بازدید سایت : ۳۸۰۸۸

◄ کنترل فعالیت های دریانوردی یکپارچه شد

مرکز امداد و واکنش اضطراری دریایی در ساختمان مرجع دریایی بندر شهید رجایی افتتاح و به بهره برداری رسید.

تین نیوز |

مرکز امداد و واکنش اضطراری دریایی( MEERAC )  در ساختمان مرجع دریایی بندر شهید رجایی افتتاح و به بهره برداری رسید. 

به گزارش تین نیوز به نقل از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان ، مرکز امداد و واکنش اضطراری دریایی MEERAC) ) این اداره کل در راستای انجام وظایف حاکمیتی به بهره برداری رسید. 

مدیر کل بنادر و دریانوردی هرمزگان در این مراسم گفت : از دیرباز یکی از کهن ترین شیوه های نیکوکاری در دریا سنت پاسخ گویی و واکنش به درخواست های اضطراری در دریا بوده و نخستین قدم و عامل مهم مورد نیاز برای موفقیت در ایمنی دریا و دریانوردی وجود مرکزی است که به صورت یکپارچه تمامی فعالیت های دریانوردی را کنترل کند. 

حسین عباس نژاد افزود : این مرکز در زمینه های مانیتورینگ علائم دریایی، تجمیع اطلاعات شرکت های سالویج در راستای ارائه خدمات به شناورهای مضطر، انجام واکنش های اولیه به سوانح آلودگی دریایی، نظارت و پایش تردد در منطقه تحت نظارت با هماهنگی VTS، تجمیع و ارائه دقیق اخبار هواشناسی به تمامی مقامات و دریانوردان، صدور اخطاریه های دریایی و بررسی تعادل شناورهای در حال تخلیه و بارگیری در حوضچه بندر شهید رجایی به صورت موثر کاربرد دارد. 

وی از دیگر مزایای ایجاد مرکز  MEERAC به ایجاد محیطی ایمن برای صنایع مرتبط دریانوردی، هوانوردی، تجارت، گردشگری، ارتقاء سطح ایمنی دریانوردی و رونق حمل و نقل دریائی و هوایی و در نهایت توسعه اقتصادی کشور و جلوگیری از بروز اخبار نادرست در زمینه های مختلف ایمنی دریایی و دریانوردی اشاره کرد. 

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان همچنین هدف از ایجاد مرکز MEERAC را بکارگیری نرم افزارهای تخصصی جستجو و نجات دریایی، تهیه یک طرح جامع به منظور برطرف کردن نیازهای ایمنی و امنیتی این اداره کل، حمایت از الزامات ذکر شده در کنوانسیون های بین المللی مرتبط با اداره ایمنی و حفاظت دریایی، تأمین دریانوردی ایمن و افزایش توان پاسخ گویی در برابر هرگونه سانحه دریایی در سطوح محلی، استانی و ملی عنوان کرد.  

شایان ذکر است؛ استان هرمزگان با دارا بودن بیش از نیمی از آب های تحت حاکمیت ایران در حدود 2هزار و 200 کیلومتر مرز دریایی از سواحل شرق استان (جاسک) در دریای عمان تا سواحل نیلگون خلیج فارس در غرب استان (پارسیان) و دارا بودن جزایر 14 گانه خلیج فارس یکی از مهم ترین و استراتژیک ترین استان های ایران است.

تردد سالانه بیش از ۵۰ هزار کشتی اقیانوس پیمای تجاری، نفتی و گازی از مسیر تنگه هرمز به عنوان یکی از تنگه های راهبردی جهان، انتقال و جابه جایی بیش از ۱۳ میلیون بشکه نفت خام از این منطقه و همچنین وجود بیش از ۸۰۰ سکوی اکتشاف و استخراج نفت و گاز و وجود هزاران شناور نظامی ، سنتی و تجاری حاکی از اهمیت آب های استان هرمزگان است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.