بازدید سایت : ۸۵۸۰۱

◄ چالش های گردشگری دریایی؛مالکان شناور سوخت را لیتری 32 هزار تومان می خرند

به گفته سجاد پاک گهر، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان خرمشهر مالکان مجبورند سوخت آزاد گازوئیل را با قیمت لیتری ۳۲ هزار و ۵۷۰ تومان تهیه کنند، در حالی که قیمت سوخت یارانه ای تنها ۳۰۰ تومان است.

چالش های گردشگری دریایی؛مالکان شناور سوخت را لیتری 32 هزار تومان می خرند
تین نیوز |

پس از گذشت دو سال از تصویب اعطای سوخت یارانه ای به شناور های تفریحی، امسال برای نخستین بار سوخت یارانه ای به شناور های تفریحی که متقاضی این امر بودند، تخصیص یافت.

به گزارش تین نیوز، معاون گردشگری کشور در مهرماه اعلام کرد در پی تصویب تخصیص سوخت یارانه ای به کشتی ها و شناور های تفریحی، این مصوبه عملیاتی شد و برای نخستین بار سوخت یارانه ای به شناور های تفریحی متقاضی در آب های بوشهر تعلق گرفت.

بر اساس این مصوبه وزارت نفت مکلف شد تخصیص سوخت یارانه ای به کشتی ها، شناور ها و قایق های تفریحی و مسافری دارای مجوز از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که در مسیر های داخلی و بین المللی از مبدأ تا به مقصد بنادر ایران تردد می کنند را بدون در نظر گرفتن پرچم آنها به نسبت ۸۰ درصد سوخت یارانه ای و ۲۰ درصد نرخ بانکرینگ محاسبه کنند.

مالکان شناور سوخت را لیتری 32 هزار تومان می خرند

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان خرمشهر عدم تخصیص سوخت یارانه ای به شناورهای گردشگری را یکی از چالش های اساسی در توسعه گردشگری آبی شهرستان خرمشهر و سایر نقاط کشور عنوان کرد و گفت: با وجود پیگیری های مکرر مالکان شناورها از نهادهای مرتبط، همچنان بدون راه حل باقی مانده و تأثیرات منفی قابل توجهی بر فعالیت های این صنعت دارد.

سجاد پاک گهر ادامه داد: بررسی های انجام شده نشان می دهد که سامانه پخش فرآورده های نفتی و جداول فواصل دریایی تهیه شده توسط سازمان بنادر و دریانوردی، تنها به شناورهایی که بین دو بندر مشخص تردد می کنند، سوخت یارانه ای اختصاص می دهد.

پاک گهر با تاکید بر اینکه  عدم تخصیص سوخت یارانه ای موجب افزایش قابل توجه هزینه ها برای مالکان شناورها می شود گفت:  مالکان مجبورند سوخت آزاد گازوئیل را با قیمت لیتری ۳۲ هزار و ۵۷۰ تومان تهیه کنند، در حالی که قیمت سوخت یارانه ای تنها ۳۰۰ تومان است. این تفاوت چشمگیر در هزینه ها، فشار مالی سنگینی به مالکان شناورها وارد کرده و توسعه گردشگری آبی را با چالش های جدی مواجه می سازد.

بیشتر بخوانید:

تونل دریایی قطر ایران؛ طولانی‌ ترین تونل زیردریایی جهان تصمیم بزرگ منطقه / آبراهه شمال جنوب همچنان در اغماء

شناورهای گردشگری از دریافت سوخت یارانه ای محروم می مانند

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان خرمشهر افزود: شناورهای گردشگری که معمولاً گشت های دریایی در رودخانه اروند برگزار می کنند و پس از حدود یک ساعت به مبدا خود بازمی گردند، به دلیل ثبت مبدا و مقصد به صورت یک نقطه در سامانه، از دریافت سوخت یارانه ای محروم می مانند.

وی گفت: تخصیص سوخت یارانه ای تنها در صورتی امکان پذیر است که شناور از بندر خرمشهر به مقصد بندر دیگری (مانند بندر آبادان) حرکت کند و پس از رسیدن به بندر مقصد، تمامی مراحل اداری در سامانه بنادر را شامل ثبت خروج شناور، ثبت اسامی مسافران (که در برخی موارد تا ۳۳۰ نفر بسته به ظرفیت شناورها می رسد) و اخذ مجوزهای مربوطه، طی کند. این روند نه تنها زمان بر است، بلکه در روزهای تعطیل به دلیل پیچیدگی های اداری، موجبات نارضایتی گردشگران را فراهم می آورد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان خرمشهر در پایان خاطرنشان کرد:با توجه به اهمیت ویژه گردشگری آبی در توسعه اقتصادی و بهره برداری بهینه از ظرفیت های منطقه ای، ضروری است که مسئولان مربوطه اقداماتی مؤثر برای رفع موانع موجود و تسهیل تخصیص سوخت یارانه ای به شناورهای گردشگری انجام دهند. این امر می تواند به عنوان گامی مؤثر در راستای توسعه پایدار، افزایش اشتغال زایی و تقویت ظرفیت های فرهنگی و اقتصادی مناطق ساحلی کشور باشد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.