بازدید سایت : ۷۲۴۸۷
معاون گردشگری به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس واکنش نشان داد

میانگین درآمد هر گردشگر خارجی برای ایران چقدر است؟

میانگین درآمد هر گردشگر خارجی برای ایران چقدر است؟
|

تین نیوز | معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با بیان اینکه گزارش اخیر مرکز پژوهش‌های مجلس شرایط تحویل گرفتن امور گردشگری توسط دولت یازدهم را نشان می‌دهد، گفت: تراز گردشگر ورودی و خروجی ایران برای نخستین بار پس از پیروزی انقلاب، در دولت یازدهم مثبت شد.

مرتضی رحمانی موحد درباره این گزارش با عنوان «نمایه آماری گردشگری جمهوری اسلامی ایران» اظهار کرد: گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و تحلیل جایگاه و بحث‌های مربوط به تراز، عملکرد و تاثیرات گردشگری در اقتصاد مبتنی بر آمار سال‌های 2012 و 2013 است.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی افزود: آمارهای سال 1393 درباره ورودی و خروجی گردشگر، نشاندهنده تراز مثبت در تابستان این سال است، به طوری که شمار ورودی به خروجی گردشگر نسبت به مدت مشابه آن در سال 1392، 70 هزار نفر بیشتر بود.

رحمانی موحد افزود: معمولا تحلیل‌های آماری که درباره وقایع انجام می‌شود، مبتنی بر آمارهایی است که از تاثیرات و مستندات لازم برخوردار باشد؛ از این رو به دوره‌های پیش از تحلیل بازمی‌گردد؛ چرا که این آمارها ابتدا باید با اطلاع از همه ظرفیت‌ها تکمیل شود سپس تحلیلگران و متخصصان نسبت به تحلیل آماری اقدام کنند.

در ادامه معاون گردشگری خاطرنشان کرد: مقایسه آمار گردشگر ورودی در سال گذشته و جاری با آمار سال‌های 2012 و 2013 که مرکز پژوهش‌های مجلس به آن استناد کرده است، به روشنی نشان‌دهنده توفیقات دولت یازدهم در حوزه جذب گردشگر خارجی و کاهش ترازمنفی است.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی افزود: آمار گردشگر ورودی در سال 1392، چهار میلیون و 800 هزار و در سال 1393 حدود پنج میلیون نفر بوده است که این تاثیر با در نظر گرفتن استاندارد سازمان جهانی گردشگری در خصوص هزینه‌کرد گردشگران در منطقه (1700 دلار برای هر گردشگر)، مشهود است.

این میانگین در شرایطی 1700 دلار اعلام می‌شود که بنابر گزارش‌های سازمان جهانی جهانگردی متوسط درآمد حاصل از هر گردشگر در خاورمیانه در سال 2013 حدود 920 دلار بوده و این رقم برای متوسط جهانی 1070 دلار بوده و در آمریکا نیز به عنوان کشوری با گردشگری لوکس به 1550 دلار رسیده است و هنوز هم بارقم 1700 دلار اعلام شده، فاصله فاحشی دارد که به خطا در محاسبات منجر می‌شود.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اخیرا گزارشی با عنوان «نمایه آماری گردشگری جمهوری اسلامی ایران» منتشر کرده است که در بخشی از آن آمده است: در حوزه گردشگری ورودی، در سال ۲۰۱۲ تعداد گردشگران ورودی سه میلیون و ۸۳۴ هزار نفر و درآمد حاصل از جذب این گردشگران یک میلیارد و ۱۱۴ میلیون دلار آمریکا بوده است.

در سال ۲۰۱۳ مهم‌ترین مبادی گردشگری به ترتیب کشورهای عراق، آذربایجان، افغانستان و ترکیه بود. این گزارش می‌افزاید: بالاترین سهم از ورودی‌ها به مناطق خاورمیانه و اروپا تعلق دارد. مخارج گردشگری خروجی بالغ بر ۷ میلیارد و ۵۱۷ میلیون دلار بوده است. با توجه به بیشتر بودن هزینه کرد گردشگران خروجی، تراز گردشگری ایران منفی و بالغ بر ۶ میلیارد و ۴۰۳ میلیون دلار ارزیابی می‌شود.

این گزارش‌ها و توضیحات تکمیلی آنها در حالی ارائه می‌شود که اختلاف رقم حدود 5 میلیارد دلاری از میزان درآمد حاصل از گردشگری در ایران در سال گذشته وجود دارد.

به نظر می‌رسد که این اظهارات ضد و نقیض نتیجه آمارهای مغشوش و گاه روش‌های غیرهمسان برای محاسبه تراز گردشگری یا در نظرگرفتن رقم پایه‌های متفاوت به‌عنوان استاندارد هزینه‌کرد گردشگران است و تا زمانی که نظام جامع آماری حاکم نشده و موضوعات بر اساس آن و به‌صورت یکدست تحلیل نشوند، این وضع ادامه خواهد داشت.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.