بازدید سایت : ۴۱۹۶۱

فرونشست باغ شهر اصفهان نتیجه اتفاقات 20 ساله است

اصفهان در گذشته یک باغ شهر بوده است و فرونشست اصفهان نتیجه زنجیره اتفاقات ۲۰ ساله است.

فرونشست باغ شهر اصفهان نتیجه اتفاقات 20 ساله است
تین نیوز |

سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: یکی از چهار مسئله دارای اولویت مردم و شهر اصفهان، فرونشست است که به جاری نبودن زاینده رود و آلودگی های زیست محیطی و هوا مرتبط است و به دلیل زنجیره اتفاقاتی بوده که طی بیش از ۲۰ سال در این شهر رخ داده و امروز خروجی و مصداق آن معضل فرونشست شده است.

خبر جنجالی روز را بخوانید؛

◄ قتل یک راننده کامیون توسط متصدی جایگاه سوخت

ژاپنی ها نمی توانند هواپیمای مسافربری بسازند و ایرانی ها می سازند!

به گزارش تین نیوز به نقل از ایمنا، اصفهان در گذشته یک باغ شهر بوده است و حجم هکتار و مساحت پوشیده از فضای سبز در این باغ شهر بسیاری از مسائل و موقعیت این کلان شهر را به عنوان یک اقلیم آب و هوایی در مرکز کشور، جاری بودن دائمی زاینده رود و شرایط مناسب محیط زیستی را اثبات می کند که چنین شهری با این ویژگی ها در مرکز کشور وجود داشته است.

دریافت سریعتر اخبار و تحلیل های مهم حوزه حمل و نقل در اینستاگرام ما امکان پذیر است. برای عضویت در اینستاگرام «تین نیوز» اینجا کلیک کنید.

برآوردها این است که در حال حاضر یک سوم شهر اصفهان دارای فضای سبز بوده و با توجه به این سرانه فضای سبز، مسائل اصفهان نیز بیشتر شده است؛ جاری نبودن زاینده رود، برهم خوردن اقلیم زیست محیطی اصفهان و آلودگی های زیست محیطی ناشی از همین موضوع بوده و در نهایت ایجاد پدیده فرونشست که در حال حاضر این کلان شهر با آن مواجه است؛ به گفته برخی کارشناسان زمین شناسی، پدیده فرونشست در اصفهان از سمت رودخانه زاینده رود به سوی شمال استان و دشت برخوار و شاهین شهر در حال حرکت است.

با خشک شدن و از دست رفتن تالاب بین المللی گاوخونی در پایین ترین نقطه پایاب زاینده رود ، نابودی کشاورزی شرق استان به واسطه کمبود ذخیره آب سد زاینده رود و خشکی رودخانه، تغذیه سفره های آب زیرزمینی متوقف شد و در حال حاضر شاهد فرونشست ۱۶ تا ۲۵ سانتی متری دشت های آبی اصفهان و برخوار هستیم.

پربازدیدترین خبر روز را بخوانید؛

گزارش تصویری| خسارت سیل در جاده چالوس

◄ فیلم|تصاویر وحشتناک از سرریز شدن آب از دیواره های یک پل در کرج

در واقع می توان گفت، زاینده رود در تغذیه آبخوان اصفهان بی نظیر است و حتی اگر همه چاه های اصفهان بدون آب شود با جاری نبودن دائمی زاینده رود بازهم فرونشست مستمری در پهنه اصفهان خواهیم داشت.

در این شرایط و در کنار مطالبه گری برای رفع این بحران در شهر گنبدهای فیروزه ای، کمک به برطرف سازی مشکلات زیست محیطی استان، حفظ هویت و تمدن این کلان شهر و تداوم جریان زندگی برای نسل های آینده در این شهر تاریخی، توجه به اطلاع رسانی درست و به موقع، به منظور رسیدگی، بررسی و رفع بحران و نیز تخریب نشدن چهره متمدن این شهر بسیار ضروری است.

آنچه در ادامه می خوانید حاصل گفت وگوی خبرنگار ایمنا با علی صالحی، سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان به منظور آگاهی بخشی به شهروندان از آخرین اقدامات و فعالیت های مدیریت شهری این کلان شهر در راستای بررسی و پیگیری مشکلات ناشی از جاری بودن فصلی زاینده رود، پدیده فرونشست و آسیب های ناشی از آن است.

