بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

گردهمایی فعالان بین المللی صنعت قیر در تهران

برنامه ریزی برای دستیابی به بازارهای جدید، کسب رتبه های برتر صادرات و تولید قیر ایرانی، برگزاری کارگروه ها و پنل های علمی در زمینه صنعت قیر و معرفی قیر با کیفیت ایرانی به کشورهای همسایه و بازارهای اروپایی از جمله اهداف برگزاری این کنفرانس دو روزه است.

گردهمایی فعالان بین المللی صنعت قیر در تهران
|

تهران میزبان نخستین کنفرانس بین المللی قیر در ایران است، کنفرانسی که با حضور بیش از 50 میهمان خارجی، وزیرکار، تعاون و رفاه اجتماعی، معاون وزیر نفت، معاون وزیر علوم، مدیرعامل هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو)، رئیس پروژه های زیربنایی کشور عمان، روسای کمیسیون های انرژی و بودجه مجلس و جمعی از مسوولان حوزه انرژی و فعالان بازار قیر به همت شرکت نفت پاسارگاد به مدت دو روز (4 و 5 آبان ماه) برگزار می شود.
 
به گزارش تین نیوز، برنامه ریزی برای دستیابی به بازارهای جدید، کسب رتبه های برتر صادرات و تولید قیر ایرانی، برگزاری کارگروه ها و پنل های علمی در زمینه صنعت قیر و معرفی قیر با کیفیت ایرانی به کشورهای همسایه و بازارهای اروپایی از جمله اهداف برگزاری این کنفرانس دو روزه است.
 
 وزیرکار: صندوق ها حیاط خلوت هیچ جریان سیاسی نیستند
 وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی روز گذشته در کنفرانس بین المللی قیر با تاکید بر اینکه صندوق های ما حیاط خلوت هیچ جریان سیاسی خاصی نیستند، گفت: این صندوق ها کارآمد، پویا، سالم و هر روز بهره ورتر می شوند و اساسا برگزاری چنین کنفرانس بین المللی در حوزه قیر از سوی یکی از شرکت های زیر مجموعه این صندوق ها نشان از کارآمدی و کارآیی صندوق های زیر گروه وزارت کار و همچنین نگرش ما به صندوق ها دارد.وی همچنین با تشریح استراتژی وزارت کار در زمینه صندوق های زیرمجموعه این وزارتخانه گفت: صندوق ها می توانند محمل مناسبی برای توسعه اقتصادی کشور و پررنگ کردن وجه عدالت گونه مشارکت بخش خصوصی در امور باشند.
 
وی با اشاره به اینکه با سیاست های غلط بخش خصوصی را ضعیف نگه داشتیم و اکنون یک بخش خصوصی جان دار در کشور باقی نگذاشته ایم، در تشریح سیاست های جدید احیای صندوق ها در کشور، افزود: قطعا صندوق ها با منابع مالی مطلوب می توانند یکی از ابزارهای دولت برای توسعه و شکوفایی اقتصاد کشور باشند.وزیر کار با تاکید بر اینکه باید از برچسب زنی به صندوق ها پرهیز کنیم، افزود: صندوق ها لیبرال یا خصولتی نیستند، بلکه منابع مالی صندوق های بازنشستگی می تواند صرف توسعه و احیای بخش خصوصی و افزایش فعالیت های این بخش در سطح کشور شود.
 
او تاکید کرد: اصلاح ساختار صندوق ها در دستور کار وزارت کار و دولت قرار دارد و باید با استفاده از ظرفیت صندوق ها، زمینه رشد و توسعه بخش خصوصی کوچک و متوسط در کشور فراهم شود. ربیعی از توافق با برخی از کشورهای آفریقایی، گرجستان و بلاروس به منظور همکاری مشترک صندوق ها خبر داد و افزود: دولت با احیای صندوق قصد دارد فرش قرمز برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی پهن کند. وی تاکید کرد: با تدابیر و سیاست های جدید دولت، اهداف رشد اقتصادی تا پایان سال جاری محقق خواهد شد.
 
