بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

تسهیل تجارت با سرزمین تزارها / تقویت مبادله ارزهای ملی ایران و روسیه در شرایط تحریم

تجارت ایران و روسیه آهسته اما پیوسته در حال افزایش است. هر روز تجار ایرانی و روسی در تهران و مسکو پشت میز مذاکره می نشینند تا راه های افزایش مبادلات را بررسی کنند.

تسهیل تجارت با سرزمین تزارها / تقویت مبادله ارزهای ملی ایران و روسیه در شرایط تحریم
تین نیوز |

تجارت ایران و روسیه آهسته اما پیوسته در حال افزایش است. هر روز تجار ایرانی و روسی در تهران و مسکو پشت میز مذاکره می نشینند تا راه های افزایش مبادلات را بررسی کنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصادسرآمد، تحریم های اقتصادی تا حد زیادی، مواضع تجار روس نسبت به تجارت با ایران را تعدیل کرده است. هر دو کشور پیش از تحریم ها اولویت های دیگری برای تجارت داشتند اما تحریم ها دو کشور را به هم نزدیک تر کرد.

در طول تاریخ کمتر سابقه داشته که تجار روس به تجارت با ایرانیان علاقه نشان دهند. به همین دلیل تجار ایرانی اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده اند چون هم طرف روسی را مشتاق می بینند و هم بازار روسیه را مساعد می دانند. در حال حاضر خیلی از شرکت های ایرانی بازار روسیه را برای تجارت مساعد می بییند.

در شش ماهه ابتدایی امسال، تجارت ایران و روسیه ۱.۴ میلیارد دلار بوده است. روس ها در این دوره زمانی ۹۲۵ میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده اند و روند فعالیت تجار ایرانی نیز تشدید شده است. روس ها در حال حاضر متقاضی محصولات غذایی و انواع میوه ایرانی هستند و به نظر می رسد مسیر برای صادرات پسته و خشکبار ایرانی نیز هموارتر شده است. سال گذشته قطعات صنعتی از جمله قطعات توربوجت، عمده ترین کالای صادراتی ایران به روسیه بوده است و در مقابل، ایرانی ها از روسیه گندم، ذرت و چوب اره شده وارد کرده اند.

اتصال شبکه بانکی میر و شتاب

اتصال شبکه بانکی میر و شتاب اینگونه عمل می کند که کارت های ایرانی در خودپردازهای روسیه و بالعکس کارت های روسی در خودپردازهای ایران قابل استفاده خواهد شد. به این ترتیب هر فردی می تواند وجوه خود را از کارت های مربوط به کشور خودش به صورت روبلی و یا ریالی از خودپردازها دریافت کند. البته اینطور که به طور رسمی اعلام شده اتباع روسیه در فاز دوم این پروژه می توانند از امکاناتی که گفته شد بهره برداری کنند و هنوز برای آنها مقدور نیست. همچنین با توسعه این طرح کارت های شتاب ایران در فروشگاه های روسیه نیز قابل استفاده خواهد بود.

برخی کارشناسان معتقدند همین که پلتفرم توریسم و گردشگری به عنوان اولین مقصد در عملیاتی کردن این طرح انتخاب شده حاکی از بهبود سیستم گردشگری میان ایران و روسیه خواهد بود و اگر بتوانند موانع بانکی در سایر حوزه های به ویژه در بخش تجاری را از میان بردارند شاهد افزایش قابل توجهی در تمام بخش های تجاری خواهیم داشت.

در حال حاضر در نیمه نخست سال جاری یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۴۹۴ میلیون دلار از ایران به روسیه صادر شده است و همچنین واردات ایران از فدراسیون روسیه در ۶ ماه سال جاری شامل ۱.۱ میلیون تن کالا به ارزش ۷۹۷ میلیون دلار است. فعالان بخش خصوصی معتقدند؛ پروژه «میرشتاب» برخی از هزینه های مبادلات پولی و مالی ما را کاهش می دهد که از این لحاظ به تجارت دو کشور کمک می کند.

