بازدید سایت : ۲۶۵۱۴۷
| کد خبر ۲۹۵۶۲۷
کپی شد

مترو و آزادراه شرق آینده بهارستان اصفهان را متحول می کند

پروژه متروی بهارستان در حال حاضر بیش از ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با توجه به اینکه به خط یک مترو اصفهان متصل می شود.

مترو و آزادراه شرق آینده بهارستان اصفهان را متحول می کند
تین نیوز |

بر اساس آمار سال ۱۴۰۲، روزانه ۱۱ هزار و ۵۰۰ مسافر و سالانه ۴ میلیون مسافر در شهر بهارستان جابه جا شده اند، این آمار سال ۱۴۰۳ روزانه حدود ۱۵ هزار نفر و در سال گذشته ۵.۵ میلیون نفر رسیده است. پروژه متروی بهارستان در حال حاضر بیش از ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با توجه به اینکه به خط یک مترو اصفهان متصل می شود، به محض تکمیل اقدامات فیزیکی، نیاز به واگن نخواهیم داشت و کار در اختیار شرکت بهره برداری متروی اصفهان قرار می گیرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایمنا، بهارستان شهری جوان و پویا در فاصله حدود ۳۱ کیلومتری اصفهان، به سرعت در حال رشد و توسعه است؛ این شهر فرصت های طلایی برای سرمایه گذاری محسوب دارد که شهردار بهارستان به تشریح این ظرفیت ها، پروژه ها و چالش های این شهر پرداخته است.

بهارستان نخستین شهر بناشده توسط جمهوری اسلامی ایران است که در مسیر جاده اصفهان-شیراز قرار گرفته است؛ این شهر از شمال به روستای کیچی قلعه شور و کبوترآباد، از جنوب به رشته کوه های کم ارتفاع لاشتر یا میان کوه، از سمت شرق به بیابان های بخش جرقویه و از غرب به جاده اصفهان-شیراز محدود است.

آب و هوای بهارستان گرم و خشک است و مکانیک خاک و ترکیب شیمیایی خاک این شهر به دید کارشناسان از لحاظ فنی بسیار مطلوب و مناسب شهرسازی است، اما برای کشاورزی ارزش زیادی ندارد.

حدود ۳۰ سال از ایجاد بهارستان می گذرد. متولیان و برنامه ریزان این شهر اقداماتی در زمینه اسکان و استقرار جمعیت انجام داده اند؛ این موضوع در حالی است که محدودیت های مالی و قانونی و ناهماهنگی های ناشی از ساختار مدیریتی کشور راه را بر پیشرفت این شهر بسته بود، با این حال شهر بهارستان کارنامه درخشان را از فعالیت ها و اقدامات در زمینه جذب و اسکان جمعیت دارا است.

این شهر که یکی از شهرهای مطرح در کشور است، توانسته است جمعیت زیادی را به سوی خود بکشاند، مسلم است بخشی از این جمعیت آگاهانه و از روی اختیار و بخشی دیگر به ناچار این شهر را برای سکونت برگزیده اند؛ بر اساس پیش بینی های کارشناسان جمعیت شهر در افق نهایی به ۳۲۰ هزار نفر می رسد، هر چند بیش از ۱۴ سال از اسکان این شهر نمی گذرد، اما در همین مدت کوتاه رشد جمعیت چشمگیر و قابل ملاحظه بوده است.

نمودار رشد جمعیت در سال های اخیر نشان می دهد بر اساس سرشماری به عمل آمده تراکم متوسط جمعیتی در شهر در شرایط حاضر ۱۵۰ نفر در هکتار (معادل ۳۰ واحد مسکونی در هکتار) است که در مطالعات طرح جامع تراکم جمعیت تا ۲۵۰ نفر در هکتار قابل افزایش است، از نظر ترکیب شغلی شهروندان هم اکنون ۲۱ درصد از جمعیت شاغل را کارمندان و کارکنان آموزش و پرورش، ۵۲ درصد را کارمندان و کارگران ادارات دولتی و ۲۷ درصد باقی مانده را مشاغل آزاد تشکیل می دهد.

