بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، جمعیت زیادی را به زیر خط فقر کشاند

یک کارشناس اقتصادی اظهار داشت: محاسبات ساده لوحانه ای انجام داده بودند که تنها 4 قلم کالا تحت تاثیر حذف ارز 4200 تومانی قرار می گیرد اما همان زمان هشدار دادیم که حذف ارز 4200 تومانی تمام اقتصاد را تحت تاثیر خواهد گذاشت و آن را روی زلزله قرار می دهد. این اتفاق هم افتاد و امروز می بینند که حذف ارز 4200 تومانی چه بلایی بر سر ملت آورد.

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، جمعیت زیادی را به زیر خط فقر کشاند
تین نیوز |

یک کارشناس اقتصادی اظهار داشت: محاسبات ساده لوحانه ای انجام داده بودند که تنها 4 قلم کالا تحت تاثیر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی قرار می گیرد اما همان زمان هشدار دادیم که حذف ارز 4200 تومانی تمام اقتصاد را تحت تاثیر خواهد گذاشت و آن را روی زلزله قرار می دهد. این اتفاق هم افتاد و امروز می بینند که حذف ارز 4200 تومانی چه بلایی بر سر ملت آورد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، مرتضی افقه  درباره اقدام دولت نسبت به تغییر تیم اقتصادی و اثرگذاری آن در سیاست گذاری های اقتصادی کشور اظهار داشت: معتقدم مشکلات اقتصادی کشور ارتباط زیادی به عوامل اقتصادی ندارند و ریشه اقتصادی هم ندارند و از این رو حتی اگر تیم اقتصادی هم تغییر کند، مشکلی حل نمی شود و اساسا این تغییرات جزیی در تیم اقتصادی نمی تواند اثرگذار باشد.

وی گفت: البته منتقد عملکرد تیم اقتصادی دولت هستم و چه طور ممکن است در بدترین شرایط اقتصادی کشور یک تیم به شدت ضعیف بر روی کار آید و مجلسی که امروز ژست انتقادی گرفته این افراد را کمتر از دو سال گذشته تایید کرد و رای اعتماد به آنها داد. در همین مدت کمتر از دو سال به دنبال تغییر این افراد است و همین بی ثباتی مدیریتی به شدت مخرب است و مشکلات را بیشتر می کند.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: معتقدم تغییرات اثری نخواهد داشت و بیشتر اقدامی برای سرگرم کردن مردم بوده و اینکه نشان دهند که کارهایی را برای حل مشکلات در حال انجام هستند وگرنه حل مشکلات نه کار تیم اقتصادی و نه کار این دولت است. آقای مخبر که فرمانده تیم اقتصادی دولت است، از کمترین دانش اقتصادی برخوردار است و تصمیمات و اقدامات آقای مخبر هم نشان داده که کمترین آشنایی را با ساختارهای حاکم بر نظام تصمیم گیری و مسائل اقتصادی را دارد.

افقه با اشاره به تغییر رییس بانک مرکزی و عدم اثرگذاری این تغییر در رفع مشکلات ارزی کشور اظهار داشت: عدم اثرگذاری این تغییر در بانک مرکزی گفته های من را تایید می کند که اولا مشکلات فعلی ریشه اقتصادی ندارند و دو مشکل غیر اقتصادی در اقتصاد ایران اثر گذاشته اول موضوع در داخل کشور است که رفاه، معیشت و ... اولویت نیستند و دوم اینکه الان متغیر فعال و تاثیر گذار در اقتصاد، سیاست های خارجی است که این خود دو عامل تحریم ها و تنش های منطقه ای را دربر می گیرد. وگرنه همان روزی که آقای فرزین به عنوان رییس جدید بانک مرکزی انتخاب شد، گفتم که هیچ اتفاقی در بازار ارز کشور رخ نخواهد داد و از آنجایی که سیاست گذاری ها در اختیار بانک مرکزی نیست شاید تغییر رییس کل یک شوک مقطعی ایجاد کند اما بعد از مدتی کوتاه بازار به وضعیت قبل برمی گردد.

وی تاکید کرد: باید توجه داشت کاهش قیمت دلار از 60 هزار تومان به کمتر از 50 هزار تومان، ناشی از تنش زدایی از عربستان بود و نه سیاست های آقای فرزین. البته  هر چند تنش زدایی از عربستان عامل موثری در کاهش نرخ دلار بود اما شاهد تنش با آذربایجان بودیم که برآیند منفی شد و باعث آن بوده که نرخ دلار از 50 هزار تومان پایین تر نیاید.

این کارشناس اقتصادی افزود: مشکل اصلی به موضوع تحریم بر می گردد و تا زمانی که تحریم ها رفع نشوند، تغییر افراد در دولت هیچ مشکلی را حل نمی کند.

افقه درباره آثار حذف ارز 4200 تومانی و مشکلات معیشتی امروز که یکی از دلایل آنها حذف ارز 4200 تومانی بوده، گفت: در همان زمان اجرای حذف ارز 4هزار و 200 تومانی هشدار دادم که این یک اقدام بسیار خطرناکی است و دولت ریسک بسیار بزرگی را انجام داد. تحت تاثیر برخی از اقتصاد خوانده های بی اطلاع از ساختارهای موجود، نسبت به اجرای این کار خطرناک اقدام کردند. محاسبات ساده لوحانه ای را هم انجام داده بودند که تنها 4 قلم کالا تحت تاثیر حذف ارز 4200 تومانی قرار می گیرد اما همان زمان هشدار دادیم که حذف ارز 4200 تومانی تمام اقتصاد را تحت تاثیر خواهد گذاشت و تمام اقتصاد را روی زلزله قرار می دهد و این اتفاق هم افتاد و امروز می بینند که حذف ارز 4200 تومانی چه بلایی بر سر ملت آورد.

وی با تاکید براینکه با حذف ارز 4200 تومانی، جمعیت بسیار زیادی را به زیر خط فقر کشاندند و شرایط سخت تری را برای کارگران و جمعیت مناطق محروم ایجاد کرد، ادامه داد: برخلاف اقتصاد خوانده های طرفدار بازار آزاد معتقدم دولت حتما باید برای قیمت ها و در جهت تامین نیاز نیازمندها و 5 دهک پایین محدودیت وضع و حتما باید از ارز ترجیحی استفاده کند، البته باید نظارت هم وجود داشته باشد. گوش کسی از ارز ترجیحی سوء استفاده می کند را بگیرد نه اینکه برای اینکه برای مقابله با رانت و فساد و سوءاستفاده از یارانه ها، صورت مساله را پاک کند. چرا دولت با این افراد رانتخوار را برخورد نمی کند؟

این کارشناس اقتصادی گفت: موافق ایجاد محدودیت ها هستم چراکه وقتی 60 میلیون از جمعیت کشور زیر خط فقر هستند جز این راه دیگری وجود ندارد و مگر می شود این جمعیت را به بازار افسارگسیخته دلار سپرد؟ هر چند با دلار 28 هزار و 500 تومانی هم قیمت ها تا چند برابر نسبت به دلار 4200 تومانی افزایش پیدا می کند اما دلار 28 هزار و 500 تومانی نسبت به دلار 50 هزار تومانی بازار آزاد به قیمت چند کالایی که مشمول این ارز ترجیحی شده اند، کمک می کند. البته همین الان فشار برای حذف ارز ترجیحی است که این اقدام تیر خلاص است.            

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.