قیمت کالاها ربطی به نرخ ارز ندارد
در ماههای گذشته طبق برنامهریزی که دولت انجام داده عملا ورود برخی از کالاهای وارداتی متوقف شده و برای ورود مابقی کالاها و مواد اولیه تولید نیز ارز نیمایی اختصاص یافته و برای کالاهای اساسی ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداخت شده است؛ پس عملا برای تامین مواد اولیه تولید، ارزی از بازار آزاد تخصیص نیافته و این ارز یا ارز دولتی بوده یا از طریق سامانه نیما به دست واردکنندگان رسیده است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران معتقد است قیمت کالاها ارتباط مستقیمی با نرخ ارز در بازار آزاد ندارد که با کاهش آن انتظار داشت قیمت کالاها کاهش یابد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، عباس آرگون اظهار کرد: وقتی قیمت دلار در سال گذشته افزایش یافت، مستقیما بر قیمت تمام شده کالاهای تولیدی که مواد اولیه خود را از راه واردات تامین میکردند، تاثیر گذاشت؛ با این حال در شرایط فعلی باید توجه کرد که آنچه در بازار آزاد رخ داده، به معنی کاهش مستقیم هزینههای تولید نیست.
وی ادامه داد: در ماههای گذشته طبق برنامهریزی که دولت انجام داده عملا ورود برخی از کالاهای وارداتی متوقف شده و برای ورود مابقی کالاها و مواد اولیه تولید نیز ارز نیمایی اختصاص یافته و برای کالاهای اساسی ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداخت شده است؛ پس عملا برای تامین مواد اولیه تولید، ارزی از بازار آزاد تخصیص نیافته و این ارز یا ارز دولتی بوده یا از طریق سامانه نیما به دست واردکنندگان رسیده است.
این عضو اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه پس بنابراین رابطه مستقیمی میان کالاهای تولیدی و ارز بازار آزاد وجود ندارد، خاطرنشان کرد: برخلاف تصورات به وجود آمده، ارز نیمایی که منبع اصلی واردات مواد اولیه بوده، در این مدت نه تنها کاهش بها نداشته که حتی در یک فرایند بلندمدت افزایش قیمت نیز داشته است.
آرگون ادامه داد: ارز نیمایی وقتی کار خود را آغاز کرد در کانال ۸۰۰۰ تومان قرار داشت و در این مدت با حفظ روند افزایشی به کانال ۱۱ هزار تومان رسیده است. قطعا نزدیک شدن نرخ ارز آزاد و نیمایی به یکدیگر برای اقتصاد ایران نتایج مثبتی به همراه دارد، اما در عین حال هزینههای تولید را کاهش نداده است.
وی با بیان اینکه شرایط امروز بازار ارز تحت تاثیر ثبات نسبی به وجود آمده پس از شوک تحریمها است، اظهار کرد: در ماههای اول تحریم، هر تهدیدی که از سوی آمریکا صورت میگرفت، اثرات منفی داشت و حتی با یک توییت جدید، شرایط بازار به هم میریخت، اما امروز دیگر تحریم جدیدی باقی نمانده و اقتصاد ایران توانسته خود را با شرایط جدید وفق دهد.
آرگون خاطرنشان کرد: حفظ روند فعلی و کاهش نرخ دلار در بازار آزاد توانسته نرخ ارزها را به یکدیگر نزدیکتر کند و همین مسئله برای صادرکنندگان این مشوق را به وجود آورده که ارز خود را با سرعت بیشتری به کشور باز گردانند. در صورتی که ثبات فعلی حفظ شود، قطعا میتوان به بهبود نسبی شرایط در اقتصاد ایران امیدوار بود.
به گزارش ایسنا، با کاهش نرخ دلار در هفتههای گذشته بسیاری از مردم منتظرند قیمت کالاهایی که به دنبال افزایش نرخ ارز، رشد کرده بودند، بار دیگر کاهش یابد.
چندی پیش قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت پیشبینی کرده بود که در صورت پایین باقی ماندن نرخ ارز، قیمت کالاها به دنبال آن کاهش یابد.
موندم این آقا چطور روش میشه اینجوری حرف بزنه 😐 چطور وقتی قیمت دلار میره بالا قیمت همه چیز مثل فشنگ باهاش میره بالا میاد پایین ربطی نداره نه!؟؟ مردم رو چی فرض میکنید!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟ 😐😐