بازدید سایت : ۹۰۰۶۷

اینفوگرافیک | اسرائیل چند بمب اتم دارد؟

ماردخای ونونو، یکی از کارکنان سابق تأسیسات هسته ای دیمونا، اطلاعات و عکس هایی از برنامه هسته ای اسرائیل را به رسانه های غربی ارائه داد.

اینفوگرافیک | اسرائیل چند بمب اتم دارد؟
تین نیوز |

ماردخای ونونو، یکی از کارکنان سابق تأسیسات هسته ای دیمونا، اطلاعات و عکس هایی از برنامه هسته ای اسرائیل را به رسانه های غربی ارائه داد. این افشاگری ها تأیید کردند که اسرائیل چندین سلاح هسته ای ساخته است.

به گزارش تین نیوز به نقل از تجارت نیوز، در جهان بیش از ۱۱ هزار کلاهک هسته ای و بمب اتمی وجود دارد.

براساس گزارش سازمان های بین المللی، اسرائیل حدود ۹۰ بمب اتمی دارد.

اینفوگرافیک اسرائیل چند بمب اتم دارد؟

بمب اتم بمب هسته ای

اسرائیل به طور گسترده ای باور می شود که سلاح های هسته ای در اختیار دارد، اما این کشور هرگز رسماً وجود این تسلیحات را تأیید یا تکذیب نکرده است. این سیاست که به عنوان «ابهام هسته ای» شناخته می شود، بخشی از راهبرد امنیتی اسرائیل بوده است. برآوردها حاکی از آن است که اسرائیل ممکن است بین ۸۰ تا ۴۰۰ کلاهک هسته ای داشته باشد.  این اطلاعات بیشتر از منابع غیررسمی و گزارش هایی مانند افشاگری های موردی به دست آمده است، و اسرائیل تاکنون به هیچ معاهده بین المللی کنترل تسلیحات هسته ای نپیوسته است.

اسرائیل چگونه به سلاح های هسته ای دست یافته، یک موضوع مورد بحث و اغلب مرموز است، زیرا این کشور هرگز رسماً وجود برنامه هسته ای نظامی خود را تأیید نکرده است. با این حال، اطلاعات زیر بر اساس گزارش ها و منابع غیررسمی قابل جمع بندی است:

توسعه برنامه هسته ای اسرائیل: برنامه هسته ای اسرائیل در دهه ۱۹۵۰ با همکاری نزدیک با فرانسه آغاز شد. در این زمان، اسرائیل برای توسعه فناوری هسته ای غیرنظامی و نظامی سرمایه گذاری کرد.

راکتور دیمونا: در اواخر دهه ۱۹۵۰، با کمک فرانسه، راکتور هسته ای در منطقه دیمونا در صحرای نِگِو ساخته شد. این راکتور توانست پلوتونیوم مورد نیاز برای ساخت بمب اتم را تولید کند.

کمک های خارجی: گفته می شود که فرانسه در مراحل اولیه به اسرائیل در توسعه فناوری هسته ای و ساخت تأسیسات دیمونا کمک کرده است. این همکاری در دوران جنگ سرد و پس از جنگ سوئز در دهه ۱۹۵۰ گسترش یافت. ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی ممکن است در برخی جنبه های فناوری به اسرائیل کمک کرده باشند، هرچند که کمک های ایالات متحده به طور مستقیم تایید نشده است.

ابهام هسته ای: اسرائیل هرگز رسماً تأیید نکرده که سلاح هسته ای دارد و سیاست ابهام هسته ای را دنبال می کند. هدف از این سیاست این است که دشمنان منطقه ای را از دست زدن به حمله باز دارد بدون اینکه مستقیماً اسرائیل را متهم به داشتن سلاح های هسته ای کنند.

افشاگری های مورد ونونو: در سال ۱۹۸۶، ماردخای ونونو، یکی از کارکنان سابق تأسیسات هسته ای دیمونا، اطلاعات و عکس هایی از برنامه هسته ای اسرائیل را به رسانه های غربی ارائه داد. این افشاگری ها تأیید کردند که اسرائیل چندین سلاح هسته ای ساخته است.

توانمندی های هسته ای: تخمین ها حاکی از آن است که اسرائیل ممکن است بین ۸۰ تا ۴۰۰ کلاهک هسته ای داشته باشد. این تسلیحات می توانند از طریق موشک های بالستیک، زیردریایی ها، و هواپیماهای جنگی قابل حمل باشند

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.