بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

اپلیکیشن‌هایی که به کاربران برای انتخاب مسیر مناسب کمک می‌کنند

پیداکردن آدرس از دیرباز مشکل همه ما بوده و هنوز هم هست. در گذشته و پیش از ظهور جدی تکنولوژی تنها راه یافتن مسیرهایی که نمی‌شناختیم پرسیدن از افرادی بود که امیدوار بودیم مسیر را بهتر از ما می‌شناسند. گاهی هم راهنمایی این افراد درست از آب درنمی‌آمد

اپلیکیشن‌هایی که به کاربران برای انتخاب مسیر مناسب کمک می‌کنند
تین نیوز |

پیداکردن آدرس از دیرباز مشکل همه ما بوده و هنوز هم هست. در گذشته و پیش از ظهور جدی تکنولوژی تنها راه یافتن مسیرهایی که نمی شناختیم پرسیدن از افرادی بود که امیدوار بودیم مسیر را بهتر از ما می شناسند. گاهی هم راهنمایی این افراد درست از آب درنمی آمد و راه را گم می کردیم و بدتر از آن چیزی می شد که بود.

حالا ولی وضعیت فرق کرده و اگر کمی با دنیای تکنولوژی آشنایی داشته باشیم، می توانیم بدون سردرگمی و اتلاف وقت مسیر خود را پیدا کنیم. کافی است یک تلفن هوشمند داشته باشیم تا با نصب اپلیکیشن های موردنیازمان مشکل گم کردن راه را حتی برای مکان هایی که برای نخستین بار می رویم برای همیشه حل کنیم. یکی از نخستین اپلیکیشن هایی که در این زمینه در کشور ما شناخته شد برنامه نقشه گوگل (Google maps) بود.

این برنامه البته هنوز هم طرفداران پروپاقرص خود را دارد و با وجود ظهور برنامه های مسیریابی بهتر و با کیفیت و امکانات بیشتر همچنان به این برنامه وفادارند. گوگل مپس را می توان گفت همه کاربران تلفن هوشمند می شناسند و کم و بیش از آن استفاده کرده اند ولی اپلیکیشن های مسیریابی به این برنامه ختم نمی شود. در سال های اخیر برنامه های متنوع و متفاوتی طراحی و تولید شده اند که برتری های جالب توجهی به این اپلیکیشن دارند؛ برنامه هایی که برای هدف ویژه ای مثلا با هدف کمک به مسیریابی دوچرخه سواران یا کوهنوردان طراحی شده که تمرکزشان بر یک موضوع خاص است. اگر می خواهید با این نوع برنامه های مسیریابی آشنا شوید در ادامه با ما باشید که به معرفی برخی از بهترین آنها می پردازیم.

رانندگی

یکی از بزرگ ترین مشکلات ما برای مسیریابی هنگام رانندگی است. برای همه ما بارها پیش آمده که به مکان هایی می رویم که برای نخستین بار است و به آن منطقه آشنایی نداریم. در این موارد حتی اگر آدرس را هم در دست داشته باشیم، باز هم رفتن به مکان موردنظر راحت نیست. گاهی هم پیش می آید به سفر می رویم و در شهر مقصدمان نیاز به نقشه ای کامل و مطمئن داریم که بی نیاز از پرسش های مکرر و گاهی ناامیدکننده مسیر خود را پیدا کنیم. یکی از اپلیکیشن هایی که با این هدف تولید شده و در کشور ما هم کاربران خود را پیدا کرده، برنامه Waze است. این اپلیکیشن البته مدتی است که فیلتر شده ولی از آنجا که کیفیت و قابلیت های جالب توجهی دارد، همچنان کاربران خود را دارد. Waze البته فقط برای رانندگان مناسب است و مسیرهایی را که می توان با خودرو رفت برای شما انتخاب می کند.

کافی است شما مبدا و مقصد را تعیین کنید و بقیه کار را Waze برای شما انجام می دهد؛ بهترین مسیر را به شما پیشنهاد می کند، زمانی را که به مقصد می رسید به شما اعلام می کند و حتی در مسیر دوربین های کنترل سرعت و پلیس راهنمایی و رانندگی را به شما اطلاع می دهد. وقتی از این برنامه استفاده می کنید، در کنار صفحه، سرعت مجاز در خیابانی را که هستید نوشته شده و جالب تر اینکه این برنامه سرعت خودروی شما را هم می سنجد و اگر بیشتر باشد به شما هشدار می دهد که سرعت خود را پایین بیاورید. اپلیکیشن Waze را اگر چندبار هنگام رانندگی استفاده کنید به آن معتاد می شوید. این برنامه به مرور به شما می فهماند که حتی در مسیرهای روزانه خود هم به این برنامه پناه ببرید تا با توجه به ترافیک آن زمان بهترین مسیر را برای شما انتخاب کند تا کمتر در ترافیک بمانید. Waze هم کوچه پس کوچه های شهر را می شناسد و شما را گاهی از مسیرهایی می برد که تاکنون ندیده اید.

کوهنوردی

طراحان و تولیدکنندگان اپلیکیشن های مسیریابی به فکر کوهنوردان هم بوده اند.  BackCountry Navigator TOPO GPS یکی از این برنامه هاست که ویژه کوهنوردان طراحی شده تا مسیر خود را گم نکنند و با اطمینان بیشتر به راه خود ادامه دهند. شما می توانید با نصب این نرم افزار در موبایل یا تبلت خود، هنگام کوهنوردی توسط جی پی اس و قطب نمای موجود در برنامه موقعیت خود را تشخیص بدهید و مسیر خود را تعیین کنید. نکته مثبت این برنامه این است که نیازی به اینترنت ندارد و برای کوهنوردان که اینترنت جالب توجهی در اختیار ندارند، بهترین گزینه است.

