تقویت اقتصاد دریا محور در بوشهر/ زیرساخت های بنادر ارتقا یافت
استان بوشهر با داشتن بنادر متعدد و استراتژیک، نقش بسیار مهمی در اقتصاد و تجارت ایران ایفا می کند که توسعه زیرساخت های بندری می تواند زمینه سار تقویت اقتصاد دریامحور باشد.
استان بوشهر با داشتن بنادر متعدد و استراتژیک، نقش بسیار مهمی در اقتصاد و تجارت ایران ایفا می کند که توسعه زیرساخت های بندری می تواند زمینه سار تقویت اقتصاد دریا محور باشد.
به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، استان بوشهر با داشتن بنادر متعدد و استراتژیک، نقش بسیار مهمی در اقتصاد و تجارت ایران ایفا می کند. بنادر این استان به دلیل موقعیت جغرافیایی ویژه خود در کنار خلیج فارس، از اهمیت بالایی برخوردارند.
بندر بوشهر به عنوان یکی از مهم ترین بنادر تجاری ایران، نقش کلیدی در واردات و صادرات کالاها دارد. این بندر با ظرفیت بالای خود، امکان پذیرش کشتی های بزرگ و حمل و نقل حجم زیادی از کالاها را فراهم می کند.
بنادر استان بوشهر به دلیل نزدیکی به کشورهای حاشیه خلیج فارس و دسترسی آسان به آب های آزاد، از اهمیت استراتژیک بالایی برخوردارند. این بنادر می توانند به عنوان پل ارتباطی بین ایران و سایر کشورهای منطقه عمل کنند.
وجود بنادر متعدد در استان بوشهر، زمینه ساز توسعه صنعتی و اقتصادی منطقه شده است. پتروشیمی، کشتی سازی و نیروگاه های برق از جمله صنایعی هستند که در این منطقه فعالیت می کنند و به رشد اقتصادی استان کمک می کنند.
بنادر استان بوشهر با ایجاد فرصت های شغلی متعدد در بخش های مختلف از جمله حمل و نقل، لجستیک، صنایع و خدمات، نقش مهمی در کاهش بیکاری و افزایش رفاه اجتماعی دارند.
توسعه زیرساخت های بندری در استان بوشهر، از جمله احداث اسکله های جدید، لایروبی و بهبود کانال های دسترسی، به افزایش ظرفیت و کارایی بنادر کمک کرده و زمینه ساز جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی شده است، این عوامل نشان دهنده اهمیت بالای بنادر استان بوشهر در توسعه اقتصادی و تجاری ایران هستند.
توسعه فعالیت های دریامحور
استاندار بوشهر توسعه زیرساخت های بندری بوشهر را یک اولویت بسیار مهم دانست و بیان کرد: اقدامات بسیار خوبی در دولت سیزدهم برای توسعه بنادر نقاط مختلف استان بوشهر از جنوب تا شمال صورت گرفته است
احمد محمدی زاده با اشاره به اهمیت توسعه اقتصاد دریامحور در استان اظهار داشت: با توجه به شرایط خاص استان بوشهر در حوزه اقتصاد دریا محور، اقدامات مناسبی در زمینه ارتقای زیر ساخت بنادر استان صورت گرفته است.
استاندار بوشهر تصریح کرد: بوشهر با داشتن بیشترین ساحل با خلیج فارس ظرفیت بزرگی در این عرصه اقتصاد دریا محور است، می توان از عوامل مهم توسعه و پیشرفت کشور و استان های ساحلی می توان به دریا، بندر و حمل و نقل دریایی اشاره کرد.
افزایش ۲ برابری ظرفیت تخلیه و بارگیری
محمد شکیبی نسب اظهار کرد: با توجه به معیشت بیش از ۷۰ درصد ساحل نشینان خلیج فارس در استان بوشهر از راه دریا و دریانوردی در سه سال اخیر پروژه هایی ارزشمندی در بنادر استان با رویکرد رونق اقتصادی و توسعه افتتاح و یا عملیاتی شده است.
