بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

نقاط "حادثه خیز" کمین گاه مرگ مردم

نقاط حادثه خیز در کشور هرساله موجب مرگ یا جرح تعداد زیادی از مردم کشور می شود که هم اکنون ۸۷۷ نقطه پرحادثه خیز در کشور شناسایی شده که براساس اولویت ایمن خواهند شد.

تین نیوز |

نقاط حادثه خیز در کشور هرساله موجب مرگ یا جرح تعداد زیادی از مردم کشور می شود که هم اکنون ۸۷۷ نقطه پرحادثه خیز در کشور شناسایی شده که براساس اولویت ایمن خواهند شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، نقاط حادثه خیز بر اساس شاخص هایی همچون تعداد تصادف های منجر به فوت و آسیب دیدگی شناسایی و پس از اولویت بندی ایمنی و استاندارد سازی می شوند. نقاط حادثه خیز در بررسی هایی که توسط راهداری، پلیس راه و وزارت کشور صورت می گیرد، مشخص و اعلام می شود.

در تصادفات جاده ای بیشترین خسارت وارد آمده به کشور قطعاً از دست رفتن سرمایه انسانی خواهد بود البته این بخش چه در تصادفات فوتی و چه در تصادفات زخمی بیشترین سهم را در خسارت ایجاد شده به بار می آورد؛ علاوه بر این، هزینه سنگین معنوی و مالی، در وقوع سوانح جاده ای خسارت به زیرساخت ها از جمله زیرساخت شبکه راهی سهم عمده ای در این محاسبات جدید دارد.

طبق یک تعریف جهانی از بین عوامل مختلف در وقوع یک سانحه جاده ای سه عامل خطای انسانی، خودرو و جاده نقش اصلی را ایفا می کنند البته در کشورهای مختلف درصدهای سهم این عوامل متعدد است. نقاط پر تصادف یا همان حادثه خیز در شبکه جاده ای جز متهمان ردیف اول مرگ محسوب می شود. نقاط حادثه خیز به نقاطی گفته می شود که تکرار تصادفات در یک بازه زمانی در آن منطقه بالا باشد که معیار تشخیص این نقاط دستورالعمل ویژه ای دارد.

اصلاح نقاط حادثه خیز در جاده های کشور تا نیمه اول سال آینده

البته شهریار افندی زاده رئیس سازمان راهداری و دبیر کمیته ایمنی راه ها در خصوص نقاط حادثه خیز کشور، گفت: متأسفانه با روند رو به رشد تصادفات مواجه هستیم که سال جاری در کمیته ایمنی راه ها تلاش کردیم با یکسری دستورات و مصوبات این تعداد را کاهش دهیم. ۸۸۷ نقطه پر حادثه و پر تصادفات را در سال گذشته شناسایی کردیم و مقرر شد که ۴۰۰ نقطه با سه هزار میلیارد تومان توسط سازمان راهداری در سال جاری و سال آتی رفع عیب شود.

افندی زاده گفت: ۴۸۷ نقطه حادثه خیز هم قرار شد در سال ۱۴۰۳ با کمک ادارات راهداری استانداری ها در سال جاری و سال آینده و با اعتبارات مولدسازی رفع مشکل شود. تلاش می کنیم تا ۶ ماهه ابتدای سال آینده این نقاط (نقاط حادثه خیز) برطرف شود.

وی بیان کرد: خودروها نقش بالایی در شدت تصادفات و متوفیان حوادث دارند و از خودروسازان می خواهیم ایمن سازی لازم را برای زمستان در دستور کار قرار دهند.

وجود ۸۷۷ نقطه پرحادثه خیز در کشور

مهدی صباغ زاده مدیرکل نگهداری علائم، تجهیزات و ابنیه فنی راه با اشاره به اینکه نقاط پر خطر از طریق کمیسیون ایمنی راه های کشور شناسایی و الویت بندی می شود، گفت: از طریق کمیسیون ایمنی راه های کشور نقاط پر خطر جاده های کشور شناسایی می شود. اولین فرآیند پس از ابلاغیه جمع آوری اطلاعات و آمار تصادفات انجام که چند نفر دچار مرگ و جرح شدند که راهداری حمل و نقل کشور در هر استان با همکاری پلیس راه در یک سامانه ای نقاط حادثه خیز را بارگذاری می کنند.

مدیرکل نگهداری علائم، تجهیزات و ابنیه فنی راه در ادامه تاکید کرد: بر اساس فرمولی که دستورالعمل تعریف کرده نقاط حادثه خیز شناسایی می شوند. در سال ۱۴۰۱ تقریباً ۸۷۷ نقطه پر حادثه داریم که باید با اولویت برطرف شود. و تابلوهای هشداری توسط سازمان راهداری کشور در این جاده ها نصب خواهد شد. البته برای اصلاح این نقاط ابتدا باید علت دقیق تصادفات و راهکارها ارائه شود که در همین راستا بازدید میدانی قطعاً صورت خواهد گرفت.

وی در پایان گفت: زمانی که تمام این مراحل طی شد تأمین منبع مالی انجام می شود و از اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای اصلاحیه های مربوط به هر نقطه طی می شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • ناشناس پاسخ

    از سرمایه شرکت های بیمه به عنوان ذینفعان ایمن سازی راه ها بایستی استفاده شود. کاهش هر تصادف منجر به فوت علاوه بر نجات جان یک انسان (که ارزش ان قابل سنجش نیست)، به اندازه یک دیه به نفع شرکت های بیمه است.