بازدید سایت : ۸۱۲۹۸
بنزین بر سر دوراهی تک نرخی و دو نرخی شدن

سرنوشت قیمت بنزین در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها چه می‌شود؟

سرنوشت قیمت بنزین در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها چه می‌شود؟
|

تین نیوز | کمتر از یک هفته دیگر قیمت نهایی بنزین و گازوئیل مصرفی برای سال جاری اعلام می‌شود و برخی صاحبنظران معتقدند بهتر است قیمت بنزین به صورت دو نرخی برای وسایل نقلیه شخصی و عمومی عرضه شود.
 
 بر اساس گفته‌های مسئولان دولتی و صاحب‌نظران بخش نفت کشور و با احتساب افزایش نرخ‌ بنزین و گازوئیل، احتمال می‌رود ‌قیمت جدید این دو حامل به ترتیب حدود 1200 و 550 تومان شود.
 
حال که مسئولین دولتی و صاحبنظران برای اعلام قیمت بنزین و گازوئیل در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها سکوت کرده‌اند و تنها از افزایش 24 درصدی قیمت حامل‌های انرژی و شیب ملایم افزایش‌ها صحبت می‌کنند مصرف کنندگان نگران وضعیت عرضه سوخت به صورت سهمیه‌ای،‌ تک نرخی و چند نرخی شدن هستند.
 
در این میان برخی از افزایش قیمت بنزین به صورت تک نرخی و با قیمت هر لیتر 1000 تومان خبر می‌دهند و برخی دیگر نیز بر چند نرخی ماندن سوخت مصرفی همچون روند فعلی تاکید دارند.
 
به گفته برخی صاحبنظران، بهتر است بنزین آزاد با قیمت‌های جهانی برابری کند چرا که برای رسیدن به قیمت‌های جهانی باید قیمت این حامل تا 60 درصد افزایش یابد.
 
در این باره، رییس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی معتقد است: با توجه به قیمت ارز در کشور قیمت بنزین نیز متغیر است .
 
حسن خسروجردی با بیان اینکه در حال حاضر حداقل 65 درصد از نرخ های بین‌المللی کمتر هستیم، می‌گوید: برای رسیدن به این نرخ‌ها قیمت بنزین بیش از 1000تومان خواهد شد.
 
به گفته وی، اگر برای عرضه سوخت مصرفی اندکی تخفیف برای برخی وسایل نقلیه قائل شویم، عدالت بیشتری در این باره ایجاد می‌شود.
 
خسروجردی که معتقد است باید نرخ سوخت مصرفی وسایل نقلیه عمومی با نرخ سوخت وسایل آزاد متغیر باشد، افزود: نباید کسی که پول خرید ماشین را ندارد و یا به هر دلیل وسیله شخصی ندارد به همان اندازه مصرف کننده این وسیله پول بنزین را با صاحب وسیله نقلیه به صورت برابر پرداخت کند.
 
وی تاکید کرد: باید نرخ بنزین برای همه اقشار و مصرف کنندگان متعادل و هم‌تراز تورم موجود باشد.
 
رییس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی با اشاره به اینکه اگر افزایش نرخ سوخت به 65 درصد قیمت جهانی برسد، قیمت 1000تومان اعلام شده حداقل 40درصد این قیمت می‌شود و با احتساب 65 درصد قیمت سوخت حداقل 1200تومان می‌شود.
 
به گفته وی، با افزایش قیمت‌ها و تورم ایجاد شده در هر سال باید نرخ سوخت مصرفی نیز متعادل شود.
 
خسروجردی اظهار کرد: مسئولان دولتی نیز امسال وعده تحقق تورم 25 درصدی را دارند که با این حساب باید حداقل 25 و حداکثر 35 درصد به این نرخ‌ها افزوده شود.
 
وی معتقد است، بهتر است با حتساب تورم هرساله،‌ نرخ سوخت مصرفی همچون بنزین و گازوئیل به صورت شناور و هر چندماه یکبار افزایش کمی داشته باشد.
 
رییس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی با اشاره به وعده مسئولان از شیب ملایم افزایش قیمت حامل‌های انرژی گفت: این وعده در صورتی محقق می‌شود که افزایش قیمت‌ها سالانه و هر چند ماه یکبار اندکی افزایش داشته باشد نه اینکه هر دو سال یکبار این حامل‌ها دچار افزایش بیش از 20درصدی شوند.
 
برخی صاحبنظران بر این باورند باید قیمت سوخت وسایل نقلیه عمومی به صورت یارانه‌ای و با قیمت‌های کمتر عرضه شود تا همزمان با افزایش نرخ سوخت ،‌نرخ کرایه وسایل نقلیه عمومی و سواری افزایش چند برابری نداشته باشد چرا که این افراد معتقدند برای جلوگیری از اختلال اقتصادی مردم در ابتدای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها بهتر است این اقدامات صورت گیرد.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.