بازدید سایت : ۴۷۹۰۱
مروری بر مهمترین اقدامات و برنامه‌های اداره‌کل راه و شهرسازی گلستان:

پیگیری تکمیل چهار پروژه بزرگراهی استان گلستان

مدیران ستادی اداره‌کل راه و شهرسازی گلستان عنوان کردند: پیگیری تکمیل چهار پروژه ملی بزرگراهی، افتتاح چندین راه روستایی و ۲۸۰ واحد مسکن مهر استان و انجام پروژه‌های متعدد در حوزه بهسازی شهری از مهمترین اقدامات و برنامه‌های اداره‌کل راه و شهرسازی استان گلستان است.

پیگیری تکمیل چهار پروژه بزرگراهی استان گلستان
تین نیوز |

به گزارش تین‌نیوز به نقل از روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان گلستان، مدیران ستادی اداره‌کل راه و شهرسازی گلستان عنوان کردند: پیگیری تکمیل چهار پروژه ملی بزرگراهی، افتتاح چندین راه روستایی و ۲۸۰ واحد مسکن مهر استان و انجام پروژه‌های متعدد در حوزه بهسازی شهری از مهمترین اقدامات و برنامه‌های اداره‌کل راه و شهرسازی استان گلستان است.

پیگیری تکمیل چهار پروژه ملی بزرگراهی، افتتاح چندین راه روستایی

علی اکبر شاهینی، مدیرساخت و توسعه راه‌های اداره‌کل راه و شهرسازی استان گلستانبه تشریح مهمترین اقدامات و برنامه‌های این اداره‌کل درحوزه راهسازی پرداخت و با اشاره به برنامه‌ریزی برای افتتاح ۱۹ کیلومتر از راه‌های روستایی استان عنوان کرد: راه‌های افتتاحی در شهرستان گنبد کاووس شامل دده الوم ﴿۳.۴ کیلومتر﴾، خیرخوجه سفلی﴿سه کیلومتر﴾، خیر خوجه نجف﴿۳.۲ کیلومتر﴾حسین‌آباد- محمدآباد رایمر، ﴿پنج کیلومتر﴾ محمدآباد- اوبه پلنگ ﴿ دو کیلومتر﴾ هشت پل در محور قره دونگ و ۹ پل درمحور بیشک تپه  و دو پل در محور آی تمر در کلاله شامل یلی بدراق- گچی سو، مهدی‌آباد پیشکمر، دشتی- بربرقلعه، گوگجه، باینال- کنگور در گرگان شامل خرگوش تپه – کمربندی ﴿۱.۶کیلومتر﴾ در گمیشان شامل آلتین تخماق- سیمین شهر﴿۱۳ کیلومتر﴾ در مراوه تپه شامل دادلی غزنین و درکردکوی شامل راه روستایی سالیکنده است.

وی با اشاره به اینکه اکنون چهار پروژه بزرگراهی دراستان مراحل اجرا را سپری می‌کند، توضیح داد: یکی از این پروژه‌ها، بزرگراه آق‌قلا- بندرترکمن- کردکوی به طول کلی ۵۴ کیلومتر و پیشرفت فیزیکی ۱۵ درصد است که ساخت ۱۰ کیلومتر از محور بندرترکمن- کردکوی درحال اجراست و به رشد ۶۴ درصدی رسیده است.

شاهینی گفت: دیگری پروژه بزرگراهی آق‌قلا- گنبد به طول کلی ۸۰ کیلومتر است که پیش از این ۱۰ کیلومتر آن شامل پنج کیلومتر از سمت آق‌قلا و پنج کیلومتر از سمت گنبد افتتاح شده و مابقی درحال اجراست. بزرگراه آزادشهر- شاهرود به طول کلی ۱۰۰ کیلومتر نیز درحال اجراست که ۶۰ کیلومتر آن در گلستان قرار دارد. از این ۶۰ کیلومتر ۵.۵ کیلومتر با پیشرفت ۹۰ درصدی تبدیل به بزگراه شده و مابقی توسط پیمانکار درحال اجراست. ساخت محور رامیان- شاهرود به طول کلی ۴۷ کیلومتر نیز درحال اجراست و به پیشرفت ۱۰درصدی رسیده است.