بهارستان با توجه به مقتضیات سکونت پذیری خود شامل جذب افراد تحصیل کرده و آگاه به حقوق شهروندی بوده و بر اساس سرشماری های اخیر بیش از ۷۰ درصد جمعیت آن تحصیلات دیپلم به بالا داشته اند، از این رو به عنوان شهر دانایی محور نام برده می شود.

چشم انداز زیبای بهارستان به واسطه قرار گرفتن در دامنه کوه های لاشتر و زیبایی که اراضی کشاورزی منطقه رودشت دارد، برای شهروندان این شهر بسیار دلپذیر بوده و مناظر کوه های جنوبی این زیبایی را دوچندان کرده است؛ شرایط مطلوب زمین خاک و مقاومت زمین از نکات فنی مطلوب در تأسیس این شهر است.

آنچه در ادامه می خوانید، حاصل گفت وگوی خبرنگار ایمنا با محمدمهدی فردوسی، شهردار بهارستان برای آگاهی هرچه بیشتر شهروندان از پروژه های عمرانی و توسعه ای، ظرفیت ها و چالش های موجود این شهر است.

با شعار بهارستان ما فعالیت خود را در جایگاه شهرداری این شهر آغاز کردید؛ این شعار از کجا نشئت می گیرد؟

ابتدای حضورم در شهر بهارستان بررسی اجمالی نسبت به این شهر داشتم؛ یکی از اساسی ترین مسائل بهارستان با توجه به اینکه شهرهای جدید نه تنها در کشور ما، بلکه در سایر شهرهای دنیا با این مسائل روبه رو هستند، نبود هویت و سرمایه اجتماعی است که موجب بروز مشکلاتی می شود.

تاکید داشتم با توجه به وجود مجموعه ها و قومیت های مختلف در بهارستان و نبود انسجام اجتماعی من ها باید تبدیل به ما شود.

از منظر دیگر در مجموعه شهر به لحاظ حضور مسئولانی با دیدگاه های متفاوت در مجموعه های متعدد اختلافاتی وجود داشت، بنابراین سعی کردیم در رسانه ها و ظرفیت های شهرداری، اینکه تنها شهرداری را در نظر بگیریم، کنار بگذاریم و همه را دور یک میز بنشانیم و با انسجام بهتری امور را پیش ببریم، زیرا تشنج هایی که بین برخی مسئولان وجود داشت، به مردم نیز سرایت کرده و آرامش روانی را از آن ها گرفته و تنش هایی ایجاد کرده بود.

وجه دیگری از شعار بهارستان ما این است که تمام مسئولانی که در رشد و پیشرفت بهارستان مسئولیت دارند، باید با همگرایی و همدلی تبدیل به ما شوند که در همین راستا در ایام نوروز معاونت فرهنگی شهرداری بهارستان شعارهایی با مضمون بهارستان همدلی، بهارستان لبخند و بهارستان علوی را در کنار بهارستان در فضاسازی شهری استفاده کرد تا این پازل را در اذهان مردم تکمیل کند و مسائل شهر بهارستان به عنوان ایران کوچک به ظرفیت های بالقوه برای رشد، پیشرفت و توسعه بهارستان تبدیل شود.

برای افزایش تعامل و همکاری با شرکت عمران بهارستان چه اقداماتی انجام شده است؟

شرکت عمران و شهرداری در ذات خود تعارض هایی دارند که به محمل های قانونی آن ها بازمی گردد؛ ما در یک ساختار دیگر در حوزه وزارت کشور هستیم و شرکت عمران در ساختار حوزه شرکت مادرتخصصی شهرهای جدید ایران زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی قرار دارد، از این رو تفاوت هایی بین این دو مجموعه وجود دارد که این مسائل به لحاظ قانونی پیش می آید.

تلاش ما این بود با توجه به تغییراتی که در شرکت عمران شهر بهارستان ایجاد شد، با تفاهم، گفت وگو و بررسی مسائل به صورت مشترک برای پیشبرد اهداف و برنامه ها اقدام کنیم.

اگر اختلافی بوده است، به آرایی که تاکنون صادر شده است، همچون آرای شورای حل اختلاف، سازمان بازرسی و دیوان عدالت رجوع می کنیم و امور را پیش ببریم.

