بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

لزوم تزریق اعتبارات دولتی برای تکمیل «حلقه طلایی» ترافیکی اصفهان

رینگ چهارم با ۷۸.۲ کیلومتر طول و ۷۵ متر عرض از پروژه های کلان و شاخص اصفهان به شمار می رود که در کلان شهرهای کشور بی سابقه است؛

لزوم تزریق اعتبارات دولتی برای تکمیل «حلقه طلایی» ترافیکی اصفهان
تین نیوز |

رینگ چهارم با ۷۸.۲ کیلومتر طول و ۷۵ متر عرض از پروژه های کلان و شاخص اصفهان به شمار می رود که در کلان شهرهای کشور بی سابقه است؛ معاون عمران شهری شهردار اصفهان در گفت وگویی تفصیلی  روند اجرای این ابرپروژه در شهر زندگی را تشریح کرده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایمنا، شهرداری اصفهان با عزم جدی در حال اجرای پروژه حلقه چهارم ترافیکی شهر اصفهان یا همان رینگ چهارم به طول ۷۸.۲ کیلومتر است؛ پروژه ای که شامل ۲۹ تقاطع غیرهمسطح و هفت پل بزرگ است و ۴۸ کیلومتر آن در محدوده و حریم شهر اصفهان و حدود ۳۰ کیلومتر آن در محدوده شهرهای درچه، خمینی شهر، شهر ابریشم، دولت آباد و خورزوق قرار دارد.

پروژه ای که در دوره ششم مدیریت شهری اصفهان عملیات اجرایی آن در مسیر حلقه چهارم ترافیکی شهر اصفهان آغاز شده است، کیلومتر صفر بعد از تقاطع غیرهمسطح شهید قاسم سلیمانی تا کیلومتر چهار بوده و هزینه ای که تاکنون صرف این پروژه شده، بالغ بر ۱,۴۰۰ میلیارد تومان است که بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان برای آزادسازی این مسیر هزینه شده است.

۲۹ تقاطع غیرهمسطح و هفت پل برای این پروژه بزرگ در نظر گرفته شده است که تاکنون حدود ۹ پل از جمله پل های محله خاتون آباد، شهدای دهنو و شهدای محله بهاران به اضافه تعریض کانال آب اجرا شده است.

شهرداری اصفهان تلاش می کند با پایان فرایند آزادسازی ها، حدفاصل کیلومتر صفر تا چهار حلقه چهارم ترافیکی شهر اصفهان را به پایان برساند؛ چراکه بر این باور است افتتاح رینگ چهارم با توجه به اهمیت آن در کم شدن حجم ترافیک در مرکز شهر و کمک به رینگ سوم، موجب کاهش آلودگی هوای شهر و زمان سفر شهروندان می شود.

آنچه در ادامه می خوانید حاصل گفت وگو با اصغر کشاورزراد، معاون عمران شهری شهردار اصفهان برای آگاهی شهروندان از آخرین اقدامات و فعالیت ها در رینگ چهارم این کلان شهر است.

 احداث حلقه چهارم ترافیکی شهر اصفهان با چه اهدافی در دستور کار قرار گرفت؟

سیاست های کلان اجرایی شهرداری اصفهان محدود کردن معضلات ترافیکی در شریان جنبی این کلان شهر است، به طوری که در حال حاضر برنامه اصلی مبتنی بر این است که معضلات حل نشده ترافیکی درون شهری را با احداث حلقه ای طلایی به نام «حلقه چهارم ترافیکی اصفهان» حل کنیم تا خودروهایی که قصد سفر از محورهای شمال به جنوب شهر و بالعکس را دارند، تا حد امکان از شریان های داخلی شهر (رینگ دوم و سوم) با توجه به تکمیل بودن ظرفیت آن ها به ویژه در ساعات پیک ترافیک عبور نکنند.

عملیات احداث حلقه چهارم ترافیکی شهر اصفهان از سال های گذشته آغاز شد و با تغییر مدیریت ارشد شهر متوقف نشد تا این سیاست درست برای شهر اصفهان در دوره ششم مدیریت شهری ادامه پیدا کند.

بخش هایی از تقاطع های غیرهمسطح رینگ چهارم از جمله مجموعه پل های میدان استقلال، پل اشکاوند، مجموعه پل های سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و تقاطع غیرهمسطح آفتاب در سال های گذشته احداث شده بود.

مسیر این رینگ از مجموعه پل های سردار شهید حاج قاسم سلیمانی آغاز می شود و به سمت دولت آباد، محدوده خورزوق و میدان استقلال پیش می رود و به انتهای خیابان آتشگاه نزدیک پل زندان، شهر ابریشم، جنوب سپاهان شهر سپس به سمت اشکاوند و در نهایت به نقطه آغاز یعنی مجموعه پل های سردار شهید حاج قاسم سلیمانی می رسد.

