جزئیات کامل گرانی ۱۵ تا ۱۰۰ درصدی کارمزد جایگاههای بنزین و گاز منتشر شد
تین نیوز | با پیگیریهای شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی و بر اساس مصوبه شورای اقتصاد، کارمزد جایگاههای عرضه سوخت افزایش یافت و از ابتدای سال ۹۳ نرخهای جدید قابل پرداخت است.
محمدرضا مظلومی مدیر بازرگانی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی گفت: طبق روال سالهای گذشته، کارمزد جایگاههای عرضه سوخت افزایش یافت و با تصویب شورای اقتصاد نرخ کارمزد بنزین بهازای هر لیتر فرآورده 250 ریال برای سایر جایگاهها، 350 ریال برای کلانشهر تهران و 290 ریال برای دیگر کلانشهرها در نظر گرفته شد.
وی افزود: متوسط کارمزد تعیین شده بهازای هر لیتر نفتگاز و نفت سفید نیز 75 ریال تعیین شده که نسبت به قبل 15 ریال افزایش یافته است.
مدیر بازرگانی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی تصریح کرد: در ماههای اخیر 20 درصد از کارمزد جایگاههای عرضه سوخت را بهصورت علی الحساب پرداخت کردهایم که بر اساس نرخهای مصوب جدید، از ابتدای سال 92 مابقی مبلغ کارمزد محاسبه و پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه بیش از 5000 باب جایگاه عرضه فرآوردههای نفتی و CNG در سراسر کشور وجود دارد و بهطور متوسط 15 نفر در یک جایگاه مشغول به کار هستند، این افزایش کارمزد را عیدی شرکت ملی پخش به 75 هزار خانواده دانست.
وی یکی از اهداف اصلی افزایش کارمزد جایگاههای عرضه سوخت را ایجاد اهرمهای انگیزشی برای بازسازی و نوسازی جایگاهها برشمرد و افزود: بر اساس طرح درجهبندی، تعداد جایگاههای عرضه سوخت ممتاز در سال 92 از رشد 114درصدی برخوردار بوده است بهطوری که در حال حاضر 50 درصد آنها دارای درجه یک و ممتاز هستند.
مظلومی ضمن اشاره به اینکه تعداد جایگاههای عرضه فرآوردههای نفتی در سالهای اخیر از رشد مناسبی برخوردار بوده است و با افزایش کارمزد جایگاهها، وضعیت عمومی و کیفیت آنها نیز ارتقای چشمگیری مییابد اظهار امیدواری کرد که کارمزد تعیین شده برای جایگاههای عرضه سوخت کلانشهر تهران زمینه لازم را برای توسعه جایگاههای با ابعاد کوچک بهمنظور کاهش مدت زمان سوختگیری فراهم آورد.
وی درباره تجهیز تمامی جایگاههای عرضه سوخت سراسر کشور به کیف پول الکترونیکی نیز گفت: علیرغم آنکه 100 درصد جایگاهها به کیف پول الکترونیکی مجهز شدهاند اما بهازای چهار میلیون تراکنشی که روزانه در جایگاهها ثبت میشود 1.5 درصد مردم از کیف پول الکترونیکی استفاده میکنند.
وی تأکید کرد: با اطلاع رسانی از طریق رسانههای جمعی، میتوان دارندگان خودروها را به استفاده از کیف پول الکترونیکی بهجای پرداخت پول نقد تشویق کرد. با سرمایه گذاریهای زیربنایی که بهمنظور پرداخت الکترونیکی وجه سوخت در جایگاهها ایجاد شده مطلوب است مالکان خودروها برای سهولت کار خود و متصدیان جایگاهها، بهای سوخت را با کیف پول الکترونیکی پرداخت کنند.
چون این امر ضمن بالا بردن ضریب ایمنی جایگاه و عدم فرسایش (اسکناس) پول ملی، موجب جلوگیری از انتقال بیماریهای ناشی از اسکناسهای آلوده به مواد نفتی به دیگران خواهد بود، از این رو به مصرف کنندگان محترم توصیه میشود از کیف پول در جایگاهها استفاده کنند.
همچنین منصور ریاحی مدیر طرح احداث جایگاههای CNG درخصوص افزایش کارمزد جایگاههای CNG گفت: پس از تصویب شورای اقتصاد، کارمزد جایگاههای CNG خصوصی که قبلاً 400 ریال بود به 800 ریال و کارمزد جایگاههای شهرداری از 400 ریال به 700 ریال افزایش یافت که این مقدار از ابتدای سال 92 محاسبه و پرداخت میشود و تا پایان سال 93 قابل اجرا است.
وی تصریح کرد: شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی مجوزی معادل 10 درصد کارمزد را از سوی شورای اقتصاد دریافت نموده است تا بتواند به ارتقای توان جایگاهها مبادرت ورزد.
ریاحی یادآور شد: بهزودی طرح درجهبندی جایگاههای CNG نیز اجرا خواهد شد که بر اساس آن جایگاههای CNG در چهار گروه A-B-C-D رتبهبندی میشوند که 10 درصد از کارمزد این جایگاهها بر مبنای درجهبندی آنها بهعنوان مبلغ تشویقی توسط شرکت ملی پخش پرداخت میشود.
وی همچنین به تخصیص "کارمزد ویژه" برای جایگاههای CNG که تمام سرمایه گذاری آنها توسط بخش خصوصی انجام میشود، اشاره کرد و افزود: از ابتدای سال 92، هر جایگاه CNG که توسط سرمایه گذاری بخش خصوصی راهاندازی شده است شامل این "کارمزد ویژه " میشود که در کلانشهرها بهازای فروش CNG هر مترمکعب 1400 ریال و در سایر شهرها 1200 ریال در نظر گرفته شده است.
بهگفته وی، این "کارمزد ویژه" بهمدت هفت سال به جایگاههای CNG یادشده تعلق میگیرد و پس از آن مشابه سایر جایگاهها کارمزد دریافت خواهند کرد.