اختلافاتی به لحاظ ماهوی در ساختار شهرداری و شرکت عمران بهارستان وجود دارد؛ به هر حال یک شهر نمی تواند دو مسئول داشته باشد.

طبق قانون وقتی جمعیت شهرهای جدید به ۱۰ هزار نفر رسید، باید تحویل شهرداری ها شوند، در حال حاضر فاز نخست شهر بهارستان تحویل شهرداری است و باید فاز دوم و سوم را نیز تحویل بگیریم، زیرا تنها راه رفع مشکلات تحویل این دو فاز به شهرداری است و اراضی جدید در مراحل بعد صورت گیرد.

تکلیف این موضوع در گذشته با تلاش شهرداران قبلی به لحاظ ساختاری روشن شده است که چه باید انجام داد، زیرا ۳۰ سال از عمر شهر جدید بهارستان می گذرد.

آرایی وجود دارد که فاز دوم و سوم بهارستان باید لیست و احصا شود؛ در رأی شورای حل اختلاف استان به صراحت آمده است که تمام مشکلات و مسائل فاز دوم و سوم بهارستان لیست شود، همچنین شرکت عمران برای مسیر اجرایی آن راهکارها را ارائه و دفتر فنی استانداری آن را کنترل و تأیید و سپس اجرا کند و اگر بخش هایی را نمی تواند اجرا کند، به ازای آن هزینه یا معادل آن ملک به شهرداری واگذار کند تا شهرداری در ادامه آن را انجام دهد که امیدواریم در این زمینه هم بتوانیم با مجموعه شرکت عمران به جمع بندی برسیم.

بارها اشاره داشتید بهارستان سرزمین فرصت ها است؛ چه فرصت هایی برای سرمایه گذاران در این شهر برای تحقق شعار سال با عنوان سرمایه گذاری برای تولید فراهم است؟

با نام گذاری سال ۱۴۰۴ به نام سرمایه گذاری برای تولید تبلیغاتی در سطح شهر تحت عنوان بهارستان ما، سرزمین فرصت ها انجام شد؛ بهارستان ظرفیت های بالقوه ای برای سرمایه گذاری دارد، زیرا این شهر جدید است و زمین های زیادی با کاربری های مصوب دارد.

زمین، طرح و کاربری مصوب و پول به عنوان سه ضلع اجرای طرح ها در بهارستان وجود دارد، البته سرمایه گذاران متعددی در این مدت در شهر حضور پیدا کردند و در سال های گذشته نیز پروژه های سرمایه گذاری متعددی در بهارستان آغاز شده است که سال جاری آن ها را تکمیل می کنیم.

از جمله آن ها فروشگاه بزرگ چندمنظوره است که اردیبهشت سال جاری مورد بهره برداری قرار می گیرد، یک فروشگاه کوثر نیز اسفند سال گذشته در بهارستان مورد بهره برداری قرار گرفت که از خواسته های جدی مردم بود و در تناسب قیمت ها نیز تأثیرگذار است.

اقدام زیرساختی دیگر مربوط به قراردادی در زمینه شبکه فیبر نوری بوده و تاکنون ۷۰ کیلومتر فیبر نوری در شهر بهارستان کار شده است؛ بیست وهفتم اردیبهشت سال جاری به مناسبت روز ارتباطات کلنگ اراضی شرق به زمین می خورد و شاهد آغاز عملیات اجرایی آن خواهیم بود که حدود ۶۰ کیلومتر است.

با تکمیل این اقدام تمام مجموعه های شهر بهارستان از جمله دوربین های کنترل و نظارت و ترافیکی این شهر به اینترنت پرسرعت متصل خواهد شد. پروژه تصفیه تکمیلی پساب فاضلاب نیز اتفاق کم نظیری است که ۱۰۰ لیتر بر ثانیه پساب با تصفیه تکمیلی تحویل شهرداری می شود.