اختصاص بیش از ۱۶ درصد مساحت شهری گلستان به بافت ناکارآمد

همچنین رقیه منوچهر، رئیس اداره عمران و بهسازی شهری اداره‌کل راه و شهرسازی استان گلستان درگفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری با اشاره به اینکه ۲۸.۳ درصد جمعیت شهری این استان ساکن بافت ناکارآمد هستند، گفت ۱۶.۶ درصد مساحت شهری گلستان در بافت‌های فرسوده، تاریخی و سکونتگاه غیررسمی واقع شده‌است.

منوچهر عنوان کرد: در شهرهای با جمعیت بالای ۲۵ هزار نفر شامل گرگان، گنبد، علی‌آباد، کردکوی، کلاله، مینودشت، آزادشهر، آق‌قلا و بندرترکمن که درمجموع ۱۱ هزار و ۵۰۸ هکتار مساحت دارند، ۱۵۵۵ هکتار بافت فرسوده، ۱۵۲ هکتار بافت تاریخی و ۳۵۰ هکتار سکونتگاه غیررسمی وجود دارد که ۱۷.۹ درصد مساحت کل این شهر را دربردارد و می‌توان گفت ۳۰ درصد اهالی شهرهای پرجمعیت استان گلستان ساکن بافت‌های ناکارآمد هستند.

رئیس اداره عمران و بهسازی شهری اداره‌کل راه و شهرسازی گلستان با بیان اینکه در گرگان(مرکز استان) که ۳۵۶۰ هکتار مساحت دارد، ۴۶۵ هکتار بافت فرسوده، ۱۵۲ هکتار بافت تاریخی و ۲۵۰ هکتار سکونتگاه غیررسمی موجود است، افزود: ۲۴ درصد مساحت این شهر شامل بافت ناکارآمد است و ۳۵ درصد شهروندان گرگانی در این مناطق سکونت دارند.

وی گفت: شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۵هزار نفر استان گلستان شامل گالیکش، رامیان، فاضل‌آباد، سیمین‌شهر، گمیشان، بندرگز و خان‌ببین که در مجموع ۴۲۶۶ هکتار مساحت دارند، دارای ۳۸۳.۷ هکتار بافت فرسوده هستند که ۱۵ درصد مساحت شهر و ۱۹.۸ جمعیت شهری این شهرها را شامل می‌شود.

منوچهر افزود: در مجموع شهرهای استان ۱۵ هزار و ۷۷۴ هکتار مساحت دارند که ۱۹۳۹ هکتار آن در بافت فرسوده، ۳۳۲ هکتار در بافت تاریخی و ۳۵۰ هکتار آن در سکونتگاه غیررسمی واقع شده است. ۱۶.۶ درصد مساحت شهری استان گلستان با ۲۸.۳ درصد جمعیت شهری نیز بافت ناکارآمد است.

وی با اشاره به اینکه مرکز تاریخی شهر گرگان به مساحت ۱۵۰ هکتار اولین بافت تاریخی ثبت شده کشور در سال ۱۳۱۰ است، در معرفی اقدامات شرکت عمران و بهسازی شهری در گلستان توضیح داد: توجه به بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری در گرگان از سال ۱۳۸۴ همزمان با برنامه چهارم توسعه، تحت عنوان بافت مسئله‌دار شهری با توجه موضعی به بافت‌های کهن آغاز شد و قسمتی از خیابان سرخواجه به عنوان هدف برنامه‌های این دوره قرار گرفت و با تملک صدور ۲۱۶ پلاک دو معبر شمالی-جنوبی و شرقی-غربی بازگشایی شد و اقدامات متعدد نوسازی تحت عنوان پروژه آفتاب با مشارکت صاحبان اراضی در آن به انجام رسید.

منوچهر به مرمت و بهسازی تکایا و مساجد در بافت تاریخی شهر گرگان ازجمله تکایای عقیلی و شاهینی، تکیه اصطبار و مسجد ملااسماعیل و تکایای پاسرو اشاره کرد و گفت: از دیگر اقدامات شرکت عمران و بهسازی شهری می‌توان به معرفی ۲۰۰۶ واحد به بانک برای اعطای تسهیلات نوسازی اشاره کرد که ۱۹۱۶ واحد جذب اعتبار شدند. همچنین طرح بهسازی، نوسازی و توانمندسازی اسکان غیررسمی در شهرهای گرگان و گنبد تهیه شده است.

رئیس اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل راه و شهرسازی استان گلستان در معرفی اقدامات شهرداری‌ها در محلات هدف عنوان کرد: از جمله اقدمات انجام شده می‌توان به اعمال ماده ۱۶ قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مصوب سال ۸۷ اشاره کرد که برمبنای آن شهرداری‌ها ۱۵ میلیارد و ۷۸ میلیون ریال تخفیف دادند.