 تاکید بر خروج از خام فروشی قیر 
ربیعی با تاکید بر اینکه قیر باید از وضعیت سنتی فعلی خارج شود، افزود: در زمینه تولید این محصول، باید به سمت تولید اشکال جدید و متنوع آن برویم و از خام فروشی قیر جلوگیری کنیم. وی ادامه داد: کیفیت و تنوع بخشی به محصولات موجب می شود تا دیگر ارزان فروشی قیر نداشته باشیم و تولید این محصول با ارزش افزوده بیشتر انجام شود.  
 
 جایگاه ایران در صادرات قیر: اول در خاورمیانه، چهارم در دنیا
 مدیرعامل شرکت نفت پاسارگاد در نخستین کنفرانس بین المللی قیر در ایران با تشریح استراتژی این مجموعه به عنوان بزرگ ترین تولید کننده و صادرکننده قیر کشور گفت: در زمان حاضر ایران جایگاه اول خاورمیانه و رتبه چهارم دنیا را در صادرات قیر دارا است، اما برنامه ما این است طی 6 ماه آینده حتما با پشت سر گذاشتن کره جنوبی به مقام اول صادرات قیر در آسیا دست یابیم.
 
محسن دلاویز با بیان اینکه با شرایط جدیدی که در کشور حاکم شده است این مجموعه به دنبال افزایش ظرفیت تولید و پر کردن فاصله 500 هزار تنی با کره جنوبی برای دستیابی به رتبه سوم صادرات در آسیا است، افزود: برنامه بلند مدت ما نیز برای دو سال آینده کسب رتبه سوم تولید قیر است، این در حالی است که ایران در زمان حاضر رتبه 7 تولید قیر جهان را در اختیار دارد و با پرکردن فاصله 900 هزار تنی تولید با روسیه می توانیم جایگاه خود را تا رتبه سوم تولید قیر در جهان ارتقا دهیم.وی تاکید کرد: نفت پاسارگاد امسال 30 درصد افزایش تولید قیر را در بودجه خود پیش بینی کرده است.دلاویز با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 100 میلیون تن تقاضای جهانی برای قیر وجود دارد که ایران بیش از 4 درصد آن را به خود اختصاص داده است، افزود: ایران با صادرات 2 میلیون و 300 هزار تن در سال رتبه اول را در خاورمیانه به خود اختصاص داده است.
 
وی با بیان آنکه قیر ایران به دلیل کیفیت و قیمت مناسب مورد توجه بازارهای بین المللی است، گفت: با وجود ظرفیت های مناسب نتوانسته ایم نقش خود را به نحو مطلوب در بازارهای جهانی قیر ایفا کنیم. مدیرعامل بزرگ ترین شرکت تولیدکننده قیر در خاورمیانه گفت: برنامه های خوبی را برای تقویت حضور در بازارهای جهانی تدوین و بسترهای لازم را فراهم کرده ایم. دلاویز با بیان اینکه سیاست ما عقد قراردادهای بلندمدت است، اظهارکرد: یک قرارداد برای صادرات 500 هزار تن قیر با عمان امضا شده و همچنین بیش از 2 میلیون تن تقاضا برای عقد قرارداد بلندمدت وجود دارد که یکی از آنها مربوط به یک کشور اروپایی است. مدیرعامل نفت پاسارگاد اظهارکرد: با ایجاد زیرساخت های مناسب می توان در یک سال صادرات قیر را تا 2 برابر افزایش داد.
 
وی با بیان اینکه قیر ایران تاکنون به بیش از 61 کشور دنیا صادر شده است، اظهار کرد: با استفاده از ظرفیت ها می توان کره جنوبی را پشت سر گذاشته و به صادرکننده اول قیر در آسیا تبدیل شد.
 
 معاون وزیر نفت: تولیدکنندگان قیر باید اجماع کنند
 معاون وزیر نفت نیز در این کنفرانس با بیان اینکه ایران با در اختیار داشتن ظرفیت تولید 4 میلیون تن قیر در سال به یکی از کشورهای بزرگ تولیدکننده و صادرکننده قیر جهان بدل شده است، گفت: اما در چنین شرایطی در منطقه کشورهای دیگر که ظرفیت تولیدشان به مراتب کمتر از ایران است قیمت قیر را تعیین می کنند. منصور معظمی با بیان اینکه شرکت نفت پاسارگاد و نفت جی بیشترین سهم بازار قیر در ایران و منطقه را به خود اختصاص داده اند، افزود: در عین حال حدود 50 شرکت دیگر در این صنعت فعالیت می کنند که به نظر می رسد موفقیت قیر ایران در گرو اجماع این شرکت های کوچک با شرکت های بزرگ است، چرا که استراتژی شرکت های موفق دنیا به این سمت پیش می رود.
 