در حال حاضر بسته پیشنهادی پروژه های سرمایه گذاری بهارستان را آماده کرده ایم و اردیبهشت سال جاری همایشی با حضور سرمایه گذارانی از سطح استان و کشور برگزار خواهیم کرد که امیدواریم در آن همایش افتتاح چند پروژه سرمایه گذاری بهارستان را شاهد باشیم.

سیتی سنتر شهر بهارستان دارای سه سالن سینمای سرپوشیده و دو سالن سینمای روباز در حال احداث است و تا دو ماه آینده مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

در مجموع می توان گفت که فرصت های سرمایه گذاری در بهارستان شامل چند بخش می شود؛ نخست در حوزه ساخت وساز مجتمع های تجاری و مسکونی است که چندین پروژه مختلف را شهرداری و شرکت عمران تعریف کردند و ارزش افزوده خوبی برای بهارستان ایجاد می کند.

چند برج تجاری و مسکونی نیز در شهر بهارستان وجود دارد که تعدادی متعلق به شهرداری و تعدادی متعلق به شرکت عمران بهارستان آماده سرمایه گذاری است. برای مجموعه محور میانی بهارستان که حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مربع تجاری و مسکونی داخل آن مسیر طراحی شده است، شرکت عمران آماده جذب سرمایه گذار است. شهرداری در حوزه های دیگر از جمله حوزه گردشگری نیز بسته های سرمایه گذاری آماده کرده است.

در اراضی کلاه قاضی و پارک بهشت مجموعه ۲۴۰ هکتاری وسیعی وجود دارد که تاکنون در ۱۰۰ هکتار آن کار شده است؛ فرصت های ناب سرمایه گذاری آنجا وجود دارد، زیرا زمین آن داخل محدوده است و کاربری گردشگری و توریستی داخل محدوده به ندرت وجود دارد.

در این محدوده پروژه رستوران های زنجیره ای، شهربازی، شهر آبی یا پارک آبی وسیع، احداث شهرکی مشابه مجموعه شرکت عمران زاینده رود در چادگان داریم و آب هم از پساب تصفیه شده برای استفاده سرمایه گذاران آنجا موجود است، همچنین اراضی با قابلیت ایجاد زمین های ورزشی روباز و سرپوشیده متعددی در بهارستان وجود دارد.

برای زمینی به طول سه کیلومتر در بلوار بهشت به فولاد مبارکه پیشنهاد دادیم تا برای سرمایه گذاری در آن اقدام کند، البته شهرداری بهارستان در بخشی از این اراضی پروژه ورزشی را می سازد تا نمونه کاری برای انجام پروژه های سرمایه گذاری باشد.

شعار بهارستان سرزمین فرصت ها یک واقعیت است، چراکه سعی کردیم موانع سرمایه گذاری را برداریم تا انگیزه سرمایه گذاران تقویت شود، در حال حاضر فرصت سرمایه گذاری برای احداث پمپ بنزین و گاز، همچنین ایستگاه های شارژ خودروهای برقی و ورزشگاه سرپوشیده در بهارستان وجود دارد.

در حوزه های خلاقیت، تفریح و آموزش آمادگی لازم برای استقبال از سرمایه گذاری وجود دارد و تمام ظرفیت های ممکن در اختیار سرمایه گذاران است. برای احداث هتل زمین های وسیعی در کنار بزرگراه خلیج فارس قرار دارد که می توانیم در اختیار سرمایه گذاران قرار دهیم تا در کنار ساخت هتل مجتمع های رفاهی بین راهی نیز احداث کنند.

اگر پروژه بیمارستان هم در بهارستان اجرایی شود، خواسته چندین ساله مردم این شهر برآورده می شود.

پیش از نوروز نقشه بیمارستان بهارستان برای صدور پروانه ساخت به شهرداری این شهر ارائه شده است و قابلیت سرمایه گذاری بخش خصوصی را دارد؛ در حال حاضر بخش خصوصی برای احداث درمانگاه چندطبقه در بهارستان اعلام آمادگی کرده است.

چرا بهارستان هنوز بخشداری ندارد؟

در حوزه تقسیمات کشوری و مدیریت سیاسی مهمترین معضل شهر بهارستان نبود بخشداری است، این در حالی است که مجموع جمعیت چند شهرستان در سمت شرق و غرب اصفهان به اندازه شهر بهارستان نیست.

