بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

ریز و درشت عملیات اجرایی آزادراه اراک - خرم آباد / مشکلاتی از تملک اراضی تا تخریب منابع طبیعی

ریز و درشت عملیات اجرایی آزادراه اراک - خرم آباد / مشکلاتی از تملک اراضی تا تخریب منابع طبیعی
|

تین نیوز | آزادراه اراک - خرم آباد پروژه ای است که با پیگیری های استاندار لرستان طی ماههای اخیر فعالیت خود را جدی تر به پیش می برد ولی همچنان برای اجرا با مشکلاتی مواجه است که باید از امروز نسبت به رفع آنها اقدام کرد تا به سرنوشت آزادراه خرم آباد - پل زال دچار نشود.
 
پروژه ملی آزادراه اراک - بروجرد - خرم آباد به طول بیش از 135 کیلومتر و با هدف تسهیل در حمل نقل و جابجایی کالا و مسافر همچنین اتصال محورهای اصلی شمال به جنوب کشور و بندرامام خمینی (ره) عملیاتی می شود.
 
این پروژه که تاکنون با حاشیه های زیادی مواجه بوده همچنان دارای مشکلاتی است که باید آنها را به صورت ریشه ای حل کرد چرا که در غیر این صورت طی سالهای آینده می تواند مشکلات اجتماعی و زیست محیطی را در منطقه تشدید کند.
 
بحث تخریب منابع طبیعی، تملک اراضی کشاورزان، به کار گیری نیروهای بومی در پروژه و ...هر کدام مشکلاتی است که در صورت بی توجهی خود می تواند روند این پروژه ملی را با اختلال و کندی مواجه کند.
 
در این راستا روز گذشته با حضور خبرنگاران رسانه های گروهی قطعات مختلف این پروژه مورد بازدید قرار گرفت که انتقادات مردم و کشاورزان نمودی از مشکلاتی بود که این پروژه با آن دست در گریبان است.
 
هرچند که ایمن سازی این محور، تسهیل در جابجایی مسافر و بار و کاهش هزینه های مربوط به سوخت می تواند از برکات اجرای این پروژه باشد ولی به نظر می رسد رفع مشکلات حاشیه ای این پروژه ملی باید در اولویت کاری متولیان امر قرار گیرد.
 
تقسیم پروژه آزادراه اراک - خرم آباد به سه قطعه در محدوده لرستان
سرناظر کل آزاد راه اراک - خرم آباد با ارائه گزارشی از روند کل کار آزادراه گفت: آزادراه اراک - خرم آباد در واقع دارای 135 کیلومتر طول است که 68 کیلومتر آن در حوزه استان مرکزی و 67 کیلومتر دیگر آن در حوزه استان لرستان است.
 
اکبری اظهار داشت: این پروژه در ادامه پروژه کریدور شمال به جنوب بوده و از این حیث بسیار حائز اهمیت است و از پشت پتروشیمی اراک شروع شده و تا خرم آباد ادامه دارد.
 
وی تصریح کرد: 67 کیلومتری که در حوزه لرستان قرار دارد به سه قطعه تقسیم شده است که قطعه دوم آن حدود 32 کیلومتر است. قطعه دوم این پروژه از 68 کیلومتری آزادراه شروع شده و تا 100 کیلومتری آن ادامه دارد.
 
سرناظر کل آزاد راه اراک - خرم آباد افزود: قطعه سوم آزادراه حدود 20 کیلومتر است که از 100 کیلومتری آزادراه شروع شده و تا 120 کیلومتری آن ادامه دارد.
 
وی ادامه داد: قطعه چهارم حوزه استحفاظی لرستان نیز دارای 15 کیلومتر طول است که از 120 کیلومتری آزادراه آغاز شده و تا پایان آن ادامه دارد.
 
ایرادات منابع طبیعی به تخریب های صوت گرفته
سرناظر کل آزاد راه اراک - خرم آباد خاطرنشان کرد: در این 67 کیلومتر که در حوزه استان لرستان قرار دارد سه تونل ایجاد خواهد شد که تا کنون مراحل احداث یک تونل آن عملیاتی شده است.
 
اکبری گفت: مطابق محاسبات مهندس مشاور، احجام این پروژه حدود 15 میلیون متر مکعب خاکبرداری و 9 مترمکعب خاکریزی پیش بینی شده است.
 
وی پروژه آزادراه اراک - خرم آباد را یک پروژه ملی دانست و گفت: تمامی سعی ما این است که این پروژه را در کوتاهترین مدت ممکن به بهره برداری برسانیم.
 