پربازدیدترین مطلب روز را بخوانید؛

◄ آزادراه اصفهان شیراز از سیل اخیر خسارت دیده است؟

نگاه مسئولان برای رفع بحران فرونشست نباید مقطعی باشد

ایمنا: به نظر شما در حال حاضر مهمترین مسائل شهر اصفهان چیست؟

صالحی: اگر بخواهم به عنوان وکیل مردم، مسائل اصفهان و اولویت های مردم و شهر را دسته بندی کنم، یکی از چهار مسئله اول، موضوع فرونشست است که به طور قطع به مسائل دیگری مانند موضوع جاری نبودن زاینده رود و آلودگی های زیست محیطی و هوا ارتباط پیدا می کند؛ به نظر می رسد چهار مسئله دارای اولویت مردم شهر اصفهان یک زنجیره از اتفاقاتی بوده که طی بیش از ۲۰ سال در این شهر رخ داده و امروز خروجی و مصداق آن مسئله فرونشست شده است.

به نظر می رسد باید به نحوه مواجهه با این موضوع ها در حوزه های مختلف بهتر بپردازیم؛ نخست اینکه باید بدانیم اصفهان یک هویت و یک تمدن است و باید همه جانبه از آن حراست شود؛ اگر می گوئیم نگران جاری نبودن زاینده رود هستیم، به این دلیل است که نگران از بین رفتن تمدن چند هزار ساله در حاشیه این رود حیات بخش هستیم و این دغدغه و نگرانی ناشی از امانتی است که ما میراث دار آن هستیم، نه اینکه نگاه ما به مسئله زاینده رود، فرونشست و آسیب های زیست محیطی، نگاه تفرج گاهی یا بهره برداری شخصی در کوتاه مدت باشد.

معتقد هستیم که اصفهان یک تمدن دیرینه با آثار هویتی و فرهنگی و تمدنی است و باید تلاش شود تا به اصل خود بازگردد، در عین حال از مسئولان استانی به ویژه مسئولان ملی انتظار می رود که حفاظت و حراست از این میراث را در اولویت خود قرار دهند و با جدیت ریشه اصلی تمام این مشکلات را که به نظر می رسد، جریان دائمی زاینده رود است را رفع کنند تا بالتبع آن، موضوع فرونشست و آلودگی های زیست محیطی، حقابه محیط زیست از جمله تالاب گاوخونی که هم فرصت و هم تهدید در برابر محیط زیست ما محسوب می شود، موضوع های فرهنگی و اجتماعی این کلان شهر و محدوده این استان را برطرف کنند.

اگر می گوئیم نگران جاری نبودن زاینده رود هستیم، به این دلیل است که نگران از بین رفتن تمدن چند هزار ساله در حاشیه این رود حیات بخش هستیم و این دغدغه و نگرانی ناشی از امانتی است که ما میراث دار آن هستیم، نه اینکه نگاه ما به مسئله زاینده رود، فرونشست و آسیب های زیست محیطی، نگاه تفرج گاهی یا بهره برداری شخصی در کوتاه مدت باشد.

زاینده رود علاوه بر جاری بودن در شهر اصفهان، بیش از ۲۲ شهرستان دیگر را نیز در فلات مرکزی کشور آب رسانی می کند و جمعیتی بالغ بر ۵.۵ میلیون نفر از این رود حیات بخش گذران زندگی می کنند، لذا نگاه ما به این موضوع نباید سطحی، مقطعی یا صرفاً یک شهر باشد، رئیس جمهور با جدیت گام های خوبی برداشتند اما از وزارت نیرو انتظار می رود با همراهی بیشتری در کنار مدیریت استان قرار گیرد و برای رفع این مشکل با جدیت و سرعت عمل بیشتری ورود کند تا بخشی از این مسئله در این دولت حل شود.

کم تحرکی ها و سرعت کم اقدامات منجر می شود که نگرانی مردم نسبت به تبعات فرونشست، آلودگی های زیست محیطی یا جاری نبودن زاینده رود افزایش پیدا کند و فرونشست زمین برای آینده شهر اصفهان آسیب زا باشد.

ما در یک فضای سهل و ممتنع قرار گرفتیم و باید علاوه بر نگرانی نسبت به مسئله جاری نبودن رودخانه و تبعاتی که فرونشست برای هویت و تاریخ و تمدن ایران دارد، بدانیم بخش هایی از شهر اصفهان درگیر این مسئله نشده اما در قسمت های دیگری، این مسئله حاد شده است که رفع این مشکل توجه و پیگیری لازم را می طلبد.