استقبال بخش خصوصی از اتصال شبکه میر و شتاب

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه گفت: اتصال شبکه میر و شتاب به ما در کشورهای اوراسیا و روسیه کمک می کند تا مشکلات در انتقال منابع پولی به ایران حل شود.  عبدالله مهاجر دارابی، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه در گفتگویی با بیان اینکه اتصال شبکه های پرداخت کارتی ایران و روسیه یک گام مثبت رو به جلو در راستای توسعه روابط بانکی طرفین است، گفت: این حرکت مهم و تاثیرگذار با تلاش تیم قوی بانک مرکزی رقم خورد. وی ادامه داد: افرادی که به روسیه سفر می کنند، دیگر این مشکل را ندارند تا دلار را به صراف بدهند، درحال حاضر روبل برمبنای ارز توافقی بین جمهوری اسلامی ایران و روسیه منتقل می شود.

مهاجر دارابی افزود: این اقدام مثبت و خوبی است که بخش خصوصی از آن استقبال می کند، این کار در فازهای بعدی به ما در کشورهای اوراسیا و روسیه کمک می کند تا مشکلات در انتقال منابع پولی به ایران حل شود.  وی گفت: درحال حاضر تاجر به روسیه صادرات انجام می دهد و در مقابل، دلار و روبل می گیرد ولی برای بازگشت پول به کشور با مشکل مواجه می شود و هزینه های زیادی در پی دارد؛ اما امیدواریم در فازهای بعدی این پروژه؛ این مشکلات نیز حل و فرایند بازرگانی تسهیل شود.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه مطرح کرد: اتصال میر و شتاب به طور کلی باعث تقویت گردشگری هم می شود و به شرایط فعلی پولی و بانکی ایران نیز کمک می کند. مهاجردارابی در پایان گفت: اتصال این شبکه گام مهمی در فرایند دلارزدایی است و امیدواریم در آینده و مراحل بعدی پروژه، در افزایش تجارت ایران و روسیه تاثیرگذار باشد.

تقویت  مبادله با ارز های ملی ایران و روسیه

هادی تیزهوش تابان، رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه نیز گفت: پروژه اتصال شبکه شتاب ایران و میر روسیه با تلاش های بانک مرکزی عملیاتی شد. اتصال شبکه های پرداخت کارتی ایران و روسیه اقدام بزرگ و خوبی بود که در شرایط تحریم به کشور ما کمک می کند. اتصال شبکه شتاب ایران به شبکه میر روسیه به دلار زدایی کمک خواهد کرد. با این اقدام بانک مرکزی، برخی از هزینه های مبادلات پولی و مالی ما کاهش می یابد که از این لحاظ به تجارت دو کشور کمک می کند که البته در مراحل بعدی این پروژه سنگین خواهد بود.

این عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه صرفه جویی ارزی یکی دیگر از مزایای اتصال میر و شتاب است، اظهار کرد: در حال حاضر هزینه مبادله به شدت بالا است که با این پروژه هزینه مبادله پول هم کاهش می یابد. افزایش هزینه مبادله مشکلات زیادی برای تجار و بازرگانان ایجاد کرده است که امیدواریم با این اقدام بانک مرکزی این مشکلات از بین برود. در حال حاضر در مبادله پول صرافی ها نقش مهمی دارند که این موضوع هزینه را افزایش داده است و ریسک زیادی نیز دارد، چرا که ممکن است پول اصلاً به دست صادر کننده و یا بازرگان نرسد و یا با تاخیر برسد.

تیزهوش تابان تصریح کرد: اتصال شبکه شتاب ایران به شبکه میر روسیه به تسهیل گردشگری دو کشور هم کمک قابل توجهی می کند و صرافی و هزینه مبادله پول را برای گردشگران نیز کاهش می دهد، در نتیجه این اقدام بانک مرکزی به تقویت گردشگری که نقش مهمی در درآمدهای ارزی دو کشور دارد هم کمک خواهد کرد. درخواست فعالان بازرگانی این است که برای گسترش تجارت بین دو کشور ظرفیت مبادلات ارز های ملی دو کشور را در راستای دلارزدایی تقویت کنیم و مقدار پول مورد استفاده در این پروژه را نیز افزایش دهیم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.