بازدید سایت : ۶۹۳۳۳

پیام رسا‌ن‌های مالی بین ­المللی جایگزین سوئیفت

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر ضرورت استفاده از پیام رسان های مالی بینالمللی جایگزین سوئیفت گفت: اگر ایران هم بتواند از این پیام رسان ها استفاده کند، دیگر درگیر مشکلات تحریمی آمریکا در حوزه مالی و پولی نمیشود.

پیام رسا‌ن‌های مالی بین ­المللی جایگزین سوئیفت
تین نیوز |

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر ضرورت استفاده از پیام رسان های مالی بین‌المللی جایگزین سوئیفت گفت: اگر ایران هم بتواند از این پیام رسان ها استفاده کند، دیگر درگیر مشکلات تحریمی آمریکا در حوزه مالی و پولی نمیشود.

به گزارش تین نیوز به نقل از فارس ،غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره راه‌های کاهش اثرات تحریم‌­های پولی و مالی آمریکا بر جمهوری اسلامی ایران گفت: برای این منظور راهکارهای مختلفی وجود دارد از جمله استفاده از پیام رسان های مالی بین ­المللی جایگزین سوئیفت که در حال حاضر روسیه از جمله کشورهایی است که با این کانال­ها کار می­کند. اگر ایران هم بتواند از آنها استفاده کند، دیگر درگیر مشکلات تحریمی آمریکا در حوزه مالی و پولی نمی ­شود.

وی افزود: راهکار بعدی برقراری مبادلات دوجانبه و یا چندجانبه پولی بین ایران و کشورهایی است که بیشترین مراودات تجاری را با ما دارند از جمله روسیه، چین، ترکیه و هند. در این مناسبات حتی می­توان پول دو کشور را مبنای داد و ستد قرار داد. در این صورت 60 درصد از تجارت خارجی ایران تحت پوشش قرار خواهد گرفت و تا حد زیادی اقتصادی کشور را از کانال­های مالی بین ­المللی که زیر سلطه آمریکا است، بی نیاز می­کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره پیگیری نشدن ایجاد پیمان‌­های پولی طبق قانون برنامه ششم توسعه از سوی دولت اظهار داشت: اصولا تصمیم­‌گیری­ها در دولت به روز و به موقع نیست و به کندی پیش می­رود. بحث مبادلات دوجانبه با پول دو کشور سالهاست که مطرح شده اما روند خیلی ضعیفی دارد. من نمی­دانم علت فرصت سوزی و کندی در تصمیم­گیری­های دولت چیست اما اگر به موقع عمل شود، نتایج بهتری به دست خواهد آمد.

مصباحی مقدم درباره ایجاد پیام رسان بانکی مستقل از سوئیفت در راستای رفع نگرانی کشورهای طرف قرارداد ایران از افشای ماهیت شان در دوران تحریم بیان کرد: شبکه مستقل از سوئیفت وجود دارد اما بایستی شبکه­ای باشد که مبادلات مالی بین کشورها را برقرار کند. این مساله به معنای برخورداری ایران از یک شبکه مستقل نیست. اگر این شبکه با کشورهای طرف قرارداد ما مرتبط نباشد، برای آنها قابل استفاده نیست. با این حال، من فکر می­کنم با وجود کانال­های مالی خارج از نظارت و سلطه آمریکا، جای نگرانی برای این کشورها وجود ندارد مگر اینکه آنها در مراوده با ایران ملاحظات دیگری داشته باشند.

منبع: خبرگزاری فارس
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.