◄واردات؛ ابزار کمکی برای تولیدات داخلی
تیننیوز| مدیرعامل شرکت تعمیر و توسعه بهرهبرداری ریلی در گفتوگو با تیننیوز، با بیان اینکه در شرایط کنونی، واردات از کشورهای خارجی میتواند نوعی ابزار کمکی محسوب شود؛ بطوریکه امکان تسریع در روند توسعه را فراهم کند، میگوید: زمانیکه واردات برای تزریق دانش و سرمایه به بخشهای تولیدی صورت بگیرد، نهتنها به اقتصاد کشور ضربهای نمیزند؛ بلکه منافع ملی را هم تامین میکند.
به گزارش تیننیوز، محمدمهدی اسلامی میگوید: در حالیکه اشتغال به معضل کنونی اقتصاد کشور تبدیل شده است، با انتقال تکنولوژی و سرمایه به شرکت و کارخانههای تولیدی، زمینه برای جذب نیروی کار بیشتر نیز فراهم میشود.
او در ادامه میگوید: در حوزه واگنهای باری، امکان تولید داخلی بخشیهایی از قطعات و تجهیزات را نداریم؛ به طور مثال چرخ و سرمحور را نمیتوانیم در کشور بسازیم؛ چراکه امکانات مورد نیاز برای تولید آن در دسترس نیست.
به گفته اسلامی، برخی شرکتهای داخلی ادعا میکنند که میتوانند این قطعات را تولید کنند اما هنوز محصولات آنها تجاریسازی نشده است.
این در حالی است که تولید این محصولات با توجه به بار سنگین هزینهای که بر دوش شرکتها تحمیل میکند، توجیه اقتصادی ندارد.
اسلامی میگوید: مشکل اصلی در زمینه تولیدات داخلی آن است که مصرفکنندگان به بخش تولید اعتماد ندارند.
او در ادامه میافزاید: تجربه همکاری با تولیدکنندگان داخلی نشان داده است که بعضی شرکتها بعد از دریافت پیشپرداخت به تعهدات خود عمل نمیکنند و مصرف کنندگان متضرر شدهاند.
از دیگرسو، شرکتهای مصرف کننده به دلیل تعلل تولیدکنندگان در تحویل محصول، تمایل چندانی به خرید داخلی ندارند.
اسلامی میگوید: راهکاری که در این زمینه وجود دارد آن است که واگنسازان تعداد مشخصی محصول را تولید کرده و بعد از آن محصولات را به شرکتهای مصرفکننده ارائه کنند تا با رفع بزرگترین مانع خرید داخلی که عدم اطمینان از تحویل به موقع سفارش است، بتوانند مانند سدی در برابر واردات بایستند.
اسلامی میافزاید: درشرایطی که تولیدکنندگان داخلی وضعیت مناسبی ندارند، اگر راه واردات هم بسته شود، بهبودی در امور حاصل نخواهد شد؛ بنابرین چنین رویهای را نمیتوان اقدام موثری در جهت حمایت از تولید داخلی و توسعه یافتهگی تلقی کرد.