بازدید سایت : ۳۶۱۸۷

تعرفه ترجیحی بین ایران و اوراسیا موجب توسعه تجارت فرامرزی در منطقه می شود

با اعمال تخفیف در تعرفه ترجیحی بین ایران و اتحادیه اوراسیا شاهد توسعه بیش از پیش تجارت فرامرزی در منطقه خواهیم بود.

تعرفه ترجیحی بین ایران و اوراسیا موجب توسعه تجارت فرامرزی در منطقه می شود
تین نیوز

ناظر گمرکات استان آذربایجان شرقی گفت: با اعمال تخفیف در تعرفه ترجیحی بین ایران و اتحادیه اوراسیا شاهد توسعه بیش از پیش تجارت فرامرزی در منطقه خواهیم بود.

به گزارش تین نیوز به نقل از روابط عمومی حوزه نظارت گمرکات آذربایجان شرقی، صادق نامدار در جلسه شورای ساماندهی مبادی مرزی استان در نوردوز با بیان اینکه نگاه اقتصادی به مرز لازمه توسعه و تقویت تجارت خارجی است، گفت: نگاه اقتصادی باید جایگزین نگاه امنیتی به مرزها شود.

نامدار با اشاره به مصوبات سفر مالک رحمتی استاندار شهید آذربایجان شرقی به نوار مرزی استان در راستای روانسازی تردد کامیونها و افزایش مبادلات مرزی بر گشایش درب ورود جدید در ضلع شمالغربی و اصلاح جانمایی محل استقرار دستگاههای خدمت دهنده در پایانه مرزی نوردوز تاکید کرد.

وی با اشاره به افزایش تبادلات تجاری از مرز نوردوز به عنوان تنها مرز بین المللی ایران و ارمنستان که جایگاه ویژه ای در تجارت خارجی کشور دارد، خواستار پیگیرهای لازم برای ارتقای ساختار فیزیکی و اداری گمرک نوردوز شد.

افزایش ۷۹ درصدی صادرات از گمرک نوردوز

رضا تقی زاده مدیر گمرک نوردوز نیز در این جلسه از تداوم رشد مبادلات تجاری و رشد ۷۹ درصدی صادرات از این گمرک در سه ماهه امسال خبرداد.

این جلسه با حضور عزت الله حبیب زاده نماینده مردم مرند و جلفا، محمد بامدادی فرماندار شهرستان جلفا، مرتضی عابدین سرکنسول ایران در شهر قاپان ارمنستان و تعدادی دیگر مسئولین دستگاههای اجرایی در محل مرز نوردوز برگزار شد.

موافقتنامه تجارت ترجیحی بین ایران و اتحادیه اوراسیا (روسیه، قزاقستان، بلاروس، ارمنستان و قرقزستان) که به امضای مقام های ۲ طرف رسیده از ۵ آبان ۱۳۹۸ وارد مرحله اجرا شده است.

به موجب این موافقتنامه، طرف اوراسیایی در ۵۰۲ کد تعرفه کالا و طرف ایرانی در ۳۸۰ کد تعرفه کالا به طرف مقابل در حقوق و عوارض ورودی تخفیف داده است.

سازمان توسعه تجارت مذاکرات عقد تجارت آزاد با اوراسیا را از سال ۱۳۹۴ با جدیت پی گیری کرده است و تاکنون بیش از ۶ سال مذاکرات بین ایران و پنج کشور عضو اتحادیه اوراسیا در جریان بوده است.

اولین مرحله مذاکرات در سال ۱۳۹۷ با امضای موافقت نامه تجارت ترجیحی به پایان رسید و در نتیجه آن توافق تجارت ترجیحی بین ایران و ۵ کشور اتحادیه اقتصادی اوراسیا منعقد شد که از ۵ آبان ۱۳۹۸ اجرایی شده است.

پس از آن مذاکرات برای تبدیل این موافقت نامه به موافقت نامه تجارت آزاد آغاز شد. در طول سالهای ۹۹ تا ۱۴۰۲ تیم مذاکراتی ایران به ریاست سازمان توسعه تجارت بیش از ۳۰ نشست مذاکراتی را با پنج کشور اوراسیایی به انجام رسانده است.

بر اساس موافقت نامه تجارت آزاد فوق تعرفه گمرکی حدود ۸۷ درصد اقلام در بازار اوراسیا برای صادرات ایران به صفر خواهد رسید و زمینه لازم را برای گسترش صادرات ایران فراهم خواهد کرد.

محصولاتی که تعرفه آنها در طرف اوراسیایی به صفر خواهد رسید در همه فعالیت ها و زیر بخش های اقتصادی گسترده هستند. بنابراین همه فعالین اقتصادی می توانند به زودی بدون پرداخت تعرفه گمرکی کالاهای خود را به این بازار بزرگ صادر کنند.

اتحادیه اوراسیا یک بلوک اقتصادی متشکل از ۵ کشور ارمنستان، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و بلاروس است که با ۱۸۳ میلیون نفر جمعیت فعال و تولید ناخالص داخلی هزار و ۹۰۰ میلیارد دلار، دارای رتبه اول در تولید نفت، رتبه دوم در تولید گاز و رتبه چهارم در تولید برق است که یکی از پر رونق ترین بازارهای سرمایه گذاری در جهان به شمار می آید. این بلوک اقتصادی در ژانویه ۲۰۱۵ فعالیت خود را آغاز کرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.