◄ برخی کالاهای بادوام اموال تملیکی در انتظار فروش
اموال منقول تحت تملک سازمان به سه بخش کالاهای ضبطی، متروکه و قاچاق تقسیمبندی میشود که با توجه به قانون سازمان اموال تملیکی و قوانین مبارزه با قاچاق کالا و ارز پس از طی مراحل قانونی تعیین تکلیف میشوند.
مدیرعامل سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی، گفت: برخی کالاهای قاچاق همچون مواد اولیه کارخانهها، دستگاههای صنعتی و تولیدی و برخی کالاهای بادوام که در کشور تولید نمیشود و یا کمبود داریم، پس از طی مراحل قانونی با مصوبه هیات دولت و رای قضایی به فروش خواهد رسید.
به گزارش تیننیوز و به نقل از سازمان اموال تملیکی، جمشید قسوریانجهرمی اظهار کرد: سازمان اموال تملیکی امین اموال دولت است و پس از سال 1392، با تصویب آییننامه مواد 55 و 56 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، کالاهای مکشوفه به ظن قاچاق نیز جهت تعیین تکلیف تا صدور آرای قطعی در اختیار این سازمان قرار میگیرد.
وی افزود: اموال منقول تحت تملک سازمان به سه بخش کالاهای ضبطی، متروکه و قاچاق تقسیمبندی میشود که با توجه به قانون سازمان اموال تملیکی و قوانین مبارزه با قاچاق کالا و ارز پس از طی مراحل قانونی تعیین تکلیف میشوند.
این مقام مسئول تاکید کرد: سازمان اموال تملیکی ضمن تحقق شعار امین اموال دولت و حافظ حقوق ملت تا زمان صدور آرای قطعی از سوی محاکم قضایی تنها نگهدارنده اموال است.
وی بابیان اینکه سه مرجع در تعیین تکلیف کالاها نقش دارند، افزود: ضابطین و کاشفین در کشف و تحویل کالا و تحویل کالا همراه با تکمیل پرونده و تهیه صورتجلسه کشف، محاکم قضایی و سازمان تعزیرات حکومتی با صدور آرای مربوطه ایفای نقش میکنند و در آخر نیز سازمان اموال تملیکی در نگهداری و تعیین تکلیف کالاها نقش اساسی دارد.
جهرمی با اشاره به حساسیت و دشواری وظایف اموال تملیکی بیان کرد: زمانی که کالایی توسط کاشفین، به ظن قاچاق توقیف و در اختیار سازمان قرار میگیرد، لزوماً این کالا حکم قاچاق را ندارد بلکه به ظن قاچاق است و سازمان وظیفه دارد تا صدور رای نهایی از سوی مراجع قضایی آن کالا را نگهداری کند.
وی در ادامه افزود: همانگونه که برخی کالاها که از ابتدای کشف به ظن قاچاق بوده و پس از تبرئه و صدور رای پایانی مشخصشده، مشمول قاچاق نمیشود و در اختیار صاحبان کالا قرار میگیرد.
وی در خصوص فرآیند تعیین تکلیف کالاهای قاچاق، گفت: طبق آییننامه مواد 55 و 56 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تمامی کالاهای قاچاق قطعیت یافته در صورت دریافت مجوزهای استاندارد و بهداشت در پروسه فروش بهشرط صادرات قرار میگیرند و در غیر این صورت در راستای حفظ سلامت مصرفکننده کالاها امحاء میشود که جمع این فرآیندها نیز در جهت کمک به تولید داخلی انجام میشود.
مدیرعامل سازمان اموال تملیکی در خصوص فرآیند اجرای فروش کالاهای بادوام در داخل کشور، گفت: فهرست این دسته از کالاها توسط سه وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت، کشاورزی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهصورت جداگانه به وزارت امور اقتصادی و دارایی ارائه میشود و سپس در روند اجرای فروش با شرایط مقررات سازمان قرار میگیرند.
جهرمی اظهار کرد: ارتباط انبارهای نوین سازمان اموال تملیکی با پنجره واحد گمرکی در بحث ارزشگذاری کالاها، نهایی شده و اخیرا سامانه انبارداری سازمان به گمرک متصل شده است.
بنابراین گزارش، کالاهای بادوام آن دسته از کالاهای مصرفی هستند که معمولا در مدتزمان نسبتا طولانیتری مورداستفاده قرار میگیرند. اینگونه کالاها معمولا عمر بیشتری دارند؛ یخچال، اتومبیل، اثاثیه و مبلمان ازجمله کالاهای بادوام به شمار میروند.