نبود مدیریت سیاسی مشکلات متعددی در زمینه توسعه سلامت و بهداشت و امنیت به همراه دارد؛ در بهارستان در حال حاضر تنها یک کلانتری وجود دارد که پاسخگوی نیاز جمعیت ۱۵۰ هزار نفری این شهر نیست.

در حوزه آموزش مجموعه ۳۰ هزار دانش آموز این شهر به دلیل نبود بخشداری و فرمانداری زیرمجموعه اداره آموزش و پرورش ناحیه ۳ شهر اصفهان در خیابان حکیم نظامی هستند.

با این شرایط در حوزه های بهداشت، درمان، آموزش و امنیت بی مهری می شود؛ در گذشته تلاش های خوبی شده و تا حد زیادی کارها به نتیجه رسیده است.

سال گذشته با تغییر دولت پیگیری ها متوقف شد، اما در حال حاضر به طور جدی پیگیر این مسئله هستیم و در این راستا جلساتی را با معاون سیاسی استاندار اصفهان، مدیرکل سیاسی استاندار اصفهان و فرماندار اصفهان برگزار و درخواست کردیم نسبت به تحقق این خواسته اقدام شود.

مجموعه شرکت عمران و شهرداری بهارستان آمادگی دارند در صورت ایجاد بخشداری، در راه اندازی آن کمک کنند و همکاری لازم را داشته باشند؛ از نمایندگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی که پیگیر مسائل بهارستان نیز هستند، درخواست می کنیم این موضوع را در سطح وزارت کشور پیگیری کنند.

تا زمان ایجاد بخشداری در بهارستان برای تقویت زیرساخت های فرهنگی و اجتماعی شهرداری این شهر چه برنامه هایی دارد؟

در حوزه های فرهنگی اجتماعی با تعامل شهرداری، امام جمعه، بسیج ناحیه امام حسین (ع)، مجموعه آموزش و پرورش، مدیران و معلمان سعی کردیم برنامه های رویدادمحور مشترک در حوزه سبک زندگی آموزش آموزش و فرهنگ شهروندی اجرا کنیم.

از جمله این اقدامات راه اندازی سامانه فکرونه بوده است که بیش از ۴۰۰۰ دانش آموز عضو آن هستند و ارتباط مستمری با معلمان و دانش آموزان داریم؛ بسته های فرهنگی و آموزش خانواده را از طریق این سامانه ارائه می دهیم و تلاش می کنیم با اقدامات و برنامه های متعدد سرزندگی و نشاط را در شهر بهارستان تقویت کنیم.

تکمیل خط یک متروی اصفهان با اتصال به شهرهای بهارستان و شاهین شهر محقق می شود؛ آخرین وضعیت پروژه مترو را تشریح کنید.

وقتی مهدی جمالی نژاد استاندار اصفهان تصمیم گرفت مسئولیت شهرداری بهارستان را به من واگذار کند، تاکید داشت اولویت اول، دوم و سوم ایشان راه اندازی متروی بهارستان بعد بیمارستان و سایر امور است.

اگر متروی بهارستان راه اندازی نشود، بزرگراه خلیج فارس و وضعیت حمل ونقل قابلیت ادامه دادن ندارد.

بر اساس آمار سال ۱۴۰۲، روزانه ۱۱ هزار و ۵۰۰ مسافر و سالانه ۴ میلیون مسافر در شهر بهارستان جابه جا شده اند، این آمار سال ۱۴۰۳ روزانه حدود ۱۵ هزار نفر و در سال گذشته ۵.۵ میلیون نفر رسیده است که شهردار پیشین این شهر نیز سعی کرد تعدادی اتوبوس خریداری کند.

در حال حاضر برای خرید و نوسازی اتوبوس ها برنامه داریم، زیرا بزرگراه خلیج فارس تا جایی ظرفیت دارد و باید با عزم جدی نسبت به راه اندازی متروی این شهر اقدام کنیم، البته با تلاش معاون عمرانی استاندار اصفهان و تغییر مدیریت شرکت عمران شهر بهارستان و تلاش های مدیرعامل جدید این شرکت، شرکت های سازنده این پروژه بار دیگر فعال شده اند.