سرناظر کل آزاد راه اراک - خرم آباد به برخی مشکلات موجود برای اجرایی کردن آزادراه اشاره کرد و گفت: عمده مشکلات موجود در این پروژه بحث ارزیابی های زیست محیطی و منابع طبیعی و همچنین در حوزه زیرساختها است چرا که مطابق ارزیابی ها بایستی با شیوه های قانونمند جلو رفته و کار را به پیش برد.
 
اکبری افزود: بایستی به پیمانکار پروژه در حوزه ارزیابی ها مساعدت شود و دستگاه های ذیربط از جمله ادارات منابع طبیعی، آب، برق و گاز ارتباط تنگاتنگی با ما داشته باشند.
 
وی در اینباره گفت: ما بارها با منابع طبیعی لرستان مکاتبه کرده ایم ولی پاسخ استعلامات خود را نمی گیریم زیرا آن ها می گویند شما اقدام به تخریب منابع طبیعی کرده اید و بایستی جریمه شوید و از ما بابت تخریب منابع طبیعی غرامت می خواهند.
 
سرناظر کل آزاد راه اراک- خرم آباد از استاندار لرستان درخواست کرد در این زمینه مساعدت لازم را با عوامل اجرایی پروژه به عمل آورده تا روند احداث آزادراه به تعویق نیفتد.
 
مشکل تملک زمین در قطعه دوم آزاد راه
سرپرست کارگاه قطعه شماره دو این پروژه نیز گفت: اجرای این قطعه از پروژه بسیار سخت تر از قطعات دیگر است زیرا با مشکل تملک در این بخش مواجه هستیم.
 
ایرج حیدری اظهار داشت: از 32 کیلومتری که بنا شده است در این قطعه اجرا شود تا کنون تنها سه کیلومتر اجرا شده است چرا که اهالی منطقه مانع از اجرای پروژه می شوند.
 
وی افزود: انتظار می رود اقدامی از جانب فرمانداری و دهیاری منطقه برای راضی کردن اهالی صورت بگیرد.
 
سرپرست کارگاه قطعه شماره دو آزادراه مشکل سوخت را یکی دیگر از مشکلات موجود دانست و گفت: ما برای تامین سوخت ماشین آلات راهسازی خود مشکل اساسی داریم زیرا محل اجرای پروژه دور افتاده بوده و از شهر فاصله زیاد دارد و مدت ها طول می کشد تا ماشین آلات سوخت خود را تهیه کنند.
 
وی از استاندار خواست مشکل سوخت و تملک زمین های منطقه را حل کند.
 
احداث بزرگترین تونل بین جاده ای کشور در آزادراه اراک- خرم آباد
سرپرست کارگاه قطعه شماره سه آزادراه گفت: در این قسمت از آزادراه تونلی با سه کیلومتر طول وجود دارد که دارای مسیری سه خطه است که در دو طرف این سه خطه ها نیز یک باند دو متری ایجاد خواهد شد.
 
هادی رجبی اظهار داشت: این تونل بزرگترین مقطع تونل بین جاده ای کشور است که طول دهانه این تونل 15 متر و 60سانت خواهد بود و اگر مشکلی در روند اجرای تونل بوجود نیاید تا پایان سال 93 حدود 800 متر طول از تونل انجام خواهد شد.
 
وی به برخی مشکلات اجرای پروژه اشاره کرد و گفت: مردم منطقه به خاطر بحث مالکیت زمین در این قسمت و همچنین عدم استفاده از نیروی بومی برای اجرای پروژه مزاحمت هایی را ایجاد می کنند.
 
سرپرست کارگاه قطعه شماره سه موسسه الهادی گفت: در قطعه سوم پروژه حدود 130 میلیون مترمکعب خاکریزی انجام شده است.
 
65 درصد نیروهای راننده مشغول به کار در پروژه آزادراه بومی هستند
رجبی به آخرین وضعیت اشتغال در این بخش از اجرای آزادراه اشاره کرد و گفت: تا کنون در قطعه سوم آزادراه 260 نفر مشغول بکار شده اند و با انجام عملیات حفاری تونل این قسمت پیش بینی می شود 300 نفر دیگر در این بخش مشغول به کار شوند.
 
وی تصریح کرد:  چون کار ما جاده سازی است بیشترین اشتغال صورت گرفته برای رانندگان ماشین آلات می باشد و 70 درصد نیروی انسانی راننده در این قرارگاه وجود دارد که 65 درصد آن ها بومی هستند.
 
