یک کشور آفریقایی مانع حرکت ناوگان آزادی ۲ به سمت غزه شد
به دلیل مانع تراشی های رژیم صهیونیستی، ناوگان آزادی ۲، مأموریت بشردوستانه با هدف رساندن کمک های دریایی به غزه، از حرکت ایستاد.
به دلیل مانع تراشی های رژیم صهیونیستی، ناوگان آزادی ۲، مأموریت بشردوستانه با هدف رساندن کمک های دریایی به غزه، از حرکت ایستاد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، ائتلاف سازمان ها و انجمن های غیردولتی در بیانیه ای «موانع اداری» را که پس از برداشتن پرچم گینه بیسائو مانع از حرکت ناوگان دریایی می شود، محکوم کرد و آن را «در تبانی» با اشغالگران دانست.
در این بیانیه آمده است: «دفتر ثبت بین المللی کشتی ها در گینه بیسائو، در اقدامی آشکار سیاسی، به ائتلاف ناوگان آزادی اطلاع داد که پرچم گینه بیسائو را از ۲ کشتی این ناوگان، از جمله یک کشتی باری با بیش از ۵ هزار تن کمک های حیاتی به فلسطینیان در غزه بردارد.»
ائتلاف خاطرنشان کرد که در پیام خود مبنی بر اطلاع از این لغو، ثبت بین المللی کشتی ها در گینه بیسائو چندین درخواست غیرعادی (...) از جمله تایید مقصد کشتی ها، توقف های احتمالی و بندر تخلیه ارائه کرده است. این دفتر ثبت درخواست نامه ای رسمی مبنی بر تأیید صریح انتقال کمک های بشری و فهرست دقیق محموله ها را مطالبه کرده است.
سازمان دهندگان ائتلاف گفتند که «معمولاً» چنین ممیزی «فقط مربوط به ایمنی و استانداردهای مربوط به کشتی هایی است که پرچم آن را دارند و به مقصد، برنامه سفر یا ماهیت سفر مربوط نمی شود.
ائتلاف ادامه داد: متأسفانه گینه بیسائو در قحطی عمدی که اشغالگران ایجاد کرده اند و نیز محاصره غیرقانونی و نسل کشی فلسطینیان در غزه شریک است.
همزمان با صدور این بیانیه، نشست خبری در منطقه تاریخی سلطان احمد استانبول با حضور برگزارکنندگان و ۲۸۰ داوطلب، فعال حقوق بشر، وکلا و پزشکان آماده دریانوردی با سردادن شعارهایی مانند «ما سوار کشتی خواهیم شد» و «پرچم را برگردانید» و «فلسطین آزاد است» برگزار شد.
دکتر نیما مشعوف، اپیدمیولوژیست معروف (همه گیرشناس) و عضو تیم ناوگان آزادی گفت: مانند دفعات دیگر، آنها (اسرائیل) در آخرین لحظه ارسال کمک را در نطفه خفه کردند.
به نقل از رادیو کانادا، گینه بیسائو، کشوری در غرب آفریقا به سازمان دهندگان اعلام کرد «اگر به غزه نروید به شما اجازه سفر خواهند داد.»
خانم مشعوف در استانبول ترکیه، جایی که گروه از روز یکشنبه امیدوار بود حرکت کند، توضیح داد روزبه روز بهانه های جدیدی برای تأخیر در حرکت به آنها ارائه می شود از جمله اینکه بازرسی های اضافی ضروری است، حتی اگر همه چیز درست باشد.
به گفته وی، رژیم صهیونیستی قصد ندارد فلسطین را زنده نگه دارد و مانند «ناوگان آزادی» سال های اخیر با اعمال فشار بر دولت ها برای ممانعت از این سفر مانند دزدان دریایی رفتار می کند.
قرار بود بیش از ۵۰۰ نفر، عمدتاً افرادی حامی حقوق بشر از ۴۰ کشور جهان، در این مأموریت شرکت کنند که هدف آن شکستن محاصره رژیم صهیونیستی و رساندن ۵۵۰۰ تن مواد غذایی و تجهیزات پزشکی به مردم غزه بود. آنها عنوان کردند مانع تراشی در مأموریت آنها بر اساس قوانین بین المللی غیرقانونی است.
در مواجهه با این مانع تراشی، برگزارکنندگان قصد دارند به کشورهای دیگر نزدیک شوند تا زیر پرچم آنها حرکت کنند که آن هم کمی طول می کشد.
ژان پی یر روآ والدبنیتو، پرستار و یکی از اعضای مأموریت «ناوگان آزادی» در این باره گفت: «ناامیدکننده است اما ما مصمم هستیم. متأسفانه، گویی می پذیریم که این بخشی از مشکل کلی است، یعنی تأثیری که اسرائیل بر بسیاری از کشورها دارد.»
این در حالی است که وزارت بهداشت غزه اعلام کرد بیش از ۳۴۰۰۰ فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی شهید شده اند که حدود دو سوم آنها کودکان و زنان هستند.