عملیات اجرایی در کیلومتر صفر تا هفت رینگ چهارم در سال های اخیر در دستور کار قرار گرفته بود و با اقدامات انجام شده، کیلومتر چهار تا هفت آن به پایان رسیده و در حال حاضر کیلومتر صفر تا چهار در حال اجراست.

برای نخستین بار دیوارهای طرح دار پیش ساخته را در مجتمع تولیدی صفه سازمان عمران تولید می کنیم تا ضمن اجرای عملیات آزادسازی، عملیات احداث زیرگذر شهدای خاتون آباد نیز انجام شود.

هزینه عملیات اجرایی کیلومتر صفر تا چهار رینگ چهارم حدود هزار میلیارد تومان است که با احداث هشت پل و زیرگذر در حال انجام است؛ پل اول در ۴۰۰ متری مجموعه پل های سردار شهید حاج قاسم سلیمانی روی کانال است که علاوه بر احداث آن، نباید با توجه به بازگشایی زاینده رود در بعضی زمان ها، حین انجام عملیات تعریض رینگ، سدی برای عبور آب ایجاد می کردیم، از این رو تمهیدات لازم را اندیشیدیم و هم زمان با عبور آب در کانال، عملیات عمرانی را انجام دادیم.

پل های دوم، سوم و چهارم شامل دو دوربرگردان و یک پل مستقیم در محدوده محله خاتون آباد است که مزین به نام «شهدای خاتون آباد» شد؛ عملیات اجرایی این پل در حال حاضر ۷۸ درصد پیشرفت دارد و البته با توجه به اینکه در آن بخش شاهد محدوده شهری هستیم و عبور و مرور شهروندان را داریم، طراحی را از طریق اداره طراحی پیگیری کردیم.

اداره طراحی شهرداری، طرح زیرگذر را تا عرض ۷۶ متری رینگ، دو کندروی همسطح در دسترسی محلی و دو تندرو در زیرگذر برای تردد خودروهای سبک و سنگین ارائه داد تا در آینده تداخلی با عبور و مرور مردم نداشته باشد.

عملیات اجرایی این بخش از پروژه هم زمان با آزادسازی مسیر انجام و بخشی از عملیات از جمله حفاری شمع ها و بتن ریزی به عنوان سازه نگهبان در این زیرگذر انجام می شود.

در ادامه مقرر شد از منظر شهری نیز پروژه مورد توجه قرار گیرد، به همین منظور برای نخستین بار دیوارهای طرح دار پیش ساخته را در مجتمع تولیدی صفه سازمان عمران به موازات تولید می کنیم تا ضمن اجرای عملیات آزادسازی، عملیات احداث زیرگذر نیز انجام شود و پس از آزادسازی املاک در مسیر، منتظر عملیات اجرایی نباشیم.

تاکنون بخشی از آزادسازی ها انجام شده است، فقط تعداد انگشت شماری از پلاک ها در محدوده منطقه ۱۵ شهرداری برای آزادسازی باقی مانده است که امیدواریم با همکاری شهروندان هرچه سریع تر آزادسازی مسیر، عملیات خاک برداری و احداث شمع ها را انجام دهیم و شاهد تأخیر در اجرای پروژه نباشیم.

زیرگذر شهدای بهاران در کیلومتر ۳۵۰۰ رینگ چهارم به طور غیررسمی بهره برداری شده است

برای آزادسازی املاک واقع شده در مسیر پروژه و جابه جایی تأسیسات چه اقداماتی انجام شده است؟

 تاکید شهردار اصفهان و مدیر منطقه ۱۵ شهرداری بر این بوده است که در فرایند آزادسازی املاک در مسیر پروژه هیچ حقی از کسی ضایع نشود و حق و حقوق مردم به طور کامل پرداخت شود.

در کیلومتر ۲.۵ رینگ چهارم، سه پل شامل مجموعه پل های شهدای دهنو را داریم که در حال حاضر عملیات سازه این پل ها کامل شده و نازک کاری پروژه در حال انجام است تا به محض جابه جایی تأسیسات، سازه های جانبی آن نیز احداث شود و پل به مرحله بهره برداری برسد؛ در این بخش از رینگ، با توجه به اینکه تأسیسات زیادی در آن شریان عبور می کرده است، پس از عملیات آزادسازی املاک، عملیات جابه جایی تأسیسات زیر و رو سطحی آغاز می شود.

جابه جایی تعداد زیادی تیرهای چراغ برق، پایه های برق فشار قوی و ضعیف، لوله های گاز و آب و فیبر نوری در این نقطه با همکاری شرکت های خدمات رسان هم زمان با اجرای پروژه انجام شده است و این همکاری خوب موجب شد جابه جایی تأسیسات آنچنان در عملیات احداث مسیر رینگ وقفه ایجاد نکند.

