بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

با حقوق حداقل حقوق چند ساله می توان خودرو خرید؟

با توجه به اعلام حداقل حقوق کارگران در سال ۱۴۰۳، یک کارگر در ایران با چند سال از حقوق خود می تواند صاحب یک خودرو ساخت داخل شود؟

با حقوق حداقل حقوق چند ساله می توان خودرو خرید؟
تین نیوز |

با توجه به اعلام حداقل حقوق کارگران در سال ۱۴۰۳، در این مطلب به بررسی این موضوع می پردازیم که یک کارگر در ایران با چند سال از حقوق خود می تواند صاحب یک خودرو ساخت داخل شود؟

به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصاد آنلاین، یکی از روش های بیان وضعیت رفاه و امید به زندگی در هر جامعه ای، ارائه آمارهای اقتصادی و اجتماعی در قالب هایی همه فهم و ساده است. برای مثال بررسی این که افراد با چند ماه از حقوق خود در هر کشور می توانند صاحب خودرو یا خانه شخصی شوند، خود شمایی کلی از وضعیت شاخص های رفاه و توسعه در هر جامعه ارائه می دهد که درک آن برای هر کسی ممکن است.

در همین راستا، با توجه به وضعیت فعلی بازار و آخرین اخبار خودرو در ایران و البته مشخص شدن حداقل حقوق کارگران برای سال ۱۴۰۳، در ادامه به بررسی آماری این موضوع می پردازیم که یک کارگر در ایران با چند سال از حقوقش می تواند یک خودرو ساخت داخل بخرد؟

 

کارگران در ایران با چند سال از حقوق خود می توانند خودرو داخلی بخرند؟

در حال حاضر، رقم پایه حقوق کارگران برای سال ۱۴۰۳ برابر با ۷ میلیون و ۱۰۰ هزارتومان اعلام شده است.

در چنین شرایطی و با توجه به قیمت انواع خودروهای داخلی در بازار کشور، یک کارگر برای خرید خودرویی مانند پراید ۱۳۱ حداقل باید ۵۰ ماه یا بیشتر از ۴ سال از حقوق خود را پس انداز کند. این رقم برای خودرویی مانند پژو ۲۰۶ به ۹۵ ماه، برابر با بیش از ۷ سال حقوق فعلی کارگر می رسد.​

در مورد خودرو سمند، نیاز به ۸۳ ماه یا بیش از ۶ سال از حقوق فعلی یک کارگر وجود دارد. کوییک را هم می توان با ۶۰ ماه، یا ۵ سال از حقوق فعلی کارگر خریداری کرد.
برای خرید خودروهای لوکس تر داخلی مانند دنا پلاس اتوماتیک، اوضاع بدتر هم می شود و یک کارگر با نرخ فعلی حقوق خود، باید ۱۳۹ ماه از درآمدش را پس انداز کند؛ این یعنی انتظاری ۱۱ ساله برای خرید خودرو محبوب ایران خودرو.

همان طور که مشخص است، با وجود افزایش نسبی حقوق پایه کارگران در سال ۱۴۰۳، همچنان رویای خرید خودرو برای این افراد، حتی در مورد خودروهای از رده خارج شده داخلی نیز دور از دسترس به نظر می رسد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • بازنشسته تامین اجتماعی پاسخ

    🔻یک فعال کارگری: مصوبه مزدی ۱۴۰۳ غیرقانونی و نامشروع است/ دیوان عدالت اداری باوجود عدم امضا نمایندگان کارگری بهانه‌ای برای رد شکایت کارگران ندارد

    فرامرز توفیقی،فعال کارگری:

    ▪️ما مصوبه مزدی سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ را غیرقانونی، نامشروع و فاقد وجاهت می‌دانیم لذا اگر هر عددی صرفا به آیتم‌های مزدی اضافه شود، نتیجه مطلوبی ندارد. وقتی هیچ بخشی از ماده ۴۱ قانون کار رعایت نشده، پس اینکه اعتراض کنیم تا دوزار روی حق مسکن بگذارند، بحث جامعه کارگری نیست؛ در واقع با این کار بطور غیرمستقیم به این مصوبه مشروعیت می‌بخشیم.

    ▪️لذا شورای عالی کار باید مصوبه مزدی ۱۴۰۳ جهت بازنگری و اجرای قانون، مجددا جلسه برگزار کند. همچنین باتوجه به اینکه امسال گروه کارگری مصوبه مزدی را امضا نکردند، دیوان عدالت اداری نمی‌تواند با بهانه واهی سال گذشته جلوی اعتراض و شکایت کارگران قرار بگیرد.| دسترنج‌نیوز


    @tejaratnews