیل گفت: دریاچه شورابیل یکی از بزرگ ترین دریاچه های طبیعی داخل شهری ایران در اردبیل است که وسعت آن به حدود ۱۸۰ هکتار می رسد، این دریاچه با امکانات متنوع از بهترین و مهمترین اماکن گردشگری شهری در ایران و استان اردبیل است.

دریاچه شورابیل، جاذبه آبی شهر اردبیل
تین نیوز |

مدیر منطقه توسعه گردشگری شورابیل گفت: دریاچه شورابیل یکی از بزرگ ترین دریاچه های طبیعی داخل شهری ایران در اردبیل است که وسعت آن به حدود ۱۸۰ هکتار می رسد، این دریاچه با امکانات متنوع از بهترین و مهمترین اماکن گردشگری شهری در ایران و استان اردبیل است.

فیلم کوتاه پربازدید امروز را ببینید:

فیلم|نجات دلهره آور دختر جوان از پرشیای چپ شده وسط اتوبان قم کاشان

به گزارش تین نیوز به نقل از میراث آریا، سیداحمد موسوی اظهار کرد: با توجه به حقابه و باز شدن مسیر ورودی کانال آب به دریاچه، شاهد افزایش قابل توجه حجم آب مخزن دریاچه شورابیل هستیم که انتظار داریم سال جاری با نزولات جوی مناسب، حجم آب دریاچه به بیش از ١۴ میلیون متر مکعب برسد.

وی افزود: دریاچه شورابیل یکی از بزرگ ترین دریاچه های طبیعی داخل شهری ایران در اردبیل است که وسعت آن به حدود ۱۸۰ هکتار می رسد، این دریاچه با امکانات متنوع از بهترین و مهم ترین اماکن گردشگری شهری در ایران و استان اردبیل است.

مدیر منطقه توسعه گردشگری شورابیل گفت: عملیات عمرانی در این منطقه در حال انجام است.

موسوی ادامه داد: آغاز پروژه لوله گذاری، هدایت و دفع آب های سطحی در بخش ضلع جنوبی دریاچه محدوده پارک باغ بهشت و آغاز عملیات نوسازی پیاده روسازی پارک صخره ای با سنگ لاشه و هم سطح سازی و ترمیم قرنیز دیواره در راستای بهسازی و ترمیم ابنیه منطقه گردشگری شورابیل از جمله این اقدامات است.

وی با اشاره به انجام اقدامات ترافیکی، ایمن سازی و نصب علائم و مشخص کردن مسیر جایگزین برای شهروندان و ورزشکاران برای تردد از رینگ پیاده روی افزود: هدف از این عملیات، جلوگیری از خطرات احتمالی در اجرای پروژه لوله گذاری و هدایت آب های سطحی پارک باغ بهشت است.

مدیر منطقه توسعه گردشگری شورابیل با اشاره به تداوم عملیات تشتک زنی و پاجوش زنی درختان پارک دانشجو و میراث در جهت جوان سازی و بهبود رشد درختان پارک ها و بوستان های منطقه شورابیل گفت: سنگ کاری و نماسازی قسمت سقف و گنبد مرقد مطهر شهدای گمنام در راستای نوسازی و بهسازی پروژه و نوسازی و بهسازی دو چشمه سرویس بهداشتی در ساختمان مدیریت در بخش ضلع شمالی از دیگر عملیات انجام شده در این منطقه است.

موسوی گفت: عملیات پازل گذاری پیاده روی پارک میراث، پیاده روی روبه روی کتابخانه عمومی و پیاده روی جنب هتل شورابیل در راستای بهبود و ایمن سازی تردد شهروندان نیز به پایان رسیده است.

به گزارش تین نیوز، دریاچه شورابیل از قدیمی‌ترین عرصه‌های آبی ایران به شمار می‌رود که بنا بر نظر محققان قدمت آن از دریاچه ارومیه بیشتر است. زمین‌شناسان زمان پیدایش این دریاچه را در اواخر دوران سوم و اوایل دوران چهارم زمین‌شناسان تخمین زده‌اند. در گذشته از دریاچه شورابیل با نام تالاب یاد می‌کردند که آب آن از بارش‌های جوی در طول سال و رودخانه «بالیقلوچای» تامین می‌شد.

جریان چشمه‌ها و رودخانه‌های اطراف دریاچه شورابیل در گذشته بخشی از آب این دریاچه را تامین می‌کردند و از طرف دیگر این منطقه از کشور ما در طول سال بارش‌های زیاد برف و باران را تجربه می‌کند. این عوامل سبب پر آبی دریاچه شورابیل در طول زمان شده‌اند و روند شیرین سازی این دریاچه در طول سال‌های اخیر نیز، حجم آب آن را به میزان قابل‌توجهی افزایش داده است. هیچ مسیر خروجی در دریاچه شورابیل برای کنترل آب آن وجود ندارد و تا چند سال پیش تنها میزان جذب خاک و تبخیر سطحی، عوامل تاثیر گذار بر میزان آب این دریاچه بودند. در حال حاضر یک دریچه تخلیه برای کنترل سطح آب دریاچه شورابیل در اطراف آن تعبیه کرده‌اند.

امروزه شوری آب دریاچه شورابیل از ۸۰ گرم در لیتر به دو گرم در لیتر رسیده است. با تجمع آب پشت سد «یامچی» و ورود آب رودخانه بالیقلوچای از این راه به این دریاچه، مساحت دریاچه شورابیل به سرعت افزایش پیدا کرد و از حدود ۷ هکتار به ۱۸ هکتار رسید. این افزایش حجم سبب افزایش ۱۴ برابری آب این دریاچه و شیرینی آب آن شده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • سعید پاسخ

    درخت کاری در اطراف شورابیل بیشتر شود و برخی از مسیر های پیاده روی به طرف دریاچه نیاز به سنگ ریزی برای جلوگیری از تخریب و نشست این مسیر چمنی مردم هم در نظافت و پاکیزگی و نگهداری این گوهر گرانبها کوشا باشند

  • ایمان چراغی پاسخ

    خیلی عالی

  • ناشناس پاسخ

    ولی متاسفانه کانال آبی که برای شورابیل کشیده‌اند هرچه گل ولای و آشغال است میاره، می ریزه به شورابیل و کسی هم نیست جلوی آن را بگیرد بعد چند سال به نظرم اثری از شورابیل نمی ماند چون پر از آشغال رسوبات می‌شود

  • ناشناس پاسخ

    متاسفانه اطراف شورابیل همش نخاله ساختمانی و یا کسی که می خواهد ساختمان بسازد گودبرداری می کنند و خاکش را می آورند به اطراف شورابیل می ریزند و یک چهره ی خیلی بدی شده متاسفانه

  • ناشناس پاسخ

    یک پیشنهادی در مورد کناره های شورابیل که همش پر از آشغال و نیزار شده من از مسئولین مربوطه خواهش میکنم که آنها را لایروبی کنند تا چهره ی خوبی داشته باشه ممنون که نظرات این من را می خوانید امیدوارم که جلوی این موانع را بگیرد متشکرم

  • حبیب پاسخ

    من بچه اردبیل نیستم هنوز اردبیل نرفتم و این دریاچه را ندیدم اما خواهشا این دریاچه رو حفظ و پاکیزه نگهدارید طرف ما همچین دریاچه ای هست ولی آبش شیرین و روان وپایین دست آن همش کشاورزیست همه ایران سرای من است