وی افزود: در گرگان بهسازی معابر، توسعه سالن ورزشی، احداث و تکمیل پارک، احداث دیواره و رادیه کف رودخانه، احداث ساختمان آتش‌نشانی، احداث پل سواره و پیاده و ...، در گنبد ساخت پارک و محل اجتماع محله‌ای، اصلاح معابر اصلی، پاکسازی حاشیه حریم رودخانه و در آذرشهر، علی‌آباد، مینودشت، کردکوی، رامیان و فاضل‌آباد بهسازی معابر صورت گرفته است.

منوچهر در معرفی فعالیت ستاد بازآفرینی پایدار در استان به تشکیل چهار جلسه با ۱۷ مصوبه در سال ۹۵، تشکیل شورای اجتماعی و کمیته‌های ذیل ستاد و نیز انعقاد تفاهمنامه چهارجانبه احیای گذرهای فرهنگی و تاریخی شهر گرگان بین استانداری گلستان، شهرداری گرگان،  اداره کل میراث فرهنگی و اداره کل راه و شهرسازی همچنین تشکیل کارگاه بازآفرینی شهری با نام گامی به سوی شهرانسانی، تشکیل دو جلسه ستاد شهرستانی گرگان و افتتاح پایگاه خدمات اجتماعی توسط بهزیستی گرگان در کوی محتشم اشاره کرد.

وی همچنین خبر داد که پروژه ساماندهی محله اسلام‌آباد شهر گرگان و بدلجه شهر گنبدکاووس به مرحله نهایی دریافت جایزه ملی کیفیت با عنوان جستار کیفیت در تجربه‌های بازآفرینی شهری راه یافتند.

منوچهر ادامه داد: محله اسلام‌آباد از سکونتگاه‌های غیررسمی شهر گرگان با مساحت حدود ۳۵ هکتار و محله بدلجه از سکونتگاه‌های غیررسمی شهر گنبد با مساحت حدود ۱۰ هکتار است.

وی همچنین با بیان اینکه اخیرا سومین خانه گفتمان شهری کشور پس از تهران و تبریز، در خانه با ارزش تاریخی کبیر در بافت قدیم شهر گر گان افتتاح شد، توضیح داد: ایده اصلی تشکیل خانه گفتمان شهر گرگان در سفر آبان ماه  ۱۳۹۵ دکتر محمد سعید ایزدی، معاون وزیر راه و شهرسازی به گرگان و پس از بررسی قابلیت‌های شهری مرکز گلستان و اعلام آمادگی سازمان‌های مردم‌نهاد و امکانات موجود در خانه تاریخی کبیر، حین انجام عملیات مرمت فعلی و پس‌ از آن صورت پذیرفت. خانه تاریخی کبیر سال گذشته به‌عنوان تکیه هنرمندان منطقه در حال فعالیت بود و با ایده مدیر عامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران مقرر بود به «خانه گفتمان معماران و شهر سازان استان گلستان» تبدیل شود. موسسه «خانه گفتمان شهر گرگان» به شماره ثبت ۷۳۶ توسط جمعی از معتمدان شهری، متخصصان، دانشگاهیان و علاقه‌مندان مرتبط با موضوعات شهری جهت هدایت و راهبری داوطلبانه برنامه‌های ذیل مباحث شهری و خانه گفتمان شهر گرگان در چارچوب اهداف بالادستی وزارت راه و شهرسازی و توان و امکانات موجود انسانی و کالبدی در شهر گرگان و استان گلستان تأسیس شد.

پرونده مسکن مهر گلستان امسال بسته می‌‌شود

همچنین اسدالله پناه‌یزدان، مدیر مسکن و ساختمان اداره‌کل راه و شهرسازی گلستان به خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی گفت: از ۵۲ هزار واحد مسکن مهر استان ۳۴ هزار و ۶۹۹ واحد درشهرهای بالای ۲۵ هزار نفر درتعهد این اداره‌‌کل بوده که از این تعداد ۲۸ هزار و ۶۰۰ واحد افتتاح شده و ۱۴۰۰ واحد درحال تکمیل هستند و مابقی بدون متقاضی، دارای معارض قانونی و درمرحله تعیین تکلیف هستند.

پناه‌یزدان افزود: ۲۸۰ واحد در هفته دولت و ۸۶۰ واحد در دهه فجر و مابقی تا پایان سال افتتاح می‌ِ‌شوند.

 

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.