لزوم توجه به روانشناسی ترافیک برای کاهش تصادفات
رئیس نخستین کنگره روانشناسی ترافیک با تأکید بر لزوم بررسی شاخص های روانشناختی رانندگان گفت: توجه جدی به موضوع روانشناسی ترافیک برای کاهش تصادفات ضرورت دارد.
رئیس نخستین کنگره روانشناسی ترافیک با تأکید بر لزوم بررسی شاخص های روانشناختی رانندگان گفت: توجه جدی به موضوع روانشناسی ترافیک برای کاهش تصادفات ضرورت دارد.
به گزارش روز شنبه گروه علمی ایرنا از دبیرخانه نخستین کنگره روانشناسی ترافیک، حسین پورشهریار با بیان اینکه اگر از مبانی علمی علوم رفتاری و روانشناسی استفاده شود، می توان دانش افراد مرتبط با حوادث ترافیکی را ارتقا داد، افزود: نقش روانشناسی در کاهش حوادث ترافیکی بسیار زیاد است؛ به عنوان مثال بیشتر از 100 سال است که روانشناسی ترافیک در کشور آلمان مورد استفاده قراد گرفته و قوانینی وضع شده است که شاخص های روانشناسی رانندگان بررسی می شود.
وی با تاکید بر این که بررسی ابعاد روانشناختی رانندگان به ویژه در رانندگانی که تخلفات حادثه ساز داشته یا دارای نمره منفی هستند، بیشتر باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: در ایران به موضوع روانشناسی ترافیک و بررسی ابعاد روانشناختی رانندگان به صورت فصلی توجه می شود و گاهی نیز مورد بی توجه کامل قرار گرفته است.
پورشهریار با بیان اینکه رانندگی تهاجمی یک خصیصه روانشناختی است، اظهار کرد: کاهش آستانه تحمل نشانهای از اختلال روان است که در رفتار رانندگی افراد بسیار تاثیرگذار است. همچنین افراد مضطرب رانندگی تهاجمی دارند و این موضوع تصادفات رانندگی را چندین برابر میکند.
وی ادامه داد: آمار بالای تصادفات و تلفات ناشی از آن در کشور ضرورت برگزاری کنگره روانشناسی ترافیک را نشان می دهد و بر همین اساس بر آن شدیم چنین کنگره ای را برگزار کنیم.
پورشهریار افزود: اطلاع رسانی و افزایش آگاهی جمعیت متخصص و درگیر با ترافیک و آموزش به افرادی که با مسائل ترافیکی مواجه هستند، ازجمله اهداف برگزاری نخستین کنگره روانشناسی ترافیک است.
رئیس نخستین کنگره روانشناسی ترافیک خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم با توجه به مشکلات روانشناختی رانندگان، با فرهنگ سازی شاهد کاهش آمار تصادفات رانندگی و تلفات و آسیبهای ناشی از آن باشیم.
نخستین کنگره روانشناسی ترافیک با هدف ایجاد همگرایی بیشتر بین کارشناسان حوزه کاهش تصادفات جاده ای و ریلی و معرفی کارکردهای دانش روانشناسی ترافیک در روزهای 21 و 22 آذرماه در مرکز همایشهای بین المللی شهید بهشتی برگزار می شود.
این کنگره دارای امتیاز بازآموزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور است و اساتید، دانشجویان، پژوهشگران و مؤسسات مرتبط با حوزه ترافیک می توانند برای شرکت در اولین کنگره ملی روان شناسی ترافیک از روز 25 مهرماه به سایت http://conf.sbu.ac.ir/index.php/NCPT/NCPT-1 مراجعه و ثبت نام کنند.