به اسم مطالبه گری برند شهری اصفهان را خدشه دار نکنیم

ایمنا: برای اطلاع رسانی درست در مورد آسیب های ناشی از پدیده فرونشست و از طرفی مخدوش نشدن چهره اصفهان چه باید کرد؟

صالحی: اصفهان باید به گونه ای مدیریت شود تا بتواند سالیان دراز به بهترین شکل به حیات خود ادامه دهد و مقصد مناسبی برای گردشگری داخلی و خارجی باشد؛ در عین حال به فرصت های سرمایه گذاری که پیش روی این کلان شهر است با نگاه های غیر تخصصی خدشه ای وارد نشود، بنابراین در کنار مطالبه گری برای موضوع جاری نبودن دائمی زاینده رود و پدیده فرونشست که بیش از ۲۰ سال در مورد آن غفلت شده و راه حل های طولانی و بی نتیجه در مقابل آن قرار گرفته است، بتوانیم با راهکارهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت آن را دنبال کنیم و پدیده را در اندازه و ابعاد آن ببینیم و بررسی کنیم.

به عنوان مثال در بافت های مرکزی شهر با مشکل فرسودگی سیستم شبکه فاضلاب مواجه هستیم و اگر بخواهیم به لحاظ فنی و قانونی تجربه کشورهای دیگر را بررسی کنیم، در چنین پروژه هایی نحوه اطلاع رسانی و روش مواجهه مدیریت بحران با مسائل، در مسیر حفظ آرامش افکار عمومی و حل مسئله نه پاک کردن صورت مسئله، مدیریت کامل شده است.

بنابراین آنجا که مسئله ریشه در فرسودگی سیستم شبکه فاضلاب دارد، باید با دقت، نظر کارشناسی و شفافیت اطلاع رسانی شود و اگر به جهت خالی شدن سفره های زیر زمینی و جاری نبودن رودخانه دچار مشکل می شویم و پدیده فرونشست منجر به آسیب رساندن به تأسیسات شهری و معضلات ثانویه شده است، این موضوع را باید با نگاه کارشناسانه و در اندازه و ابعاد آن بررسی و به موقع به مردم اطلاع رسانی کنیم.

مردم اصفهان نیز به عنوان صاحبان اصلی این شهر تاریخی باید برای هر موضوع به اندازه ابعادی که دارد به آن ضریب دهند؛ مطالبه گری برای جریان دائمی زاینده رود باید بی وقفه ادامه پیدا کند، لذا شورای اسلامی شهر اصفهان به رغم اینکه مدیریت شهری وظیفه مستقیمی در این حوزه نداشت، دبیرخانه زاینده رود را در این دوره مدیریت شهری ایجاد کرد و پشتیبانی خوبی در حوزه حقوقی، اطلاع رسانی و فرهنگی مرتبط با مسئله مطالبه آب و موارد تابعه آن اتفاق افتاد.

شاید آسیب های مخدوش کردن بیش از حد برند شهری اصفهان که گاهی با نیت های خاص و به اسم مطالبه گری و پیگیری دغدغه شهروندان اتفاق می افتد، کمتر از فرو نشست نباشد.

باید بدانیم که چهره و سابقه اصفهان باید با فرهنگ، آثار تاریخی، میراث و مردم آن شناخته شود؛ شاید آسیب های مخدوش کردن بیش از حد برند شهری اصفهان که گاهی با نیت های خاص و به اسم مطالبه گری و پیگیری دغدغه شهروندان اتفاق می افتد، کمتر از فرو نشست نباشد.

به طور قطع باید خط مطالبه گری اتفاق افتد و مسئولان ملی و استانی باید بدانند که موضوع آسیب های ناشی از جاری نبودن زاینده رود بسیار جدی بوده و یک هویت و تمدن را به خطر انداخته است؛ در عین حال باید در حوزه اطلاع رسانی بدانیم که اصفهان از ابعاد و زوایای مختلفی تشکیل شده که تکیه بر یک نقطه ضعف، شاید ما را در آینده برای اصلاح این تصویر ذهنی که در نگاه گردشگران، ناظران و سرمایه گذاران به وجود آمده است با یک چالش جدی مواجه خواهد کرد و در آینده باید ضربه هایی که خود بر اعتبار و هویت اصفهان وارد کردیم را جبران کنیم.