نکته دیگر اینکه این اپلیکیشن از گجت های اندرویدی مانند ساعت های هوشمند هم پشتیبانی می کند و شما می توانید موقعیتتان را روی مچ دستتان ببینید؛ بی آنکه دستگاه خود را از جیب یا کیفتان دربیاورید. این برنامه طول و عرض جغرافیای را به شما نشان می دهد و همچنین کمپ ها یا اردوگاه ها هم در این نقشه تعبیه شده و می توانید به کمک GPS آنها را بیابید. یکی از ویژگی های جالب توجه این اپلیکیشن خواندن فایل های با فرمت GPX و KML و ناوبری بر اساس داده های این فایل هاست. همچنین قابلیت دریافت و نمایش داده هایی با دیگر فرمت های معمول ابزارهای ناوبری و سیستم های مختصاتی مانند UTM/ UPSو LAT/ LOGرا دارد.

جایگزین گوگل مپ

اپلیکیشن گوگل مپ را همه می شناسیم و کارکردن با آن را نیز راحت می دانیم ولی اگر به هر علتی می خواهید این برنامه را تغییر دهید و به مسیریابی دیجیتالی خود تنوعی بدهید، بهترین گزینه HERE WeGo است. این برنامه همانند گوگل مپ ترافیک را به شما اعلام می کند تا بتوانید در کمترین زمان ممکن به مقصد برسید. همچنین برای افرادی که خودروی شخصی ندارند اطلاعات حمل و نقل عمومی را در اختیار می گذارد. شما می توانید نقشه منطقه مشخصی را که قصد رفتن به آنجا را دارید HERE WeGo دانلود کنید و در مکان مورد نظرتان بدون نیاز به اینترنت و به صورت آفلاین از اطلاعات نقشه بهره ببرید. امکان به اشتراک گذاری مکان خود با دوستانتان از طریق ایمیل یا پیامک، نمایش و پیداکردن مکان های نزدیک، پشتیبانی از مسیریابی صوتی و همچنین هشداردهنده سرعت غیر مجاز برخی از ویژگی های HERE WeGo است.

نکته جالب درباره این اپلیکیشن اینکه HERE WeGo نرم افزار رسمی کمپانی نوکیا بوده و با هدف رقابت با گوگل مپ به صورت پیش فرض روی گوشی های نوکیا نصب شده بود و در این موبایل ها خبری از نقشه گوگل نبود. اواخر تابستان 2015 گروهی از خودروسازان آلمانی این اپلیکیشن را با مبلغی بیش از 8/ 2 میلیارد دلار از نوکیا خریدند و سپس با اعمال تغییراتی در رابط کاربری، قابلیت های بیشتری نیز به آن اضافه کردند که امکان به اشتراک گذاری مسیر سفر یکی از آنها است. سال گذشته میز این اپلیکیشن که در ابتدا HERE Maps نام داشت عنوان جدید HERE WeGo را به خود گرفت و قابلیت های بیشتری نیز به آن افزوده شد. این اپلیکیشن حالا از زبان فارسی هم پشتیبانی می کند و برای کسانی که به زبان انگلیسی مسلط نیستند جایگزین مناسبی برای دیگر اپلیکیشن های مسیر یابی محسوب می شود.

مسیریاب آفلاین

اگر متصل شدن به اینترنت در محیط بیرون از خانه یا در جاده ها برای شما دشوار است و نمی توانید از برنامه های مسیر یابی متعارف استفاده کنید، پیشنهاد ما برای شما MAPS.ME است. این اپلیکیشن مسیریاب آفلاین نقشه شهرهای ایران را هم دارد و برای کاربران ایرانی که در مقایسه با کاربران دیگر کشورها مشکل متصل شدن به اینترنت پرسرعت دارند، گزینه مناسبی است. نقشه این برنامه حتی جاده های فرعی را هم پوشش داده و شما می توانید با خیال راحت هنگام سفر به MAPS.ME تکیه کنید. این برنامه مسیرهای پیاده روی را هم مشخص کرده و اگر قصد پیاده رفتن به مقصد خود را داشته باشید بهترین مسیر را به شما معرفی می کند؛ موضوعی که اپلیکیشن Waze از آن بی بهره است. نمایش اطلاعات ترافیکی، نمایش مکان های عمومی و همچنین نمایش زمان تقریبی رسیدن به مقصد از دیگر قابلیت های MAPS.ME به شمار می رود.

دوچرخه

از آنجا که در کشور ما شرایط برای دوچرخه سواری به ویژه برای خانم ها مهیا نیست شاید استفاده از اپلیکیشن مسیر یاب برای دوچرخه سواری نیز بی معنا باشد. با این حال برای آن دسته از کاربرانی که با تمام شرایط بازدارنده، دوچرخه سواری می کنند و به دنیای تکنولوژی هم علاقه مند هستند MapMyRide+ GPS Cycling Riding را معرفی می کنیم. شما با استفاده از این اپلیکیشن می توانید جدا از یافتن مسیر مناسب برای دوچرخه سواری از طریق جی پی اس، مسافت طی شده و میزان کالری مصرف شده و ضربان قلب خود را در اختیار داشته باشید. همچنین این برنامه هنگام دوچرخه سواری به شما هشدارهای صوتی را اعلام می کند. این برنامه همچنین به شما امکان این را می دهد که برنامه ها و شرایط تمرین هایتان از طریق دوچرخه سواری را در شبکه های اجتماعی با دوستانتان به اشتراک بگذارید. در واقع این اپلیکیشن فقط به شما مسیر مناسب برای دوچرخه سواری را نمی دهد. شما می توانید با استفاده از این برنامه از طریق دوچرخه سواری و لذت تفریح آن به تناسب اندام نیز برسید.

 

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.