◄ تصویب زمان استراحت رانندگان در کمیسیون ایمنی راهها
در یکصد و یکمین نشست کمیسیون ایمنی راهها که امروز برگزار شد، طرحهای ساماندهی ساعت کاری و استراحت رانندگان ناوگان عمومی اتوبوس و باری و نسخه نهایی دستورالعمل اردوهای دانشآموزان به تصویب رسید.
در یکصد و یکمین نشست کمیسیون ایمنی راهها که امروز برگزار شد، طرحهای ساماندهی ساعت کاری و استراحت رانندگان ناوگان عمومی اتوبوس و باری و نسخه نهایی دستورالعمل اردوهای دانشآموزان به تصویب رسید.
بهگزارش تیننیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، در ابتدا طرح ساماندهی ساعات کاری رانندگان ناوگان عمومی اتوبوس از سوی سازمان راهداری و حملونقل جادهای ارائه شد که به شرح زیر است:
• نظر به اینکه استراحتهای کوتاه در بین رانندگی مانع عدم تمرکز در تصمیمگیری ناشی از یکنواختی کار و خستگی راننده میشود، لذا با رعایت سقف ۹ ساعت مندرج در قانون موجود به ازای هر ۳ ساعت رانندگی ۱۵ دقیقه استراحت با ازای هر ۴.۵ ساعت رانندگی ۳۰ دقیقه استراحت الزامی است.
• بهمنظور پرهیز از فرسودگی جسمی و روحی ناشی از فعالیت شغلی مستمر و روزانه راننده و ایجاد فرصت استراحت دور از محیط کار برای کسب آرامش و رسیدگی به امورات شخصی و خانوادگی، یک روز کامل استراحت در هفته و ممنوعیت رانندگی الزامی است.
• تبصره- سازوکار پیادهسازی کنترل میزان ساعت رانندگی در سامانه سپهتن توسط پلیسراهور ناجا پیشبینی گردد.
مهرداد تقیزاده دبیر کمیسیون ایمنی راهها و معاون حملونقل وزیر راه و شهرسازی درخصوص این طرح اظهار داشت: این طرح به لحاظ انسانی و هم به لحاظ ایمنی مطرحشده است؛ اما این طرح باید علاوهبر رانندگان ناوگان باری باید شامل حال تمام رانندگان شخصی و عمومی شود.
در ادامه جلسه نسخه نهایی دستورالعمل اردوهای دانشآموزی قرائت و موردبحث و بررسی قرار گرفت که اهم موارد مطرحشده جهت پیادهسازی این طرح به شرح زیر است:
• وزارت آموزشوپرورش نسبت به اطلاعرسانی سراسری به کلیه مدارس برای آگاهی مدیران، دانش آموزان، اولیا، مربیان، نصب دستورالعمل در تابلوهای اطلاعرسانی مدارس سایتهای وزاتخانه، فضاهای مجازی و تشریح آن در نشستهای اولیا و مربیان در مدتزمان ۲ هفته اقدام نماید.
• سازمان راهداری و حملونقل جادهای نسبت به ابلاغ سراسری دستورالعمل به کلیه شرکتهای و پایانههای حملونقل اقدام نمایند.
• پلیسراهور نسبت به اطلاعرسانی سراسری دستورالعمل به کلیه پاسگاههای پلیسراه و واحدهای عملیاتی و کنترل سرویس اردوهای دانشآموزی در طول مسیر اقدام نماید.
گفتنی است طبق آمار سازمان راهداری و حملونقل جادهای ۸۰۰۰ اتوبوس مسافربری با عمر کمتر از ۵ سال در ناوگان حملونقل عمومی آماده ارائه خدمات به اردوهای دانشآموزی هستند.