این مطالبه گری و بیان اشکالات در مقابل حفظ برند شهری و جایگاه و اعتبار ملی و بین المللی اصفهان بسیار دشوار است اما مردم و فعالان رسانه ای اصفهان افراد هوشمندی هستند و امیدواریم به موازات مطالبه گری از مدیران ملی، نگاه ما به ظرفیت های اصفهان و اطلاع رسانی درست در ارتباط با چالش ها و پدیده هایی نظیر اتفاقی که به تازگی در اتوبان شهید آقابابایی، خیابان های میر و حکیم نظامی رخ داده است را مورد توجه داشته باشیم و با توجه به این حساسیت ها، مسئولان نیز اطلاع رسانی به موقع، دقیق، کارشناسانه و شفاف داشته باشند تا در مسیری درست هم از داشته های خود حفاظت کنیم و هم بتوانیم مطالبه گری درستی در خصوص پدیده فرونشست و آسیب های زیست محیطی جاری نبودن زاینده رود را داشته باشیم.

 

جریان زندگی در اصفهان را باید برای نسل های آینده حفظ کنیم

ایمنا: شورای ششم برای پیگیری هر چه سریع تر ترمیم و بازسازی شبکه آب و فاضلاب اصفهان چه کرده است؟

صالحی: شورای اسلامی شهر اصفهان جلسات متعددی را با شرکت آب منطقه ای و شرکت آب وفاضلاب استان در راستای تأمین پروژه خط دوم آب رسانی و اضطراری، ترمیم شبکه آب و فاضلاب و تأمین آب شرب مردم داشتیم و در هر ظرفیت قانونی که وجود داشته باشد، مانند تبصره ای که شورای ششم باید تصویب می کرد که در قبوض آب و فاضلاب لحاظ می شد، نهایت همکاری را داشته است.

اگر بتوانیم با ایجاد توازن و داشتن نگاهی منطقی به فرسودگی سیستم شبکه فاضلاب اصفهان و آسیب های ناشی از پدیده فرونشست داشته باشیم، می توان به سرعت مشکلات ناشی از این دو موضوع را به درستی مدیریت و آن را برطرف کنیم.

مواجهه منطقی با پدیده فرونشست در اصفهان به معنای پنهان کردن یک آسیب نیست و قبل از آن که از مردم و فعالان رسانه ای انتظار داشته باشیم که همه مصالح اصفهان را در نظر بگیرند و مشکل پیش آمده را در اندازه آن ببینند و مورد بررسی قرار دهند، از مسئولان در بخش های مختلف با نگاهی هماهنگ و اطلاع رسانی دقیق، به موقع و کارشناسانه مطالبه می کنیم تا این اعتماد را در مردم ایجاد و این دانش و نگرش را به آن ها انتقال دهند که حقیقت مسئله در هر حادثه ای مانند اتوبان شهید آقابابایی چه بوده است تا مراجع و رسانه های غیر رسمی که تخصصی در این حوزه ندارند، آرامش خاطر مردم و همچنین چهره اصفهان را مخدوش نکنند.

از این رو در کنار مطالبه گری برای رفع این مشکل باید ادامه جریان زندگی برای نسل های آینده در این کلان شهر را نیز در نظر داشت و با سرعت بیشتر از فرونشست، کمک به خالی شدن اصفهان از سکنه نکنیم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • سامانی. بختیاری پاسخ

    مادر دنیا از بیخیالی مسئولین و حاکمان نسبت به آینده و تاراج داشته ها رکورد. زدیم . ما رکورد زدیم

  • ملا اسحاق رسول پاسخ

    حال چرا افرادی بالای سر این ابر گو دال ایستادند با کلاه کاسککتن،میترسند کسی بگگه شما سوراخش کردین؟؟

  • بهروز پاسخ

    متاسفانه اقدامات مسئولین در طی سالهای گذشته به همینجا ختم نمی‌شود، مسئولین دست از قلدری در مقابل مردم بردارند، و بجای تفاخر دلسوز مردم باشند .

    • شهروند

      تا وقتی لباس فرم را تشخیص ندید ولی نظر میدید کاری نمیشه کرد

  • بهلول پاسخ

    اب اصفهان .کارخونه ذوب اهن فولاد مبارک وکلیه کارخانجات اب بر را جمع اوری کنید.اصفهان گلستان میشود.این قدر هم راینده رود زاینده نکنید.کارون را به خاطر سیاستهای غلط 40 ساله نخشکانید

    • ناشناس

      نترس کسی به فکر زاینده رود ومردم اصفهان نیست همش در حد حرفه سالیان ساله همین حرفهاست وعمل هیچ

