بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

◄ اتصال هوایی عربستان به بیش از 250 مقصد جهانی/ مدرن سازی ناوگان هوایی سعودی

عربستان هدف گذاری کرده که تا سال 2030 به قدرت اول هوانوردی خاورمیانه تبدیل شده و به یکی از پنج مقصد اول هوایی جهان تبدیل شود.

اتصال هوایی عربستان به بیش از 250 مقصد جهانی/ مدرن سازی ناوگان هوایی سعودی
تین نیوز |

اقدامات یکسال اخیر عربستان در توسعه صنعت هوانوردی از سرمایه گذاری در زیرساخت های فرودگاهی و توسعه ناوگان شروع شد و اکنون به مشارکت با ایرباس و برزیل برای توسعه هوانوردی نوین رسیده است. عربستان هدف گذاری کرده که تا سال 2030 به قدرت اول هوانوردی خاورمیانه تبدیل شده و به یکی از پنج مقصد اول هوایی جهان تبدیل شود.

به گزارش تین نیوز، عربستان سعودی در طول یکسال گذشته به شکلی کاملا پیوسته و بدون وقفه رشد و توسعه همه جانبه صنعت هوانوردی خود را در دستور کار قرار داده است. کشوری که تا پنج سال قبل عمدتا با پروازهای حجاج و آن هم به مقصد دو فرودگاه جده و مدینه النبی شناخته می شد، حالا خط و نشان جدی را برای رقبای منطقه ای کشیده است. به طوریکه تا سال 2030، سرتاسر پهنه جغرافیایی عربستان سعودی به یک هاب بزرگ پروازهای کانکشن، توریستی، تجاری و علمی تبدیل خواهد شد.

گسترش شبکه پروازی

بنابر اعلام مقامات سعودی، تعداد مقاصد بین المللی این کشور تا سال 2030 میلادی به 250 مقصد خواهد رسید. Argaam به نقل از مدیر اداره کل هوانوردی عربستان گزارش داد: بر اساس استراتژی های ملی عربستان، این کشور در صدد افزایش ارتباطات هوایی خود با بیش از 250 مقصد بین المللی تا سال 2030 است. این مهم از طریق 29 فرودگاه و دو هاب هوایی بین المللی عربستان (جده و ریاض) محقق خواهد شد. این بیانیه در جریان حضور پادشاهی عربستان در کنفرانس بین المللی حمل و نقل هوایی عربستان و برزیل که از 2 تا 4 اکتبر در ریودوژانیرو برزیل برگزار گشت منتشر شد. لازم به ذکر است دو کشور در زمینه هوانوردی توافقنامه ای را امضا کردند.

استقبال ایرلاین های خارجی از پرواز به عربستان و از سرگیری پروازهای کانادا

اقدامات ماه های گذشته سعودی ها در توسعه و گسترش زیرساخت های صنعت هوانوردی موجب شده تا شرکت های هواپیمایی خارجی نیز روی خوش به پروازهای این کشور نشان دهند. به طوریکه هر هفته شاهد افزایش حضور ایرلاین های بین المللی در فرودگاه های عربستان سعودی هستیم. Tourexpi در این راستا گزارش می دهد که هواپیمایی قطر ایرویز با افزایش شبکه پروازی خود به شهرهای العولا، تبوک و ینبوع، حضور خود را در عربستان افزایش می دهد. از طرف دیگر، هواپیمایی سعودی دو هفته پیش از سرگیری پروازهای ریاض به مقصد تورنتو را اعلام کرد. پروازهای عربستان به کانادا پس از قطع روابط دیپلماتیک بین دو کشور که در سال 2018 به صورت یکجانبه توسط سعودی ها صورت گرفت، مجدد برقرار شد. همچنین ایرآستانه قزاقستان نیز از برنامه افزایش پرواز به مقصد عربستان خبر داده است.

توسعه ناوگان

طرح های توسعه فرودگاهی در عربستان به گونه ای است که تا دو دهه آینده ظرفیت فرودگاه های بزرگ این کشور در شهرهای ریاض، جده و دمام به صدها میلیون مسافر می رسد. بخش قابل توجهی از مسافران به مقصد عربستان در سال های آتی مسافرین پروازهای کانکشن خواهند بود، یعنی این کشور علاوه بر توسعه زیرساخت های زمینی، نیاز مبرمی به توسعه ناوگان هوایی دارد.

در این رابطه، سعودی ها در 6 ماه اخیر ایرلاین جدید ریاض ایر را تاسیس کردند که هم اکنون در حال تجهیز و افزایش ناوگان است. همچنین بازار شرکت های ارزان قیمت هوایی در عربستان بسیار داغ شده، به طوریکه به تازگی هواپیمایی فلای ناس 5 فروند هواپیمای ایرباس A320 neo  را به ناوگان خود اضافه کرد. Aerotime در این رابطه نوشت: با دریافت این 5 فروند هواپیمای جدید، تعداد پرنده های دریافتی ایرلاین ارزان قیمت فلای ناس در سال جاری میلادی به 11 فروند رسیده است و 8 فروند دیگر نیز تا پایان سال 2023 میلادی تحویل ایرلاین سعودی خواهد شد.

این دسته جدید از هواپیماها نشان دهنده تعهد flynas برای دستیابی به استراتژی رشد و گسترش آن با افزایش ناوگان خود و افزایش ظرفیت صندلی پروازهای داخلی و بین المللی در راستای اهداف برنامه خدمت به زائران برای ساده سازی دسترسی به دو مسجد مقدس و استراتژی ملی هواپیمایی کشوری عربستان برای فعال کردن خطوط هوایی ملی برای مشارکت در ارتباط جهان با پادشاهی است. این ایرلاین ارزان قیمت هدف خود را برای سال های آتی خرید 120 فروند دیگر هواپیما از شرکت ایرباس و قرارگرفتن در راس ایرلاین های ارزان قیمت خاورمیانه و یکی از 5 ایرلاین ارزان قیمت در جهان عنوان کرده است. تمامی این صحبت ها و این ارقام نجومی صرفا برای یک شرکت هواپیمایی ارزان قیمت مطرح است، چه برسد به هواپیمایی سعودی و شرکت تازه تاسیس ریاض ایر.

سرمایه گذاری مشترک نئوم و ایرباس

هوانوردی بدون کربن از جمله دغدغه های روز هوانوردی جهان است که پروژه های متعددی در سرتاسر جهان در جهت نیل به اهداف مورد نظر در حال اجراست. به تازگی عربستان نیز برای نقش آفرینی در این عرصه اسب خود را زین کرده و با بزرگان هوانوردی جهان به طور مستقیم وارد کار شده است و شهر جدید نیوم واقع در شمال غرب عربستان با شرکت هواپیماسازی ایرباس همکاری خواهد کرد. قرارداد مشترک همکاری مابین ایرباس و کمپانی ZeroAvia، بانک ZeroAvia و شهر نیوم عربستان سعودی بسته شده است تا به موجب آن تولید هواپیماهای الکتریکی و فاقد سوخت های آلاینده افزایش یابد. درسرمایه گذاری مشترک، شهر نیوم عربستان و فرودگاه آن به مثابه آزمایشگاه پروژه های مطالعاتی در نظر گرفته شده است. با توجه به هدف گذاری سعودی ها برای تامین انرژِی مورد نیاز نیوم از طریق انرژی های تجدیدپذیر، این انگیزه در صنایع مختلف خود به خود ایجاد خواهد شد تا توسعه فناوری های نوین به خصوص در حوزه حمل و نقل را در شهر جدید نیوم به انجام برسانند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.