◄ تورم تکرقمی در سال ۹۷ محقق نخواهد شد
اوضاع اقتصادی ایران در سال 96 باوجود تک نرخی شدن نرخ تورم مساعد نبود. تلاطم بازار ارز و کاهش ارزش پول ملی در سال 96 به اقتصاد کشور ضربه بزرگی زد.
اوضاع اقتصادی ایران در سال 96 باوجود تک نرخی شدن نرخ تورم مساعد نبود. تلاطم بازار ارز و کاهش ارزش پول ملی در سال 96 به اقتصاد کشور ضربه بزرگی زد.
به گزارش تیننیوز، نرخ ارز بیش از هر شاخص دیگری اوضاع اقتصاد ایران را در سال 96 پریشان کرد. تلاطم بازار ارز در سال گذشته سرمایههای بسیاری را به بورس صرافیهای تهران در خیابان فردوسی کشاند. این وضعیتی بود که بسیاری از کسبوکارها را متأثر کرد.
بسیاری از اقتصاددانان نگرانی درباره شاخصهای اقتصاد در سال 97 را تا حدودی رد میکنند و بر این باورند که شاخصهای اقتصادی حداقل در کوتاهمدت از این وضعیت، تأثیر نمیپذیرند. این کارشناسان معتقدند در سال جدید اگر شوک بینالمللی و محدودیتهای جدیدی اعمال نشود، چندان تفاوتی با اعداد و ارقام سال ۹۶ نخواهد داشت.
نایبرئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران گفت: نقدینگی یکی از شاخصهای نگرانکننده اقتصاد ایران است و اگر کنترل نشود
به گزارش تیننیوز، پدرام سلطانی گفت: حجم نقدینگی به دلیل نابسامانیهایی است که پیشازاین باید از سوی دولت و بانک مرکزی کنترل میشد؛ بنابراین یا سیاستها درست اعمال نشده یا سیاستهای درست، کارایی لازم را نداشته است.
او در ادامه به مؤسسات مالی و اعتبار غیرمجاز اشاره کرد و گفت: بانک مرکزی در سالهای گذشته، در تله مدیریت این مؤسسات هر بار تصمیمی گرفت و همچنین به دلیل عدم شفافیت نظام بانکی و حتی بانکهای بزرگ حجم نقدینگی افزایشیافته است.
به گزارش مهر، سلطانی تأکید کرد: بانک مرکزی در سال ۹۷ باید فکری به حال عدد و رقم نقدینگی بکند، اگرچه بخشی از این رقمهای اعلامی از سوی مراجع رسمی برای نقدینگی، صوری است و به دلیل صورتهای مالی ناشفاف بانکها است که سودهای موهومی شناسایی میکنند و بنابراین در اقتصاد ایران به شکل عددهای بالا نمود پیدا میکند.
او گفت: اگر این نقدینگی کنترل نشود، بهطورقطع نمیتوان بر روی تورم تکرقمی هم پایداری کرد؛ ضمن اینکه باید توجه داشت که اثرات تورمی نوسانات نرخ ارز نیز در بازار خود را نشان خواهد داد و بنابراین اگر قرار است که سیاست تورم تکرقمی در سال ۹۷ هم دنبال شود، بانک مرکزی برای این وضعت باید برنامه داشته و مدیریت صورت دهد.
این در حالی است که پویا جبل عاملی، معتقد است اقتصاد ایران در سال ۹۷ تغییر فاحشی نسبت به سال ۹۶ به لحاظ اقتصادی نخواهد داشت، مگر اینکه برخی برگ خریدهای غیراقتصادی مانند تهدیدهای رئیسجمهور آمریکا و وضعیت برجام تأثیرگذار شود.
جبل عاملی گفت: بهطورقطع نباید انتظار داشت که اقتصاد ایران روندی متفاوتتر از سال ۹۶ را رقم بزند. به نظر نمیرسد که اگر این ریسکهای غیراقتصادی برای اقتصاد ایران تعریف شود بنابراین همچنان شاهد روند رو به رشد نقدینگی خواهیم بود و البته رشد اقتصادی هم نسبت به سال گذشته، کمی کمتر خواهد بود.
او در ادامه گفت: تورم تکرقمی در سال ۹۷ محقق نخواهد شد؛ چراکه شواهد حکایت از تورم دورقمی برای اقتصاد ایران است؛ اما خیلی همعدد بالایی نخواهد بود.
حسین درودیان، اقتصاددان نیز در اینباره گفت: به لحاظ رشد اقتصادی، وضعیت خیلی متفاوتتر از سال ۹۶ نخواهد بود و بهبود خاصی را شاهد نخواهیم بود.
او در ادامه گفت: احتمال ایجاد تنگناهای جدید البته نه درفروش نفت، بلکه در دسترسی به دریافتیهای ارزی وجود دارد. در مورد تورم هم باید به این نکته اشاره کرد که تورم بهشرط آنکه تنشهای ارزی جدیدی رخ ندهد و ایران با مشکل دسترسی به منابع ارزی خود حاصل از فروش نفت مواجه نباشد، نرخ تورم حدود ده تا دوازده درصد باشد، بنابراین باید با تورم تکرقمی در سال جاری خداحافظی کرد.