بازدید سایت : ۴۷۶۵۶

راه‌ آهن بوشهر - شیراز در پیچ و خم وعده‌ ها؛ اراده‌ ای دیده نمی‌ شود

پروژه راه آهن بوشهر - شیراز یکی از مهمترین مطالبات مردم این استان از دولت های مختلف بوده که همچنان در پیچ و خم وعده ها گرفتار است و اراده قوی برای تکمیل آن دیده نمی شود.

راه‌ آهن بوشهر - شیراز در پیچ و خم وعده‌ ها؛ اراده‌ ای دیده نمی‌ شود
تین نیوز |

 پروژه راه آهن بوشهر - شیراز یکی از مهمترین مطالبات مردم این استان از دولت های مختلف بوده که همچنان در پیچ و خم وعده ها گرفتار است و اراده قوی برای تکمیل آن دیده نمی شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، سال ها از پیگیری های مسئولان استان بوشهر و نمایندگان این استان برای طراحی و اجرای پروژه راه آهن بوشهر و اتصال استان به خط راه آهن سراسری می گذرد ولی هنوز تا رسیدن قطار به بوشهر زمان زیادی مانده است.

اتصال استان بوشهر به خط راه آهن سراسری یکی از مهمترین مطالبات مردم استان است که تاکنون در دولت های مختلف وعده های رنگارنگی به مردم داده شده است ولی تا عمل به این وعده ها فاصله بسیار است.

بی شک راه آهن بوشهر - شیراز نه تنها محور مواصلاتی این دو استان بلکه محور اتصال همه استان های کشور به خلیج فارس است و می تواند مزایای اقتصادی فراوانی برای کل کشور داشته باشد.

در حال حاضر ۱۵ سال از زمان آغاز پروژه راه آهن بوشهر- شیراز می گذرد ولی پیشرفت فیزیکی آن به ۱۰ درصد هم نرسیده است و با این روال باید بیش از ۱۰۰ سال انتظار کشید تا این پروژه به ثمر بنشیند.

پروژه راه آهن شیراز - بوشهر - عسلویه با طول ۶۵۵ کیلومتر در ۱۱ قطعه تعریف شده است که قطعات ۹ تا ۱۱ در استان بوشهر و مابقی در استان فارس واقع شده است.

از این ۱۱ قطعه، دو قطعه از سمت شیراز به طول ۱۰۰ کیلومتر، ۵۰ درصد در زیرسازی پیشرفت فیزیکی دارد و از سمت بوشهر نیز قطعه ۱۱ که به بوشهر متصل می شود، به طول ۴۰ کیلومتر حدود ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

دو قطعه سخت این مسیر ریلی در استان بوشهر به طول ۲۵ کیلومتر قرار دارد. در این قطعه مسیر ۵.۵ کیلومتر پل و تونل وجود دارد و مسیر شرایط توپوگرافی بسیار سختی دارد.

این قطعه از پروژه، ۱۰ تونل و ۹ دستگاه پل خاص دارد که موجب شده است که این ۲۵ کیلومتر از اهمیت خاصی برخوردار باشد.

لزوم تکمیل پروژه ملی

نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی  اظهار داشت: راه آهن بوشهر- شیراز یک پروژه مهم ملی است که تاکنون پیگیری های فراوانی را برای تکمیل آن داشته ایم.

عبدالکریم جمیری با انتقاد از رویکرد مسئولان نسبت به استان بوشهر اظهار داشت: بارها تا پای تأمین منابع برای راه آهن پیش رفته ایم و قول های قطعی داده شده اما باز می بینیم که آن اراده قوی وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: آنچه توان و پتانسیل برای توسعه، پیشرفت، تولید، ایجاد ثروت برای بالا بردن سرانه درآمدی کشور لازم است در استان بوشهر وجود دارد.

اراده قوی برای تکمیل دیده نمی شود

نماینده مردم شهرستان های بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی افزود: منافع به فعلیت رساندن قوت ها و پتانسیل های استان بوشهر، فقط برای بوشهر نیست بلکه برای کل مملکت است.

جمیری بیان داشت: راه آهن یک موضوع ملی و فقط مربوط به بوشهر نیست. این موضوع حتماً می تواند کمک کند تا استعدادهای بوشهر شکوفا شود. به طور مثال زیر ساخت قطعی منطقه آزاد راه و راه آهن است.

عضو مجمع نمایندگان استان بوشهر تصریح کرد: در همین دوره مجلس بارها تا پای تأمین منابع برای راه آهن پیش رفته ایم و قول های قطعی داده شده اما باز می بینیم که آن اراده قوی وجود ندارد.

جمیری تاکید کرد: توقع مردم اینست که دولتمردان به جد به وعده های خود عمل کنند که جای تعلل وجود ندارد.

تأمین اعتبار راه آهن بوشهر با تهاتر

مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در سفر سال گذشته هیئت دولت به استان بوشهر، در نشست شورای برنامه ریزی استان بوشهر اظهار داشت: یکی از مطالبات اساسی مردم استان بوشهر اتصال به شبکه ریلی است که در این راستا اقدامات لازم صورت می گیرد.

وی با اشاره به قرار گرفتن اعتبار مورد نیاز برای تکمیل خط ریلی بوشهر به شیراز در پروژه های تهاتری وزارت راه و شهرسازی بیان کرد: این یک پروژه راهبردی است که چهار قطعه آن در حال واگذاری به پیمانکار است.

وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: خط ریلی بوشهر به شیراز دارای ۴۵۰ کیلومتر طول ریل گذاری بسیار سنگین است که به ۱.۲ میلیارد یورو اعتبار برای تکمیل شدن نیاز دارد.

وی با اشاره به اینکه این پروژه ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، افزود: پیگیری لازم برای تسریع در تکمیل این پروژه مهم و زیرساختی با جدیت دنبال می شود.

وعده رئیس جمهور به مردم بوشهر

رئیس جمهور نیز در صحبت های خود در دور دوم سفر به بوشهر تکمیل این خط راه آهن را یکی از مطالبات اصلی مردم بوشهر عنوان کرده و البته به مردم این مژده را داده است که اعتبار مورد نیاز به این طرح اختصاص می یابد و این راه آهن از بن بست خارج خواهد شد.

انتظار می رود با ابلاغ مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور به استان بوشهر شاهد نهایی شدن اعتبارات این پروژه بسیار مهم و تحقق وعده ها باشیم و استان بوشهر به خط ریل سراسری متصل شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.