  • صبا پاسخ

    به لحاظ فرهنگی واداری هم تهدید میشه این شهر فوج فوج مردم از شهرهای دیگه دارن میان حتی فرهنگ رانندگی ندارن،مسولین باید دست از ساختن ساختمان ها بردارند و مناطق رابومی کنند این مهاجرت فاجعه است
    حتی در بعضی مناطق دزدی میشه

    • مهرزاد

      مگه کسی هم به اصفهان مهاجرت میکنه حالا شیراز یه چیزی

  • ناشناس پاسخ

    لعنت بر کسانی که باعث و بانی وضع موجود شدند

  • ناشناس پاسخ

    اگر نگران تمدن و فرونشست اصفهان هستید صنایع.برنج کاری و داشتین این همه فضاهای سبز شهری را کم کنید که مجبور نباشید آب شرب استان همجوار را هم صرف آن ها بکنید.مردم چهارمحال یک لیوان آب ندارند که بخورند چه برسد به اینکه زاینده رود جریان داشته باشد

    • ناشناس

      اولا فضای سبز ها با آب شرب نیست دوما اگه این فضای سبز ها هم نبود ظاهر اصفهان هم نابودی را بیشتر نشان میداد آب خود زاینده رود را که بردند .برگردانند ما چیز دیگه ای نمی خوایم بیست ساله فقط وفقط حرف میزنند

  • ناشناس پاسخ

    اگه با همین فرمون پیش بره ظرف مدت کوتاهی اکثر خانه های مسکونی فرو می نشینند و فاجعه به بار میاد . اول باید به فکر سلامت شهروندان بود بعد به فکر میراث فرهنگی ؟!

  • عباس پاسخ

    آقایان مسئول .دولتمردان اصفهان گوش کنید چی میگم .تا جائیکه ممکن هست و در توان استان می‌باشد وبا تمام قوا با یزد و کرمان همکاری نزدیک داشته باشید تا پروژه آب دریا به این استانها هر چه زودتر انتقال داده شود .تا نیاز به کوههای بختیاری به حداقل ممکن برسد .وقت تنگ می‌باشد .هر چه زود تر این پروژه را با همکاری تمام وقت انجام دهید .بی خیال پروژه انتقال آب دریا به اصفهان شوید .با آرزوی گوش شنوا .

    • گمنام

      چه دستور قاطعانه ای سریعأ دستوراتت اجرا میشه فردا قبل از طلوع آفتاب 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • محمدرضا پاسخ

    سد زاینده رود نسبت به پارسال آب خیلی بیشتری داره و آب به تاج سد خیلی نزدیک شده است و این دروغه که سد آبش کمه.این آبها صرف فولاد و انتقال به کرمان و رفسنجان و نطنز کاشان می‌شود که هیچکدام مصرف عمومی ندارد

  • محمد حسین نخعی پاسخ

    بسم الله الرحمن الرحیم _ تمام این فرو نشست ها در اکثر نقاط ایران فقط و فقط به علت کم بارش بودن و بی آبی و خشکسالی و خصوصا بعلت برداشت بی رویه آب از سفره های زیر زمینی میباشد که متأسفانه و شور بختانه ۶٠٩ دشت ایران در حال فرو نشست هست به همین دلیل نبود آب و کمبود آب و برداشت بی رویه آب و ایران عزیزمان در التهاب یک فاجعه بزرگ میباشد فاجعه ای که خدا با عظمتش هم قادر به التیام بخشیدن آن نیست چه برسد به مسئولین بی کفایت

  • ناشناس پاسخ

    نميدونم موضوع مربوط به اصفهانه همه شهرها نظر دادن جز مردم اصفهان پس بايد تهران وشهرهاي ديگه هم كه فضاي سبز داره را نابود كرد تا شماها خيالتون راحت بشه كارخونه ها هم كه اقتصاد كشور وداره بيش ميبره شماها چتونه اب زاينده رود باز نباشه ضرر به همه شهرهاي هم جوار ميرسه

  • ناشناس پاسخ

    مسئولین اولا با ساخت شرکت فولاد و ذوب آهن تو کویر و اینهمه فضای سبز اندازه کل کشور آب مصرف میکنن .

