بازدید سایت : ۶۹۳۳۳

احتمال تبانی بانک‌ها با برخی مشتریان در عدم بازگشت وام‌ها

یک مسئول در نظام بانکی از راه‌اندازی سامانه انتخاب مشاوران بانکی خبر داد و گفت: تنها ۵ درصد از طرح‌های نظام بانکی از طریق مشاوران بی‌طرف اعتبارسنجی می‌شود که حجم آن ۴ هزار میلیارد تومان است.

احتمال تبانی بانک‌ها با برخی مشتریان در عدم بازگشت وام‌ها
تین نیوز |

یک مسئول در نظام بانکی از راه‌اندازی سامانه انتخاب مشاوران بانکی خبر داد و گفت: تنها ۵ درصد از طرح‌های نظام بانکی از طریق مشاوران بی‌طرف اعتبارسنجی می‌شود که حجم آن ۴ هزار میلیارد تومان است.

به گزارش  تین‌نیوز به نقل از مهر، حمیدرضا حقیقت‌پژوه در نشست امروز خود با خبرنگاران از طراحی سامانه ای به منظور انتخاب مشاوران اجباری بانکها خبر داد و گفت: کانون مشاوران اعتباری و سرمایه گذاری بانکها با توجه به فضای کنونی اقتصاد ایران و مشکلاتی که به لحاظ کمبود نقدینگی پیش روی بخش های مختلف اقتصادی و سرمایه گذاری کشور وجود دارد سامانه انتخاب مشاور (سام) را راه اندازی کرده تا بر مبنای آن بتوان اصلاح نظام رتبه بندی، شاخص ها و امتیازات بخش های متقاضی دریافت وام از بانکها را صورت داد.

رئیس شورای عالی کانون مشاوران اعتباری و سرمایه گذاری بانکی افزود: در گذشته ۶ بخش در نظام رتبه بندی، شاخص ها و امتیازات آن وجود داشت که شامل «ساختمان، مسکن و عمران»، «کشاورزی و صنایع تبدیلی، خدمات، فلزات و معادن»، «انرژی های نفت و گاز و مصنوعات صنعتی» بود که اکنون از روی طبقه «آیسیک» برای مشاوران به ۱۵ بخش افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: بر این اساس می توان طرح ها را به صورت تخصصی رتبه بندی کرده تا بتوان از ناحیه مشاور و متقاضی به یک جمع بندی رسید و ویژگی های اختصاصی هر طرح را با دقت برای اعتبارسنجی مد نظر قرار داشت.

حقیقت‌پژوه از ایجاد رسته های جدید در کانون مشاوران اعتباری بانکها خبر داد و خاطرنشان کرد: بخش هایی همچون عارضه یابی، ارزیابی، خدمات کسب و کار و مطالعات بازار از جمله رسته های جدیدی هستند که ایجاد شده و بر اساس آن ضوابطی تدوین شده که مشاور اعتبارسنجی و متقاضی دریافت وام از نظام بانکی ارتباطی با هم نداشته باشند تا توجیه پذیری یک طرح بدون اعمال نفوذ و فشار ارزیابی شود.

وی با بیان اینکه امکان سنجی جایگزین طرح توجیحی دربررسی و ارزیابی طرح های متقاضی دریافت وام شده، خاطرنشان کرد: باید در تمامی زمینه ها مشخص شود که به صورت واقعی یک طرح قابلیت اجرا به لحاظ توجیه فنی و اقتصادی را دارد که بر این اساس، این فرایند با حضور بانک عامل حوزه صنعت و معدن هم اکنون عملیاتی شده است و تقاضای ما از سایر بانکها آن است که هر چه سریع تر به این سامانه بپیوندند.

این مقام مسئول در کانون مشاوران اعتباری و سرمایه گذاری بانکی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر دلیل عدم استقبال بانکهای کشور از اعتبارسنجی مشتریان خود علیرغم تمامی مطالبات مشکوک الوصول و لاوصول در نظام بانکی گفت: یکی از بزرگترین دلایل این نگاه بانکی را می توان عدم آگاهی از مزیت استفاده از مشاوران اعتباری دانست و این در حالی است که مطابق قانون تمامی بانک‌ها ملزم به استفاده از مشاوران در امکان سنجی طرح های خود هستند و در بدبینانه ترین حالت می توان این عدم اقدام را ناشی از تبانی بانک‌ها و مشتریان خود برای خروج منابع از نظام بانکی و برنامه‌ریزی برای عدم بازگشت آن دانست.

وی با توجه به اینکه هم اکنون معضل نقدینگی در تمامی بانک‌ها کشور به چشم می خورد، ادامه داد: بازوی کارشناسی مقتدری در کانون مشاوران بانکی شکل گرفته که نظام بانکی می تواند با بهره‌گیری از آن شرایطی را فراهم کند که منابع ارائه شده به طرح ها، مجدد بازپرداخت شده و به نظام بانکی برگردد.

حقیقت‌پژوه افزود: امروز فضای اقتصاد و سرمایه گذاری اجازه هدررفت منابع را نمی‌دهد و بنابراین باید پیش از انکه منابع محدود بانکی لاوصول شود آنها را اعتبارسنجی لازم کرد.

وی گفت: تنها ۵ درصد از طرح های نظام بانکی با استفاده از مشاوران امکان سنجی شده‌اند که بر اساس آن درصد خطا در بازگشت منابع صدم درصد بوده است.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.