بازدید سایت : ۶۹۳۳۳

خروج غیررسمی چین از پارس جنوبی

با اینکه این روزها شایعه‌هایی مبنی بر ترک پارس جنوبی از سوی شرکت نفتی CNPC چین پس از لیدر کنسرسیوم (توتال) از گوشه و کنار شنیده می‌شود، اما هیچ مقام مسئولی تاکنون آن را به ‌صورت رسمی تأیید نکرده است. با‌این‌حال، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در نشست خبری روز گذشته خود تلویحا به این موضوع اشاره و خروج غیررسمی این شرکت بزرگ چینی را تأیید کرد.

خروج غیررسمی چین از پارس جنوبی
تین نیوز |

با اینکه این روزها شایعه‌هایی مبنی بر ترک پارس جنوبی از سوی شرکت نفتی CNPC چین پس از لیدر کنسرسیوم (توتال) از گوشه و کنار شنیده می‌شود، اما هیچ مقام مسئولی تاکنون آن را به ‌صورت رسمی تأیید نکرده است. با‌این‌حال، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در نشست خبری روز گذشته خود تلویحا به این موضوع اشاره و خروج غیررسمی این شرکت بزرگ چینی را تأیید کرد.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از روزنامه شرق، محمد مشکین‌فام در نشست خبری روز گذشته خود با اشاره به توسعه فاز ١١ پارس جنوبی و خروج توتال اظهار کرد: توتال اعلام کرد در این قرارداد نخواهد ماند و آن را ترک کرد. طبق مفاد قرارداد، مسئولیت توتال به شرکت چینی CNPC منتقل می‌شود. مشکین‌فام ادامه داد: قرارداد سه‌جانبه‌ای بین توتال، CNPC و پتروپارس امضا شده است و مراحل نهایی خود را طی می‌کند.

اخباری هم وجود دارد مبنی بر اینکه شرکت چینی قصد دارد قرارداد را ترک کند، اما این شرکت هنوز به‌ صورت رسمی چیزی به ما اعلام نکرده است. او با تأکید بر اینکه مسائل مانند قبل دنبال می‌شود، اظهار کرد: تا پایان سال، وضعیت پارس جنوبی مشخص می‌شود. توتال مدارک و مستندات را به شرکت چینی تحویل داده است.

 انتقال محدود تکنولوژی توتال در پارس جنوبی

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه مدارک توتال در اختیار این شرکت هم قرار دارد، تأکید کرد: طراحی توتال ظرف ١٥ ماه برای تقویت فشار در اختیار ما قرار دارد؛ مدارکی که قبل از تیر ٩٦ وجود نداشت و اگر شرکت چینی هم از قرارداد خارج شود، کار را بر اساس مدارک توتال از طریق توتال ادامه می‌دهیم.مشکین‌فام همچنین در پاسخ به پرسشی درباره ماجرای رشوه توتال به مقامات ایرانی مربوط به سال ۱۹۹۷ میلادی گفت: این موضوع مربوط به حضور توتال در فاز دو و سه پارس جنوبی است.

او افزود: هنوز مستندی در‌این‌باره وجود ندارد. کشور فرانسه این موضوع را پیگیری کرده است و هنوز به صورت مکتوب چیزی دریافت نکرده‌ایم.

به گزارش ایسنا، دادگاهی در پاریس شرکت نفت و گاز توتال را به‌ دلیل پرداخت رشوه به مقامات دولتی در سال ۱۹۹۷ با هدف کسب قراردادهای نفت و گاز در ایران به پرداخت ۵۷۳ هزار دلار معادل ۵۰۰ هزار یورو جریمه محکوم کرده است.

بر این اساس، توتال متهم شده ۳۰ میلیون دلار رشوه تحت پوشش قرارداد مشاوره پرداخت کرده است تا قرارداد توسعه میدان گازی پارس جنوبی در ایران را به دست آورد. دو دهه پس از پرونده رشوه سال ۱۹۹۷، شرکت توتال در سال ۲۰۱۷ نخستین غول نفتی بود که پس از برچیده‌شدن تحریم‌های قبلی علیه تهران، به ایران بازگشت و قراردادی را برای توسعه فاز ۱۱ پروژه پارس جنوبی امضا کرد، اما پس از خروج آمریکا از برجام و اعلام بازگشت تحریم‌ها علیه تهران از سوی واشنگتن، توتال به ‌دلیل واهمه از مجازات آمریکا از این پروژه کنار کشید.

  250 میلیارد دلار درآمد از پارس جنوبی

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در ادامه با بیان اینکه ظرفیت تولید گاز از میدان گازی پارس جنوبی از ۲۸۵ میلیون مترمکعب در سال ۱۳۹۲ به ۶۰۰ میلیون مترمکعب در آذر امسال رسیده است، افزود: برداشت تجمعی گاز از میدان گاز پارس جنوبی، هم‌اکنون به یک‌میلیارد‌و ۳۴۸ میلیون مترمکعب رسیده است که نسبت به سال ۱۳۹۲، دو برابر شده است.

مشکین‌فام در پایان با بیان اینکه تاکنون یک‌میلیارد‌و ۳۰۰ میلیون مترمکعب گاز غنی از میدان گازی پارس جنوبی برداشت شده است، اظهار کرد: اگر ارزش هر هزار فوت‌مکعب ۱۸ سنت در نظر گرفته شود، ۲۵۰ میلیارد دلار عایدات این میدان بوده است‌.

  مذاکره با چند شرکت ایرانی برای توسعه لایه‌های نفتی

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از برداشت روزانه ٢٥ هزار بشکه از لایه‌های نفتی پارس جنوبی خبر و درباره مذاکره برای توسعه این لایه‌ها توضیح داد: از زمانی‎ که مرسک در توتال ادغام شد، به‌ دلیل حضور توتال در طرف قطری، مذاکرات خود را با این شرکت متوقف کردیم.

مشکین‌فام افزود: درحال‌حاضر برای توسعه لایه‌ها با چند شرکت ایرانی در حال مذاکره هستیم که این مذاکرات محرمانه است. او در ادامه با بیان اینکه ۱۳ پالایشگاه پارس جنوبی در عسلویه به بهره‌بردار تحویل شده است، افزود: پنج پالایشگاه دیگر پارس جنوبی در منطقه تنبک، به‌جز فاز ۱۴، تا پایان امسال تکمیل می‌شود.

  ادامه مذاکره با هند برای توسعه فرزاد

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به توسعه میدان گازی فرزاد اظهار کرد: مذاکره با شرکت او‌ان‌جی‌سی هند برای توسعه میدان گازی فرزاد بی که MDP آن تکمیل شده، اگرچه کُند، اما در حال انجام است؛ البته خودمان هم به‌ صورت موازی طرح را دنبال می‌کنیم و مطالعات تکمیل شده است. به گفته مشکین فام، گاز فرزاد یا در شبکه تزریق می‌شود یا به میادین نفتی.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.