◄ مالک قطار باری سه کیلومتری ، کدام کشور است؟
طول قطار سه کیلومتر و دارای ۱۶۰ واگن است که هر واگن آن، باری به وزن ۱۰۰ تن یعنی در مجموع ۱۶۰۰۰، شانزده هزار تن بار را حمل و جابجا می کند.
شماری از کارشناسان حمل و نقل می گویند لازم است تصورات حاکی از این که اقتصاد عربستان صرفا متکی به محصولات نفتی معرفی است تغییر یابد.
به گزارش تین نیوز، کارشناسان حمل و نقل در شبکه های اجتماعی تاکید کردند: عربستان سعودی دارای ذخایر وسیعی از فسفات، طلا، مس و بوکسیت و مقادیر زیادی از آلومینیوم است.
همچنین طولانی ترین قطار باری در جهان متعلق به عربستان است که فسفات استخراجی از مناطق شمالی کشور سعودی را تا بندر رأس الخیر در جنوب شرقی منتقل می کند.
به گفته این کارشناسان، برای دریافت و تصور حجم این قطار لازم است بدانیم طول قطار سه کیلومتر و دارای ۱۶۰ واگن است که هر واگن آن، باری به وزن ۱۰۰ تن یعنی در مجموع ۱۶۰۰۰، شانزده هزار تن بار را در طولانی ترین خط ریلی صحرا، حمل و جابجا می کند. ( فیلم این قطار پیوست است)
کارشناسان تاکید کردند:در صحراهایی که طول جغرافیایی آنها هزار کیلومتر و عرض آنها ۶۰۰ کیلومتر است، انتقال این حجم از محموله های معدنی با صدها کامیون هم امکان پذیر نیست(فارغ از هزینه های هنگفتی که برای دولت، نسبت به سوخت و رانندگان و هزینه های غیر مستقیم در تعمیر و نگهداری جاده ای به همراه خواهد داشت).
این کارشناسان تاکید کردند: فقط کافی است به شرکة التعدین العربیة السعودیة یا شرکت معادن عربستان سعودی که بزرگترین هلدینگ استخراج معادن و فلزات پایه آن کشور است و قراردادها و سهام آن در بورس نگاهی بیندازید تا تصویر پندارینِ عربستان به عنوان کشوری تک محصولی و صرفا متکی به نفت از تغییر کند.
عربستان جزو پنج کشور بزرگ تولید و صادرکننده فسفات جهان است که تا کنون در مناطق وعدالشمالی ۵۳۰۰ معدن آن کشف شده است.