پروژه متروی بهارستان در حال حاضر بیش از ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با توجه به اینکه به خط یک مترو اصفهان متصل می شود، به محض تکمیل اقدامات فیزیکی، نیاز به واگن نخواهیم داشت و کار در اختیار شرکت بهره برداری متروی اصفهان قرار می گیرد.

در کنار پروژه مترو، زمینی با وسعت زیاد متعلق به شرکت عمران بهارستان برای مولدسازی و تأمین منابع مالی تأمین و مشخص شده است که امیدواریم دو ایستگاه مترو نیز در بهارستان ایجاد شود تا این وسیله حمل ونقلی ایمن و پاک تا انتهای بهارستان امکان سرویس دهی به شهروندان را داشته باشد.

امیدواریم دو پروژه استانی و ملی مترو و آزادراه شرق که در توسعه بهارستان نقش آفرین است و آینده این شهر را متحول می کند، هرچه سریع تر به نتیجه برسد؛ اگر با این روند اقدامات انجام شود، مردم بهارستان تا سه سال آینده سوار مترو خواهند شد.

به تازگی اشاره کرده اید که ۱+۵ مسئله در شهر بهارستان وجود دارد که نیازمند بررسی و حل آن است؛ این مسائل چیست؟ نقش شهرداری بهارستان برای حل این مسائل را اشاره کنید.

مسائل شهر بهارستان زیاد است، اما بعضی مسائل در اولویت است؛ نخستین مورد تعیین تکلیف وضعیت سیاسی و بخشداری این شهر است.

از دیگر مسائل حیاتی بهارستان مترو، بیمارستان، تکمیل و تحویل وضع موجود شهر (فاز دو و سه و محور میانی بهارستان)، مسائل مرتبط با بزرگراه خلیج فارس و طرح تعریض آن، محور قلعه شور و آزادراه شرق است؛ محورهای ترافیکی بهارستان به ویژه طرح تعریض بزرگراه خلیج فارس که به شهرداری واگذار شده است، باید به سرانجام برسد.

در حال حاضر طرح مربوطه آماده و پیشنهاد شده است که امیدواریم تصویب شود، زیرا در آن صورت کاربری های بدنه بزرگراه، طرح قابل اجرا است، همچنین اصلاح ورودی های شهر اصفهان به ویژه از سمت فرودگاه، جنوب اصفهان و تهران با تاکید استاندار اصفهان باید ساماندهی شود.

مسائل فرهنگی اجتماعی و آموزش بهارستان نیز باید مورد توجه قرار گیرد، البته نیاز بهارستان به مصلی و افزایش تعداد مساجد این شهر نیز احساس می شود.

از منظر دیگر در مجموعه شهر به لحاظ حضور مسئولانی با دیدگاه های متفاوت در مجموعه های متعدد اختلافاتی وجود داشت، بنابراین سعی کردیم در رسانه ها و ظرفیت های شهرداری، اینکه تنها شهرداری را در نظر بگیریم، کنار بگذاریم و همه را دور یک میز بنشانیم و با انسجام بهتری امور را پیش ببریم، زیرا تشنج هایی که بین برخی مسئولان وجود داشت، به مردم نیز سرایت کرده و آرامش روانی را از آن ها گرفته و تنش هایی ایجاد کرده بود.

وجه دیگری از شعار بهارستان ما این است که تمام مسئولانی که در رشد و پیشرفت بهارستان مسئولیت دارند، باید با همگرایی و همدلی تبدیل به ما شوند، در همین راستا در نوروز ۱۴۰۴ معاونت فرهنگی شهرداری بهارستان شعارهایی با مضمون بهارستان همدلی، بهارستان لبخند و بهارستان علوی را در کنار فضاسازی شهری استفاده کرد تا این پازل را در اذهان مردم تکمیل کند و مسائل شهر بهارستان به عنوان ایران کوچک به ظرفیت های بالقوه برای رشد، پیشرفت و توسعه بهارستان تبدیل شود.

گفت وگو از: راضیه کشاورز و مهدی مردانی

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.