بازدید سایت : ۶۹۳۳۳

معامله گازوئیل توسط یک کارمند هیچ ارتباطی با شرکت پخش ندارد

معامله گازوئیل توسط یک کارمند هیچ ارتباطی با شرکت پخش ندارد
|

تین نیوز | مدیر صادرات و واردات شرکت ملی پخش درباره فاکتور خرید و فروش گازوئیل توسط یک کارمند دولت گفت: Performa invoice منتشر شده نشان می‌دهد معامله بین دو شرکت خصوصی انجام شده است و ارتباطی به وزارت نفت و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران ندارد.
 

اسماعیل حشم‌فیروز درباره خبر صادرات گازوئیل با دلالی یک "کارمند دولت" توضیح داد: مراحل خرید فرآورده نفتی از وزارت نفت شرایط خاصی دارد و هرکسی نمی‌تواند اقدام به خرید کند، باید شرکت خریدار شرایط لازم را داشته باشد، علاوه بر این شرکت پخش در انجام صادرات فرآورده‌های نفتی هیچ واسطه‌ای را قبول نمی‌کند.

وی ادامه داد: Performa invoice منتشر شده نشان می‌دهد معامله بین دو شرکت خصوصی انجام شده است و ارتباطی به وزارت نفت و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران ندارد. از سوی دیگر Performa invoice دلیلی بر انجام عقد قرارداد نیست بلکه پیش‌فاکتوری است که اصولاً قبل از انعقاد قرارداد تهیه می‌شود. بارها اتفاق افتاده است که شرکت‌های خریدار Performa invoice می‌گیرند اما در نهایت تهیه این پیش‌نویس منجر به امضای قرارداد نمی‌شود.

مدیر صادرات و واردات شرکت ملی پخش گفت: در این پیش‌نویس اشاره شده که محموله از طریق دریا صادر می‌‌شود، این در حالیست که شرکت ملی پخش صادرات از مسیر دریا ندارد. در واقع صادرات فرآورده‌های نفتی از طریق دریا به‌عهده مدیریت امور بین الملل شرکت ملی نفت است. البته وقتی این موضوع  با مدیریت امور بین الملل شرکت نفت هم در میان گذاشته شد آن‌ها نیز تأکید کردند که چنین قراردادی با (ع.ب.) یا شرکت مورد نظر نداشته‌ است.

حشم‌فیروز در پاسخ به این سؤال "با توجه به این که صادرات فرآورده‌های نفتی به‌صورت انحصاری در اختیار وزارت نفت است چگونه شرکت واسطه مورد نظر محموله‌های مورد نظر خود را تأمین می‌کند؟" اظهار کرد: در حال حاضر علاوه بر پالایشگاههای دولتی تعداد زیادی  پالایشگاه کوچک در کشور فعالیت می‌کنند که فرآورده‌های تولید آنها صادر می‌شود.

همچنین بخشی از فرآورده‌های نفتی از طریق ترانزیت وارد کشور می‌شود، به‌طور مثال گاهی نفتا از این طریق وارد کشور می‌شود و بعد از انجام تغییراتی به بنزین تبدیل و صادر می‌شود. این نشان می‌دهد که لزوماً نیازی نیست فرآورده نفتی از طریق وزارت نفت در اختیار شرکت خریدار قرار گرفته شده باشد.

وی با تأکید بر اینکه دو شرکت خریدار و فروشنده تاکنون به شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی و مدیریت امور بین‌الملل شرکت نفت تقاضای خرید فرآورده نفتی نداده‌اند، درباره شرایط خریدار فرآورده‌های نفتی گفت: علاوه بر اینکه شرکت‌های خریدار باید توان مالی و سوابق اجرایی داشته باشند، رزومه و اساسنامه آنها بررسی می‌شود. همچنین شرکت خریدار نباید در لیست سیاه باشد و اعضای هیئت مدیره آن نیز نباید مشکل حقوقی داشته باشند.

حشم‌فیروز افزود: همچنین اگر کسی مراجعه کند به شرکت پخش و خود را به‌عنوان نماینده خریدار معرفی کند باید رسماً نمایندگی خود را در کنسولگری ایران ــ در کشوری که شرکت خریدار به ثبت رسیده ــ اعلام کند و وکالت شرکت واسطه به تأیید کنسولگری برسد یا این که در یکی از دفترخانه‌های ایران نمایندگی تام‌الاختیار شرکت واسطه به ثبت برسد. بعد از آن شرکت ملی پخش، واسطه را به‌عنوان طرف قرارداد می‌شناسد.

مدیر صادرات و واردات شرکت ملی پخش با اشاره به اینکه صادرات گازوئیل از مسیر زمینی به کشورهای همجوار انجام می‌شود حجم صادرات این فرآورده نفتی را در مجموع روزانه حدود 3میلیون لیتر اعلام کرد و گفت: تنها قرارداد صادرات فرآورده‌های نفتی با دولت عراق بسته شده است.
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.