سرپرست کارگاه قطعه شماره سه موسسه الهادی افزود: 30 درصد نیروی انسانی دیگر را کارفرمایان و پیمانکاران و نیروهای فنی و خدماتی تشکیل می دهند که 20 درصد از آن ها بومی هستند و تنها 15 درصد کل نیروهای انسانی این سایت غیر بومی هستند.
 
رجبی عنوان کرد: ما در سال 92 توانستیم تمامی تجهیزات و قطعات لازم برای اجرای پروژه را تهیه کنیم و همه زیرساخت ها در این بخش آماده شد.
 
سرپرست کارگاه قطعه شماره آزادراه گفت: از منطقه چغلوندی تا خرم آباد بحث تملک ها انجام گرفته است.
 
رفع مشکلات تملک اراضی در قطعه چهارم آزادراه
سرپرست کارگاه قطعه چهارم آزاد راه اراک- خرم آباد گفت: خوشبختانه تعاملات خوبی با مردم این منطقه صورت گرفته است و در این قسمت از اجرای آزادراه هیچگونه معارضی وجود نداشته است.
 
اکبر لطیفی اظهار داشت: تا کنون کل 15 کیلومتر قطعه چهارم آزادراه خاکبرداری شده است و حجم خاکبرداری صورت گرفته در این بخش حدود شش میلیون متر مکعب بوده است.
 
وی افزود: حدود دو میلیون متر مکعب نیز حجم خاکریزی این قطعه است.
 
سرپرست کارگاه قطعه چهارم آزاد راه اراک- خرم آباد گفت: در حال حاضر 55 هزار متر مکعب بتن برای این قطعه از آزادراه پیش بینی شده است و به این مجموعه یک تونل الصاق می شود.
 
لطیفی افزود: طول تونل واقع شده در این مسیر 15 کیلومتری حدود هزار و 800 متر است که دارای دو مسیر رفت و برگشت بوده و هرکدام از این مسیرها به طول 900 متر خواهد بود.
 
پیشرفت 10 درصد قطعه چهارم آزادراه
وی میزان پیشرفت کنونی پروژه را 10 درصد برشمرد و گفت: این پروژه از اواخر آبان سال 92 شروع به کار کرده است و اعتباری بالغ بر 150 میلیارد تومان برای آن پیش بینی شده است.
 
سرپرست کارگاه قطعه چهارم آزاد راه اراک- خرم آباد، این پروژه را جز پروژه های epc دانست و گفت: پروژه های epc به پروژه هایی گفته می شود که طراحی و اجرای آن ها با هم است.
 
لطیفی خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود تا پایان سال 93 این قسمت از پروژه آزادراه 55 درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشد.
 
وی با بیان این مطلب که شرایط فصلی می تواند روند اجرای پروژه را کندتر کند، تصریح کرد: تعداد 65 قطعه ماشین آلات راه سازی در این محدوده از آزادراه وجود دارد که 17 بولدوزر عملیات حفاری را انجام می دهند و تمامی سعی ما بر این است که تا پایان سال 93 مرحله "ساب بیس" این قطعه را تمام کنیم. 
 
وعده فرماندار برای رفع مشکل معارضین پروژه
حبیب الله خجسته پور فرماندار خرم آباد نیز در این رابطه گفت: تدبیری اندیشیده شود که مردم بیران شهر حداقل بتوانند از یک مسیر این آزادراه استفاده کنند تا مشکلات معارضین در این منطقه حل شود.
 
وی گفت: همچنین انتظار می رود آمار و لیست نیروهای بومی مشغول به کار در پروژه به بخشدار منطقه داده شود تا بتواند مردم را در این زمینه توجیه کند و دیگر مشکلی برای اجرای پروژه به وجود نیاورند.
 
فرماندار خرم آباد به دست اندرکاران پروژه قول مساعد داد که مشکل معارضین زمین را بخشداران منطقه حل کند.
 
به هر روی به نظر می رسد رفع مشکل معارضین، تملک اراضی کشاورزی و کاهش و جبران خسارات وارد شده به منابع طبیعی باید به طور جدی مورد توجه متولیان امر قرار گیرد تا آثار مثبت اجرای این پروژه ملی در لرستان مضاعف شده و از مشکلات اجتماعی ناشی از آن بتوان تا حد امکان کاست.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • پاسخ

    خسته نباشد ممنون خواهشا زودتر این آزاد راه رو ب اتمام برسانید با تشکر