ظرفیت تخلیه و بارگیری بندر بوشهر ۷.۵ میلیون تن است که با اتمام طرح های زیرساختی این میزان به بیش از ۱۵ میلیون تن افزایش پیدا می کند
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر تصریح کرد: ظرفیت تخلیه و بارگیری بندر بوشهر ۷.۵ میلیون تن است که با اتمام طرح های زیرساختی این میزان به بیش از ۱۵ میلیون تن افزایش پیدا می کند.
وی گفت: جاده دسترسی مجتمع بندری نگین به طول ۹.۵ کیلومتر و با یکهزار و ۷۵۰ میلیارد ریال اعتبار است که فاز نخست آن به طول ۴.۲ کیلومتر به بهره برداری رسیده و فاز دوم آن نیز تا پایان سال تکمیل می شود.
شکیبی نسب بیان کرد: در بخش زیرساختی در ۲ مرحله در مجموع چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار به طرح های مجتمع بندری اختصاص یافته است.
وی افزود: در سایه اقدامات انجام شده تفاهمنامه هایی با ارزش بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال منعقد شده و اکنون نیز تفاهمنامه های جدیدی در آستانه عقد قرار داد هستند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر تصریح کرد: پهن کردن فرش قرمز برای ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی مهم ترین دستاورد تیم مدیریتی این اداره کل است.
ناوگان خودروها و شناورهای خدماتی
وی اضافه کرد: با هدف توسعه کمی و کیفی ناوگان خودروها و شناورهای خدماتی در بنادر استان بوشهر ۲ شناور بازرسی و پایش و یک فروند شناور ناجی با ۴۴۵ میلیارد ریال اعتبار به این ناوگان افزوده شده است.
شکیبی نسب یادآور شد: همچنین با پیگیری های انجام گرفته یک دستگاه خودروی امداد و نجات پیشرفته و همچنین یک دستگاه خودروی آتش نشانی برای ساختمان های بلند مرتبه خریداری شده و بزودی در بندر بوشهر مستقر می شوند.
وی گفت: با توجه به کاربری ۲ دستگاه خودروی خریداری شده و در راستای تحقق مسئولیت اجتماعی می توان در صورت بروز حوادث ناگوار از ظرفیت این خودروهای امدادی برای خدمت رسانی به هم استانی ها نیز استفاده کرد.
مأموریت مجهزترین شناور مقابله با آلودگی های دریایی
استان بوشهر به دلیل موقعیت جغرافیایی و وجود تأسیسات نفتی و گازی، با چالش های متعددی در زمینه آلودگی نفتی مواجه است. در سال های اخیر، اقدامات متعددی برای مقابله با این آلودگی ها انجام شده است.
یکی از مهم ترین اقدامات، راه اندازی شناور چندمنظوره دریا پاک ۱ است که بزرگترین شناور مقابله با آلودگی های نفتی در ایران محسوب می شود. این شناور با سرمایه گذاری ۲۱ میلیون یورویی سازمان بنادر و دریانوردی ساخته شده و نقش مهمی در پاک سازی آلودگی های نفتی ایفا می کند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در این مورد تصریح کرد: در بحث مقابله با آلودگی دریایی اکنون شناور ORV به عنوان یکی از مجهزترین شناورهای حوزه خلیج فار س در بندر بوشهر فعال شده و در ابتدای امسال در محدوده میدان نفتی ابوذر اقدام به پایش منطقه کرده است.
بندر بوشهر به دلیل نزدیکی به کشورهای حوزه خلیج فارس مانند قطر، بحرین، کویت و عربستان، از موقعیت جغرافیایی بسیار مناسبی برخوردار است. این نزدیکی امکان تجارت و تبادل کالا با این کشورها را تسهیل می کند، پتروشیمی، کشتی سازی و صنایع فراساحل، نقش مهمی در توسعه صنعتی و اقتصادی منطقه دارد، این مزایا نشان دهنده اهمیت بالای زیرساخت های بندری بوشهر در توسعه اقتصادی و تجاری ایران هستند.