بازدید سایت : ۴۷۹۰۱

◄ سازمانی از جنس عشق

کارآموزان رعد می توانند به صورت رایگان از تمامی خدمات و تسهیلات رعد استفاده کنند و ناگفته پیداست که این حمایت ها تنها با جمع آوری کمک های سخاوتمندانه مردم تأمین می شود.

سازمانی از جنس عشق
تین نیوز |

اوایل دهه 60 پایه گذاری شد. آن روزها فقط دو اتاق قرضی در زیرزمین مرکز نابینایان ابابصیر بود. اما به مرور زمان با استقبال افراد دارای معلولیت جسمی-حرکتی از خدمات مجتمع، لزوم داشتن فضایی متناسب با نیاز توان یابان، و صدالبته با همت و همدلی انسان های خیر، ساخت مؤسسه آموزشی رعد از اوایل دهه 60 آغاز شد.

 به گزارش خبرنگار تین نیوز؛ همین که سقف اولین طبقه ساخته شد، مجموعه از آن زیرزمین به این ساختمان نوساز نقل مکان کرد؛ ساختمانی که حالا به مجتمعی بدل شده است که در خود یک مرکز آموزش علمی کاربردی، سالن همایش، مرکز توانبخشی، سالن غذاخوری و کلاس ها و کار گاه های آموزشی گنجانده است.

ماموریت و هدف رعد در ابتدا موضوعی ساده به نظر می رسید: آموزش های رایگانِ فنی و حرفه ای به توانیابان. ماموریتی که در انجام، بسیار سخت تر از آن بود که در ذهن پنداشته می شد. اما مسیر رعد هر چه سخت تر و پر فراز و نشیب تر شد.

هرچند از ابتدا تلفیق آموزش های علمی کاربردی مورد توجه مسئولان قرار داشت، اما نبود امکان ادامه تحصیل معلولان جسمی ـ حرکتی در مراکز دانشگاهی، رعد را بر آن داشت تا نخستین مرکز دانشگاهی ویژه توان یابان کشور را در سال ۱۳۹۰ تأسیس کند.

 در مجتمع رعد علاوه بر آموزش فنی حرفه ای خدمات  توانبخشی ( فیزیوتراپی، کاردرمانی)، مددکاری و مشاوره، کاریابی و اشتغال حمایتی نیز ارایه می شود.

همچنین، ثبت رعد در سال ۱۳۷۷ توسط دفتر روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان ملل متحد(UNDPI)  به عنوان یک سازمان غیردولتی (NGO) و کسب مقام مشورتی از شورای اقتصادی- اجتماعی سازمان ملل (Ecosoc) در سال ۱۳۹۳ زمینة مناسبی برای حضور رعد در عرصه های بین المللی و ارتقای سطح آموزش داخلی را فراهم کرده است.

کارآموزان رعد می توانند به صورت رایگان از تمامی خدمات و تسهیلات رعد استفاده کنند و ناگفته پیداست که این حمایت ها تنها با جمع آوری کمک های سخاوتمندانه مردم تأمین می شود.

آشنایی نویسنده با این مجتمع در حد همین جملاتی بود که نوشته شد اما این اطلاعات کافی نبود و به سراغ منصوره پناهی مدیرعامل مجتمع آموزشی_نیکوکاری خیریه رعد رفتیم و بهانه سوانح جاده ای با او به گفتگو نشستیم.

منصوره پناهی گفت: ببینید در مورد تلفات و سوانح رانندگی شاید بهترین کسی که می تواند اظهار نظر بکند خود افراد حادثه دیده هستند و من ترجیح می ‍دهم این حرف ها را عزیزانی که سانحه دیده اند بگویند، اما در مورد پرونده شما یعنی نقش سرعت در تلفات و سوانح جاده ای بگویم که در کشورهای حوزه اسکاندیناوی یک قانون جالب وجود دارد، اگر در منطقه ای سرعت مجاز 30 کیلومتر باشد و راننده ای با سرعت 35 کیلومتر رانندگی کند، گواهی نامه اش ضبط می شود، اما اگر سرعت 100 کیلومتر باشد و راننده 120 کیلومتر برود تنها به یک جریمه اکتفا می کنند، این موضوع بیانگر این است که توجه به مناطق سرعت بندی شده و توجه به شرایط محیطی چقدر مهم و تاثیرگذار است.

مدیرعامل مجتمع آموزشی_نیکوکاری خیریه رعد ادامه داد: ما امروز به دنبال این هستیم که اگر بتوانیم شرایطی را مهیا کنیم که افراد هنگام گرفتن گواهی نامه رانندگی بیایند با مراکزی مانند رعد و مراکز ضایعه نخاعی ها آشنا بشوند و از نزدیک ببینند یک لحظه غفلت چه پیامدهای هولناکی به وجود می آورد، اگر مسئله ما فرهنگ سازی است، هیچکس بهتر از افراد حادثه دیده نمی تواند عمق ماجرا را به افراد منتقل کند.

پناهی در پایان گفت: در درون موسسه رعد هم ما به دنبال توانبخشی به عزیزان حادثه دیده هستیم، که این افراد فنون سخنوری را یاد بگیرند و در مراسم ها و نشست های مختلف از تجربه متفاوتی که بعد از تصادف از زندگی دارند بگویند.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.