بازدید سایت : ۴۷۹۰۱

جاده داخل پارک ملی گلستان باید مسدود شود

|

تین نیوز | مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: جاده پارک ملی گلستان باید متروکه شود و مسیر دیگری جایگزین آن شود درغیر اینصورت به طور مداوم شاهد از بین رفتن گونه‌های با ارزش این پارک خواهیم بود.
 
12 اردیبهشت ماه ساعت 22:30 شب یک پلنگ به علت برخورد با خودرو در جاده آسیایی رو به روی راه رنگی منطقه "آدام چاغران" در پارک ملی گلستان تلف شد و به این ترتیب دومین مرگ پلنگ در سال جاری بر اثر تصادف جاده ای در پارک ملی گلستان رقم خورد.
 
اسماعیل کهرم روز دوشنبه گفت: متاسفانه امسال برای دومین بار شاهد از بین رفتن یک پلنگ دیگر در جاده پارک ملی گلستان بودیم که علت آن هم برخورد خودرو با این گونه بار ارزش گزارش شده است.
 
پارک ملی گلستان 89 هزار هکتار وسعت دارد و انواع زیستگاه طبیعی از کویر، دریا، کوه ، دشت و تپه ماهور را شامل می‌شود که این اکوسیستم در دنیا بی‌نظیر است و گونه‌های با ارزش زیادی مانند گراز، گوزن، گرگ و آهو در آن زیست می‌کنند.
 
این جاده در زمان ریاست فاطمه جوادی بر مسند سازمان حفاظت محیط زیست حدود سال‌های 46 احداث شد و اکنون به قتلگاه حیوانات ارزشمند این پارک تبدیل شده است. احداث این جاده یک خطا بود و باید جبران شود.
 
جاده‌ای که از میان پارک ملی گلستان می‌گذرد باید متروکه شود و جاده دیگری یا به صورت کمربندی و یا زیرگذر جایگزین آن شود تا دیگر شاهد بروز چنین حوادث ناگواری در حیات وحش این منطقه نباشیم.
 
وی با بیان این که سالانه تعداد زیادی از حیوانات این منطقه به علت حوادث جاده‌ای از بین می‌روند گفت: پلنگ جزو حیواناتی است که شبانه شکار می‌کند و زمانی که نور چراغ خودرویی به چشم حیوان می‌تابد، پلنگ خیره شده و دیگر چشمانش نمی‌بیند از این رو می‌ماند تا خودرو به آن برخورد کند.
 
مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: چنین پارکی با این وسعت و تنوع زیستی در دنیا کم‌نظیر است بنابراین باید از آن محافظت کنیم.
 
غذای اصلی پلنگ در پارک ملی گلستان گراز است بنابراین اگر جمعیت پلنگ در این منطقه کم شود قطعا تعداد گراز افزایش می‌یابد و این موقع است که به مزارع کشاورزان حمله‌ور خواهند شد و خسارات زیادی به بار خواهند آورد.
 
پارک ملی گلستان یا جنگل گلستان منطقه حفاظت شده‌ای در شرق استان گلستان و غرب استان خراسان شمالی است. پارک گلستان، قدیمی‌ترین پارک ملی ثبت شده در کشور ایران و پناهگاهی کم‌نظیر برای حیات وحش است که هزار و 350 گونه گیاهی و 302 گونه جانوری و نیمی از گونه‌های پستانداران ایران را در خود جای داده است.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.