وی با ضروری خواندن راه اندازی مرکز تحقیقات قیر در کشور افزود: متاسفانه در سال های گذشته به پژوهش و فناوری در این حوزه کم توجهی شده است که امیدواریم با حضور تعداد بیشتری از مدیران جدید و پر انرژی در این عرصه این خلأ ها برطرف شود.وی ادامه داد: متاسفانه مصرف قیر ایران بی رویه و غیر استاندارد است و ما کشوری پرمصرف در این حوزه هستیم که باید با استفاده از قیر با کیفیت این مصرف بی رویه را به کمترین میزان ممکن برسانیم. معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت افزود: به این منظور تفاهم نامه هایی با وزارت راه و شهرسازی در زمینه دریافت قیر با کیفیت بسته شده است که امیدواریم ادامه داشته باشد.
 
معظمی همچنین ضمن تشریح وضعیت بازار فروش نفت ایران و قیمت نفت در جهان، از طراحی یک سناریو به منظور پایین نگه داشتن قیمت نفت در بازار جهانی برای یک مدت مشخص خبر داد و اعلام کرد: از ابتدای امسال تولید گاز ایران روزانه 60 میلیون مترمکعب افزایش یافته و زمستان امسال مشکل کمبود گاز نداریم.معاون وزیر نفت با بیان اینکه روند کاهش قیمت نفت مقطعی و زودگذر نیست، در تشریح مهم ترین برنامه های ایران به منظور افزایش تولید نفت و گاز، گفت: برنامه افزایش 740 هزار بشکه ای تولید نفت ایران آماده شده و مدل نهایی این برنامه برای تصویب از سوی وزارت نفت به شورای اقتصاد ارسال شده است.
 
وی با تاکید بر اینکه در صورت این افزایش، 740 هزار بشکه ظرفیت تولید نفت ایران به بیش از 4 میلیون و 300 هزار بشکه در روز می رسد، تصریح کرد: تاکنون تمامی سناریوها و مدل های این افزایش ظرفیت تولید نفت ایران از سوی وزارت نفت به مجلس ارسال شده است.معظمی همچنین از افزایش 60 میلیون مترمکعبی تولید روزانه گاز طبیعی ایران از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد و افزود: براساس برنامه های وزارت نفت قرار است امسال روزانه 100 میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده شود.وی همچنین از برنامه ریزی به منظور افزایش روزانه 100 میلیون مترمکعبی گاز ایران در سال 94 خبر داد و یادآور شد: افزایش گازرسانی به نیروگاه ها و صنایع و افزایش صادرات گاز مازاد به کشورهای همسایه از مهم ترین برنامه های وزارت نفت از محل افزایش تولید گاز است.معظمی با اشاره به امضای قراردادهای جدید صادرات گاز با کشورهای عراق، ترکیه و عمان بیان کرد: قرارداد صادرات گاز به ترکیه در حال انجام است و به دلیل مشکلات سیاسی و امنیتی صادرات گاز به عراق با تاخیر انجام شده است.
 
تفاهم نامه سه جانبه وزارت علوم، نفت پاسارگاد 
و یوروسرت برای ایجاد مرکز پژوهشی قیردر حاشیه این همایش شرکت نفت پاسارگاد با سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران(زیرگروه وزارت علوم) و مجموعه یورو سرت(SDS اینترنشنال گروپ) تفاهم نامه ای را به منظور ایجاد مرکز پژوهشی قیر و با هدف توسعه پایدار این صنعت امضا کردند. بر این اساس شرکت نفت پاسارگاد تامین کننده منابع مالی این تفاهم نامه خواهد بود و وزارت علوم بخش آموزش را و یوروسرت نیز تضمین های بین المللی این همکاری را بر عهده می گیرد

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.