بازدید سایت : ۴۳۲۶۲
| کد خبر ۲۹۵۹۳۳
کپی شد

راه اندازی آزمایشی کریدور شمال جنوب؛ ایران دومین کانال سوئز جهان یا نخستین مسیر ترانزیتی در جهان؟

سفیر ایران در روسیه از عزم ایران و روسیه برای توسعه همکاری های دوجانبه در زمینه های مختلف از جمله کریدور شمال-جنوب، پروژه های ترانزیتی و انتقال گاز خبر داد و بر لزوم تقویت مبادلات تجاری و تکمیل پروژه های مشترک به منظور افزایش امنیت و جایگاه بین المللی ایران تأکید کرد.

راه اندازی آزمایشی کریدور شمال جنوب؛ ایران دومین کانال سوئز جهان یا نخستین مسیر ترانزیتی در جهان؟
تین نیوز |

سیدکاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، در نشست با اعضای ایرانی شرکت کننده در هجدهمین نشست کمیسیون دائمی همکاری های اقتصادی ایران و روسیه گفت: روابط ایران و روسیه رو به افزایش و راه های همکاری باز است و اکنون دوران طلایی خود را سپری می کند.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، سفیر ایران در روسیه با اشاره به عنصر همسایگی به عنوان یکی از عوامل تقویت مناسبات، اظهار کرد: با توجه به همسایگی ایران و روسیه، توسعه روابط میان دو کشور یک ضرورت است. به تعبیر مقام معظم رهبری که در نامه اخیر خود به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، نیز بر این موضوع تأکید کرده اند که ما به دنبال یک روسیه مقتدر با نقش آفرینی در عرصه جهانی و در عین حال، یک ایران مستقل و بزرگ هستیم.

سفیر ایران در روسیه نزدیکی رویکردهای مشترک ایران و روسیه در مسائل منطقه ای و ساختار قدرت در عرصه بین المللی را دومین عنصر نزدیکی روابط دو کشور و تصمیم آن ها برای توسعه مناسبات دوجانبه دانست و تصریح کرد: روسیه نیز در عرصه بین الملل به گفتمانی که جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرده، پیوسته است؛ نمونه آن گفتمان بریکس است.

نیاز متقابل ایران و روسیه به یکدیگر

جلالی با اشاره به تصویب معاهده جامع راهبردی همکاری ایران و روسیه در شورای فدراسیون و مجلس دومای این کشور اظهار کرد: روس ها امروز به ایران نیاز دارند و ما نیز در برخی زمینه ها به روسیه نیازمندیم، باید با درکی صحیح از نیازهای متقابل، در مسیر پیشبرد روابط دوجانبه گام برداریم.

وی با بیان اینکه روسیه به دنبال گشودن مسیرهایی برای صادرات کالا، فراتر از مسیر دریای سیاه است، اظهار کرد: تخصیص بودجه ای ۵۰۰ میلیارد دلاری به پروژه کریدور شمال - جنوب، نشان دهنده عزم جدی این کشور برای فعال سازی گذرگاه شمالی واقع در مناطق شمالی است.

سفیر ایران در روسیه با بیان اینکه هم اکنون انتقال کالا از طریق گذرگاه های شمالی در حال انجام است، افزود: در سال ۲۰۲۲ میلادی حدود ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا از این مسیر عبور کرد که این رقم در سال ۲۰۲۳ به حدود ۳۳ میلیون تن افزایش یافت.

جلالی با اشاره به گفته ای از پوتین مبنی بر اینکه باز کردن راه های دیگر برای ما ورای هزینه و فایده، راهبردی است، گفت: روسیه مصمم به باز کردن کریدور شمال - جنوب است و ما باید از این فرصت بهره ببریم.

وی با اشاره به اینکه کریدور شمال - جنوب دارای سه شاخه است و شاخه شرقی آن راه اندازی شده، تصریح کرد: در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۶۰۰ هزار تن کالا از طریق شاخه شرقی این کریدور جابه جا شد که این رقم در سال ۲۰۲۴ به یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن افزایش یافت. این در حالی است که هدف گذاری ما برای آن سال، ۲ میلیون تن بود. برای ابتدای امسال نیز هدف ۳ میلیون تن را تعریف کرده ایم، در حالی که ظرفیت کل این شاخه ۱۵ میلیون تن است.

سفیر ایران در روسیه با تأکید بر اینکه کریدور شمال - جنوب برای ایران یک مزیت و برای روسیه یک ضرورت است، اظهار کرد: با راه اندازی آزمایشی این کریدور، در صورتی که مسیر به اروپا باز شود، ایران می تواند به دومین کانال سوئز جهان و حتی به مهم ترین و نخستین مسیر ترانزیتی در جهان تبدیل شود، تکمیل کریدور شمال - جنوب از مسیر ایران، سبب افزایش ضریب امنیتی کشور در سطح بین المللی می شود.

نشست های کارشناسی هجدهمین کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه از صبح چهارشنبه (سوم اردیبهشت) در مسکو (آژانس انرژی روسیه) آغاز به کار کرد.

هیات های کارشناسی پس از پایان گفت وگوها در روز دوم (پنجشنبه، چهارم اردیبهشت) اسناد متعدد همکاری در زمینه های مختلف را برای امضا در اختیار محسن پاک نژاد، وزیر نفت ایران و سرگئی تسیویلیوف، وزیر انرژی روسیه به عنوان رؤسای کمیسیون مشترک دو کشور قرار می دهند.

نشست پایانی برای امضای اسناد همکاری در بخش های مختلف جمعه (پنجم اردیبهشت) با حضور وزیر نفت ایران و وزیر انرژی روسیه در محل هتل پرزیدنت برگزار می شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.