گلایه شهروندان از تبلیغات روی بدنه و شیشه اتوبوسهای واحد/ تبلیغات اتوبوسی خلاف قانون است
تبلیغاتی که سرتا پای اتوبوسها را این روزها پوشانده، باعث گلهگزاری از سوی شهروندان شده. آییننامه مربوط به این مسئله هم میگوید، تبلیغات سراسر اتوبوس، خلاف قانون است.
تبلیغاتی که سرتا پای اتوبوسها را این روزها پوشانده، باعث گلهگزاری از سوی شهروندان شده. آییننامه مربوط به این مسئله هم میگوید، تبلیغات سراسر اتوبوس، خلاف قانون است.
این روزها شهرداری تهران سعی دارد از تمام فضای ممکن در شهرها، استفاده تجاری ببرد. انتشار آگهی واگذاری فضاهای تبلیغات مترو به مدت 42 ماه از جمله این اقدامات است که البته متروی تهران اعلام کرد این آگهی را فردی سرخود منتشر کرده و این فرد اخراج و آگهی، باطل شده است.
همچنین رنگ آمیزی تبلیغاتی فضاهای متحرک شهری مانند اتوبوسهای واحد، یکی دیگر از عرصه های تبلیغاتی و تجاری است که این روزها شهروندان درباره آن گلایه هایی را طرح می کنند.
از جمله در سرویس مشکلات مردم کاربری به نام احمدرضا در این باره نوشته: آقا این تبلیغات مشبک روی شیشه اتوبوسها کورمون کرد. چه کسی وکی به داد ما میرسه؟
آیین نامه: تبلیغات روی شیشه ها غیرقانونی است
با مطالعه آیین نامه ضوابط تبلیغات در ناوگان حمل و نقل عمومی کشور (ابلاغی وزارت کشور به شماره 121930/1/3/37 مورخ یازدهم آبان 89) می توان دریافت تبلیغات درون و بیرون اتوبوس و مینی بوس های شهری، دارای قواعد مشخصی است.
تبصره ماده 4 درباره تبلیغات در داخل اتوبوس و مینی بوس می گوید: انواع تبلیغات مجاز در داخل خودروی اتوبوس و مینی بوس به نحوی است که در معرض دید راننده نبوده و باعث کاهش دید راننده یا کاهش رفاه مسافرین نگردد ...مجاز است.
همچنین تبصره این ماده گفته: هر نوع تبلیغات در داخل اتوبوسها و مینی بوسها بر روی شیشه ها (جلو، عقب، طرفین و آیینه ها) ممنوع است.
در ماده 5 این آیین نامه در خصوص تبلیغات در خارج اتوبوس و مینیبوس هم می خوانیم:
انواع تبلیغات مجاز در بدنه خارجی اتوبوسها و مینی بوسها، صرفاً بر روی بدنه های طرفین (راست و چپ)، مجاز بوده و بر روی بدنه های جلو و عقب ممنوع میباشد.
همچنین تبصره 1 ذیل این ماده می گوید: هر نوع تبلیغات در خارج اتوبوسها و مینی بوسها بر چراغها و شیشهها (جلو، عقب، طرفین، آیینهها) ممنوع است.
اینطور که پیداست هرگونه تبلیغات روی اتوبوسهای درون شهری که
-مزاحم مسافران شود
-روی شیشه های طرفین، جلو و عقب نصب شود
-روی چراغها را بگیرد
-باعث کاهش دید مسافران شود
ممنوع است. می توان اینطور نتیجه گرفت تبلیغات سراسر اتوبوس که ناقض موارد بالاست، ممنوع تلقی می شود و باید