بازدید سایت : ۴۵۱۳۴

افتتاح حساب بانکی محدود شد

براساس بخشنامه جدید ابلاغی از سوی بانک مرکزی به بانک ها، مجموع حساب های مجاز مشتریان بانک ها و تعداد کارت هایی که هر مشتری در یک بانک می تواند داشته باشد، تعیین شده است.

تین نیوز |

براساس بخشنامه جدید ابلاغی از سوی بانک مرکزی به بانک ها، مجموع حساب های مجاز مشتریان بانک ها و تعداد کارت هایی که هر مشتری در یک بانک می تواند داشته باشد، تعیین شده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، بانک مرکزی با صدور بخشنامه ای خطاب به نظام بانکی، دستورالعمل ناظر بر الزامات افتتاح و نگهداری حساب های سپرده ریالی و صدور کارت های پرداخت در موسسات اعتباری را ابلاغ کرد.

بانک مرکزی در بخشنامه ابلاغی تأکید کرده است که در زمان حاضر چالش های مهمی در زمینه افتتاح و نگهداری حساب های سپرده بانکی و کارتهای پرداخت وجود دارد که از جمله آنها می توان به عدم الزام به آگاهی اصیل از افتتاح حساب سپرده و بهره برداری از آن توسط وکیل، عدم الزام در به کارگیری رو ش هایی نظیر ارسال پیامک و دریافت شناسه تأیید هویت هنگام افتتاح حساب سپرده و نیز هنگام ارائه خدمات مرتبط با حساب سپرده به اشخاص با ریسک بالا، تورم تعداد حساب های سپرده بانکی و کارت های پرداخت به دلایل متعدد همچون به دلیل منوط کردن ارائه همه خدمات بانکی به افتتاح حساب سپرده و برخی سوءاستفاده ها از حساب های سپرده مشترک اشاره نمود.

در دستورالعمل تلاش شده است برای رفع مشکلات و چالش های شناسایی شده در این رابطه تدبیر مقتضی اتخاذ گردد که اهم آنها عبارت است از:

  1. ممنوعیت الزام مشتری به افتتاح حساب سپرده جدید جز در مواردی که ارائه خدمات و عملیات بانکی از قبیل اعطای تسهیلات صدور دسته چک، صدور کارت پرداخت، صدور انواع چکهای بانکی و چکهای بین بانکی پرداخت چک و نقل و انتقالات الکترونیکی وجوه که ارائه آنها به مشتری توسط مؤسسه اعتباری بدون افتتاح و نگهداری حساب سپرده برای وی نزد همان مؤسسه اعتباری میسر نمی باشد.

  2. ضابطه مند نمودن و تبیین احکام ناظر بر حسابهای سپرده مشترک از جمله در زمینه ورود و خروج شرکا؛

  3. تبیین حدود و ضوابط افتتاح حساب سپرده به صورت وکالتی؛

  4. ممنوعیت افتتاح حساب سپرده گروهی توسط اشخاص حقوقی؛

  5. محدودیت تعداد حساب سپرده در سطح شبکه بانکی به نحوی که افتتاح و نگهداری بیش از 30 حساب سپرده ریالی مشتمل بر حسابهای سپرده قرض الحسنه، پس انداز، سپرده قرض الحسنه جاری و سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت عادی به صورت انفرادی یا مشترک در تمامی مؤسسات اعتباری برای هر مشتری ممنوع است.

  6. محدودیت تعداد کارتهای پرداخت به نحوی که هر یک از مؤسسات اعتباری صرفاً مجاز به اختصاص یک کارت پرداخت به هر حساب سپرده مشتری می باشد.

  7. تبیین فرآیند بستن و غیرفعال نمودن حسابهای سپرده مازاد و کارتهای پرداخت مازاد؛

  8. ممنوعیت تراکنش حسابهای سپرده ثبت نشده در سامانه سیاح؛

  9. ممنوعیت تراکنش کارتهای پرداخت ثبت نشده در سامانه مانا.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.