پس از آن، پل هشتم (زیرگذر بهاران) در کیلومتر ۳۵۰۰ قرار دارد که به نام «شهدای بهاران» مزین شده است و عملیات اجرایی آن با کیفیت بسیار عالی انجام و آسفالت شد، همچنین عملیات سفت کاری و نازک کاری پل تکمیل شد و در حال حاضر به طور غیررسمی در حال بهره برداری است.

در محدوده ضلع شرق زیرگذر بهاران، روستاهای بهاران و ضلع غرب آن خیابان محور رویان قرار دارد و پس از آن در کیلومتر ۶۷۵۰ پل زیرگذر قهجاورستان و پل آفتاب را شاهد هستیم که سال های گذشته احداث و پس از بهره برداری در اختیار شهروندان قرار گرفت.

در بخش دیگری از رینگ یعنی کیلومتر ۶۵.۱ تا ۶۸.۲ یک مسیر ۳۱۰۰ متری در محدوده شهرداری منطقه ۶ قرار دارد که از بعد از پل اشکاوند به سمت سپاهان شهر حدود سه کیلومتر تعریض مسیر رینگ را داریم که بخشی از رینگ چهارم محسوب می شود، اما با دو لاین عبوری باید مسیر رینگ را با عرض مصوب احداث کنیم.

در این بخش عملیات احداث را از خرداد سال گذشته آغاز کردیم و دو عرصه ۱۰ متری در ضلع شمال و جنوب به این بخش از رینگ اضافه می شود؛ البته وقتی در حال انجام عملیات بودیم، با توجه به اینکه در گذشته این نقطه از شهر محل دفن نخاله های ساختمانی بود، برای حفظ کیفیت احداث مسیر که بتواند سال های سال مورد استفاده مردم قرار گیرد و مشکلی به وجود نیاید، مجبور به بارگیری تمام نخاله ها از این مکان و انتقال آن ها به محل های دیگر شدیم و محل را با مصالح مرغوب پُرسازی کردیم.

در حال حاضر عملیات تعریض به پایان رسیده و با جابه جایی ترافیک به مسیر جدید احداث شده، ایمن سازی مسیر میانی از طریق احداث نیوجرسی های استاندارد جدید در حال اجراست که هزینه عملیات اجرایی حدود ۱۲۰ میلیارد تومان است.

در بخش دیگری از رینگ یعنی کیلومتر ۷۴ تا ۷۷ یک مسیر ۳۰۰۰ متری در محدوده شهرداری منطقه ۴ قرار دارد که از بعد از پل رضوان تا ابتدای پل شهید سلیمانی حدود سه کیلومتر تعریض مسیر رینگ را داریم؛ بخشی از رینگ چهارم محسوب می شود و مبلغ پیمان اولیه آن به میزان ۷۷ میلیارد تومان است و شاهد پیشرفت ۳۰ درصدی در این قسمت از رینگ هستیم.

در کیلومتر ۷۱ تا ۷۴ یک مسیر ۳ هزار متری در محدوده شهرداری منطقه ۴ قرار دارد که از بعد از پل روی رودخانه تا پل رضوان حدود سه کیلومتر تعریض مسیر رینگ را داریم که بخشی از رینگ چهارم محسوب می شود مبلغ پیمان اولیه آن به میزان ۴۶ میلیارد تومان است.

پل قدیمی که در حال حاضر در محل تقاطع روشن دشت وجود دارد، به لحاظ استاندارد ظرفیت کمی دارد و بارگذاری خوبی در لوپ های موجود اتفاق نمی افتد، همچنین به لحاظ عرض کم ناایمن است، از این رو قرار است به تقاطع غیرهمسطح تبدیل شود که به دلیل قطع حلقه حفاظتی، تعریضی در مقطع رینگ نیز انجام می شود و به زودی شاهد آغاز عملیات اجرایی این تقاطع غیرهمسطح هستیم.

 

در حلقه چهارم ترافیکی شهر اصفهان یا همان رینگ چهارم چند پروژه عمرانی فعال است؟

 در حال حاضر ۱۲ پروژه در رینگ حفاظتی شهر فعال داریم که شامل احداث تقاطع ها و پل های تقاطع غیرهمسطح و چهار مورد جابه جایی تأسیسات کارخانه قند است؛ آنجا جابه جایی تأسیسات فوق سنگین کارخانه قند را داشتیم و مجبور بودیم به گونه ای عمل کنیم تا لحظه ای در فعالیت این کارخانه خللی وارد نشود، از این رو احداث مخازن، جابه جایی تأسیسات، پمپ و موتورخانه کارخانه قند با هزینه شهرداری توسط سازمان عمران انجام شد.