  • ناشناس پاسخ

    دلیلش ، امنیتی کردن فرونشست اصفهان توسط استاندار اصفهان و بی عرضگی ایشان می‌باشد

  • علی پاسخ

    عمده فرو نشست زمین در محدوده جنوب و جنوب شرق اصفهان هست از پل چمران تا خرزوق مخصوصا شهرک کاوه گلستان باغ فدک هرکس باور نداره خودش از نزدیک ساختمانهای ۱۰ سال پیش را نگاه کنه تمام دارای شکست زمینهای این مناطق قدیم ها زمین کشاورزی بوده

    • ناشناس

      فقط آنجاها نیست خانه اصفهان را برو ببین منطقه نیروی هوایی اکثرا خانه ها خراب وویرانه

  • شهاب پاسخ

    با سلام
    چرا آبی که از سمیرم به خلیج فارس ریخته میشه رو با لوله کشی به پشت سد زاینده رود انتقال نمیدن ؟؟؟؟
    نه لوله کشی زیاد میخواد و نه آب شیرین کن!!!!

  • پریسا پاسخ

    جاری نبودن زاینده رودیکی از دلیل هاش هست یکی دیگه اش فاضلاب کشیدن وپر کردن چاه ها بود که آب چاه ها وارد سفره های زیر زمینی میشد وباکشیدن فاضلاب سفره های زیرزمینی خشک شدن والان شاهد فرونشست زمین وترک خوردن دیوار ها وسقف خونه ها هستیم
    همیشه مسئولین یه کاری میکنن بعدمیفهمن کارشون چقدراشتباهه

  • م پاسخ

    آشی که خاتمی پخت و نمایندگان و روئسای جمهور دیگه هم زدند

  • عبدالله پاسخ

    این اتفاق غیر منتظره را فقط برای اصفهان نگاه نکنید برای حداقل هزار شهر امروز این مشکل است و برای بقیه شهر ها و همین شهر ها تا سالهای آینده اتفاقات بیشتری بوجود می‌آید هیچکدام از مسئولان هم بفکر حل موضوع نیستند و فقط بفکر پست و درآمد خودشان هستند شما بهتر است بفکر گفته های امام در اول انقلاب و شهید مطهری باشید

  • علی پاسخ

    تمام اینها که مردم گفتن درسته اما یه چیز هم من میگم مسئولین روش تأمل کنن وعاملینش توبه کنن توی همین پارک لاله من بارها دیدم توی زمستون ویخ بندان سال‌های قبل که درخت هیچ نیازی ویا آب کمتری لازم داره به کرات من دیدم بقدری آب باز کردن که باتلاق شده پای درخت وسرریز کرده توی آسفالت وتوی فاضلاب ریخته خدا گواهه بارها وبارها وحتی گزارش هم دادم یا توی خ ۲۴ متری دیدم وبارها هم دیدم صد برابرآبی که نیازه پای درخت رها شده درسته که آب چاهه ولی آیا سفره زیر زمینی را خالی نمیکنه از آب کم نمیکنه واینه که باعث فرونشست میشه یا حداقل کپک میکنه به فرو نشست،واین در حالیه که جاهایی دربالا شهرم دیدم که درختها بخاطر بی آبی خشگ شده واین ناهماهنگی وسو مدیریت باعث مشکلاتی میشه

  • عبدالله پاسخ

    اتفاقی که در اصفهان افتاده در بیش از هزار شهر در ایران اتفاق می‌افتد که در آینده زیادتر شده هم اتفاقات و هم تعداد آنها دیگر ایران محل زندگی نخواهد بود مگر اینکه مسئولان بفکر باشند

  • فاطمه پاسخ

    خدایی چهارمحال و بختیاری که مثلاً سرچشمه زاینده‌رود هست، آب آشامیدنی که داخل لوله‌های خانه‌ها جاری هست، گل‌آلود هستش. حتی سال پیش، چند هفته‌ای آب قطع بود و با تانکر آب میاوردن تو محله. واقعاً فاجعه هست. تازه این مال مرکز استان، یعنی شهرکرد هست. بقیه مناطق محروم که وضع خرابتر بود، چون حتی امکان آبرسانی با تانکر هم نبود. یک حرف درست و حسابی میخوام بزنم، خدایی بیاین و لوله‌کشی کنین و آب دریا رو برای مصارف صنعتی و غیرشرب استفاده کنین. همه چشمتون به زاینده رود هست. زاینده رود آب شرب هست، والا خودم به‌عنوان یک چهارمحالی‌ها راضی هستم که برای آشامیدن از آب زاینده‌رود به بقیه استان‌ها هم داده بشه؛ یزید که نیستیم. اما یک عده از مسئولین دارین راه یزید رو میرن، آب خوردن را از دهن مردم گرفتن و میریزن تو صنایع. والا بیاین ببینین وضعیت آب شهرکرد چطوره، آبی که از لوله میاد گل آلود هست