◄ بعد از خرید هواپیما نوبت به حوزه ریلی رسید ؛ ورود رسمی«بابک زنجانی» به صنعت ریلی کشور
تفاهمنامه سرمایه گذاری برای تولید و تامین بیش از ۲۰۰۰ واگن مسافری و باری به ارزش ۶۴ هزار میلیارد تومان در حوزه ریلی امضا شد.

آیین سرمایه گذاری در صنعت حمل و نقل ریلی با حضور وزیر راه و شهرسازی و سرمایه گذاران بخش خصوصی و فعالان حوزه ریلی به منظور امضای دو تفاهمنامه سرمایه گذاری برای تولید و تامین بیش از ۲۰۰۰ واگن مسافری و باری به ارزش ۶۴ هزار میلیارد تومان آغاز شد. در این مراسم شرکت ریلی منتسب به هلدینگ «بابک زنجانی» صبح امروز با حضور وزیر راه و شهرسازی تفاهم نامه ۶۱ هزار میلیارد تومانی را با شرکت راه آهن منعقد کرد.
به گزارش تین نیوز ، صبح امروز یکشنبه سی و یکم فروردین ماه ۱۴۰۴ آیین سرمایه گذاری در صنعت حمل و نقل ریلی کشور با حضور فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی، جبارعلی ذاکری معاون وزیر و مدیرعامل شرکت راه آهن، محمدرضا رضایی کوچی رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، نمایندگان وزارت نفت و جمعی از سرمایه گذاران بخش خصوصی و فعالان حوزه ریلی آغاز شد.
در این مراسم مطابق تفاهمنامه تنظیمی با شرکت کشت و صنعت افق هشتگرد، سرمایه گذاری به ارزش ۳۰۰۰ میلیارد تومان برای خرید و تولید ۶۵۰ دستگاه انواع واگن باری از نوع فله بر مخصوص حمل غلات با ظرفیت تولید داخل و مشارکت سازنده های داخلی و دانش فنی نیز میان طرفین منعقد می شود.
نورالله بیرانوند معاون تامین سرمایه و اقتصاد شرکت راه آهن در ابتدای این برنامه اظهار کرد: در قانون برنامه هفتم اهداف روشنی برای بخش ریلی ترسیم شده است که شامل افزایش سهم راه آهن به ۳۰ درصد در حمل و نقل و افزایش میزان حجم بار ترانزیتی به ۴۰ میلیون تن است.
وی افزود: برنامه سرمایه گذاری بخش خصوصی با الهام از برنامه هفتم و برنامه عملیاتی راه آهن، یک برنامه منسجم برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه های زیرساخت، ناوگان و بخش غیر عملیاتی تدوین شده است.
معاون تامین سرمایه و اقتصاد شرکت راه آهن در ادامه گفت: برای جذب ۶.۴ میلیارد دلار معادل ۴۵۰ هزار میلیارد تومان برای سرمایه گذاری ۷۷ درصد در بخش ناوگان و ۲۳ درصد در بخش زیربنا، برنامه ریزی شده است.
بیرانوند یادآور شد: برای سرمایه گذاری در بخش زیرساخت، ۱.۵ میلیارد دلار هدف گذاری شده است.
وی در ادامه به تدوین بسته های مشوق سرمایه گذاری در حوزه ریلی اشاره کرد و گفت: این بسته ها شامل بازدهی و جذابیت اقتصادی، تامین مالی پروژه ها و کاهش ریسک سرمایه گذاری است و هدف آن حداکثرسازی مشارکت بخش خصوصی است.
معاون تامین سرمایه و اقتصاد شرکت راه آهن افزود: در بسته اول، پرداخت یارانه صرفه جویی سوخت (ماده۱۲) دیده شده است که طبق همین بند تاکنون ۳۳۰ میلیارد تومان پرداخت شده است، همچنین جذب سرمایه در مناطق لجستیکی، واگذاری لکوموتیوهای مستهلک برای بازسازی و بازگشت به چرخه فعالیت دیده شده است.
وی با اشاره به بسته تامین مالی سرمایه گذاری، از محل تسهیلات وجود اداره شده تا کنون ۳۰ میلیارد تومان پرداخت شده و مشارکت در تامین مصالح روسازی خطوط آنتنی، مشارکت در تامین مالی پروژه های زیربنایی نیز در برنامه دیده شده است.
بیرانوند از راه اندازی خط اعتباری جدید با صندوق توسعه ملی برای تأمین فاینانس با سرمایه گذاران خبر داد و گفت: شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران، نقش ضامن را برای سرمایه گذاران و شرکت های ریلی را ایفا می کند.
معاون تامین سرمایه و اقتصاد شرکت راه آهن خاطرنشان کرد: هر کس در کشش سرمایه گذاری کند، راه آهن ۱۰۰ درصد خریدار خدمات آن است.
وی با بیان اینکه ما به دنبال تشکیل اکوسیستم سرمایه گذاری حمل و نقل ریلی هستیم، تاکید کرد: بازار سرمایه و صندوق توسعه حمل و نقل به مجموعه فعالین ریلی و حوزه باری در مسیر برنامه ریزی و سرمایه گذاری کمک کنند.
بیرانوند تصریح کرد: قطار سرمایه گذاری راه آهن با سرعت بیشتری به حرکت در می آید و منافع اقتصادی و اجتماعی راه آهن سالانه حدود ۱.۲ میلیارد دلار بوده که ۵۰ درصد آن صرفه جویی در مصرف سوخت است.
لازم به ذکر است این تفاهم نامه با شرکت آوان ریل شرکت ریلی هلدینگ «دات وان» منتسب به بابک زنجانی تفاهمنامه ای با ارزش ۶١ هزار میلیارد تومان برای خرید و تولید ٣٠٠ دستگاه مسافری خودکششی دیزلی، ۵٠ لوکوموتیو باری و ۶٠٠ دستگاه واگن باری مخزن دار منعقد کرد.