علاوه بر آن در تمام مسیرهای احداث شده رینگ چهارم، لایه دوم روکش آسفالت باید انجام شود و به موازات اجرای این عملیات، روکش آسفالت فازهای قبلی را انجام دهیم تا پس از بهره برداری فاز دوم، روکش آسفالت فاز اول نیز انجام شود.

به تأثیرگذاری این پروژه بزرگ راه سازی اصفهان اشاره کنید.

بی شک پس از افتتاح کیلومتر ۰ تا ۴، شاهد بارگیری شدیدی خواهیم بود و تعداد زیادی از شهروندان از این مسیر استفاده خواهند کرد، زیرا در حال حاضر روزهای پنجشنبه و جمعه با توجه به دسترسی رینگ به مجموعه آرامستان باغ رضوان در شرق، شاهد حجم بالای تردد خودروها در این مسیر هستیم.

با توجه به این شرایط، تمام عملیات اجرایی را هم زمان با روان سازی ترافیک انجام می دهیم و عملیات اجرایی هر بخشی را بتوانیم تکمیل کنیم، منتظر تکمیل سایر بخش ها نمی مانیم و آن را در اختیار شهروندان قرار می دهیم.

اطمینان دارم با اتصال شمال به جنوب شهر اصفهان در بخش شرقی رینگ، شهر نفس تازه ای خواهد کشید.

این نگرانی به وجود می آید با توجه به اینکه به ترافیک فعلی بخشی از رینگ چهارم اشاره کردید، این رینگ به سرنوشت رینگ سوم و ترافیک بزرگراه شهید خرازی دچار نشود.

این نگرانی بی مورد است، زیرا عرض رینگ حفاظتی ۷۶ متر است؛ دو عرض تندروی ۲۰ متری رینگ با کسر نیوجرسی ایمنی میانی در تمام بخش های احداث شده رینگ، رعایت شده است و مسیر ایمن و مطمئنی را تا سال ها در اختیار شهروندان قرار خواهد داد.

مسیر رینگ چهارم در محدوده شهر اصفهان چه زمانی به پایان می رسد؟

 آزادسازی املاک در مسیر کیلومتر صفر تا ۴ موجب تأخیر در ادامه عملیات اجرایی شده است و پیش بینی می شود پس از انجام کامل آزادسازی ها در این محدوده، حداکثر یک سال بعد پروژه تکمیل خواهد شد.

ایمنا: با توجه به اینکه رینگ چهارم پروژه شاخص شهری نیست و یک ابرپروژه ملی به شمار می رود، تاکنون چه پیگیری هایی برای تزریق اعتبارات ملی برای اجرای پروژه انجام شده است؟

کشاورزراد: پاسخ این سوال را به دو بخش تقسیم می کنم که بخش نخست در مبحث آزادسازی است؛ در این راستا قوانینی داریم که باید روند اداری کامل را برای جلب رضایت مالکان املاک واقع در مسیر رینگ انجام دهیم و پس از آن اقدام به تخریب مغازه یا منزل کنیم.

عملیات آزادسازی با رعایت تمام قوانین و جلب رضایت ساکنان و کسبه انجام می شود که این فرایند سخت است و روند پیشرفت کار را کند می کند.

در مسیر محله های خاتون آباد، دهنو و قلعه، لکه های کوچک و مغازه های ریزدانه ای وجود دارد و تعداد مالکان زیاد است، به عنوان مثال از یک مغازه ۱۰ متر مربعی که محل کسب و پیشه چندین ساله یک نفر بوده است تا پلاک های بزرگ تر باید آزادسازی شود و در این فرایند تلاش کرده ایم هیچ حقی از مالکان تضییع نشود.

شهرداری شهرهای در مسیر رینگ چهارم باید اعتبارات دولتی لازم را تأمین کنند تا این حلقه طلایی ترافیکی شهر اصفهان تکمیل شود و شهر و شهروندان اصفهان به معنای واقعی نفس بکشند.

در حال حاضر برآورد هزینه های اجرایی در دو بخش شامل کیلومتر صفر تا چهار و کیلومتر ۶۵.۱ تا ۶۸.۲ و ۷۱ تا ۷۷ حدود ۱,۲۴۳ میلیارد تومان است که شهرداری اصفهان به تنهایی این بار را به دوش خود می کشد، البته پیگیری هایی برای دریافت وام انجام شده است تا برای دومین بار از یک بانک دولتی وام دریافت کند.

امیدوارم در این بخش پیگیری های لازم برای جذب اعتبارات دولتی به ثمر بنشیند و شهرهای اطراف که در مسیر رینگ هستند، برای احداث ادامه مسیر عزم جدی داشته باشند؛ شهرداری شهرهای در مسیر رینگ چهارم باید اعتبارات دولتی لازم را تأمین کنند تا این حلقه طلایی ترافیکی شهر اصفهان تکمیل شود و شهر و شهروندان اصفهان به معنای واقعی نفس بکشند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.