بازدید سایت : ۴۱۹۶۱

جنگ بین حزب‌الله و اسرائیل؛ ایران چه خواهد کرد؟

در حالی که آتش درگیری ها در منطقه خاورمیانه روز به روز بیشتر می شود نگرانی ها از شکل گیری جنگ تمام عیار نیز در منطقه بیش از همیشه شده است.

تین نیوز |

جنگنده های رژیم صهیونیستی ساعاتی پیش ضاحیه جنوبی بیروت را هدف گرفتند که بر اثر آن و طبق آخرین آمار تاکنون ۲ لبنانی شهید و ۷۶ تن دیگر زخمی شده اند. عملیات آواربرداری هنوز ادامه دارد.

به گزارش تین نیوز، بعد از حمله ۷ اکتبر حماس به اسرائیل که حملات اسرائیل به نوار غزه را در پی داشت جمهوری اسلامی بارها خطوط قرمزی را برای پاسخ دادن به اسرائیل تعریف کرد که یکی از آنها حمله زمینی سربازان اسرائیل به نوار غزه بود اما با وجود اینکه ماه ها از حضور نظامیان این کشور در این باریکه می گذرد همچنان پاسخی از سوی ایران مشاهده نشده است.

در هفته های اخیر حالا تنش ها با بزرگ ترین و قدرتمندترین نیروی متحد جمهوری اسلامی در منطقه یعنی حزب الله بالا گرفته و حملات مکرر اسرائیل باعث کشته شدن تعداد قابل توجهی از فرماندهان ارشد این گروه لبنانی و زخمی شدن تعداد بیشتری از اعضای آن شده است.

حالا جنگنده های رژیم صهیونیستی ساعاتی پیش ضاحیه جنوبی بیروت را هدف گرفتند که بر اثر آن و طبق آخرین آمار تاکنون ۲ لبنانی شهید و ۷۶ تن دیگر زخمی شده اند.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل تاکید کرد که جنگ این کشور با حزب الله تا زمانی که تمامی شهروندان اسرائیلی به خانه های خود در شهرهای شمالی بازنگردند ادامه خواهد داشت. شهروندانی که نتانیاهو می گوید به خاطر حملات حزب الله مجبور شده اند خانه و کاشانه خود را ترک کنند.

اما آیا در صورتی که اسرائیل گام بعدی را بردارد ایران دست به مداخله خواهد زد؟ علی واعظ، مدیر بخش ایران گروه بین المللی بحران در این خصوص به خبرگزاری فرانسه می گوید: «استراتژی ایران این است که قدرت خود را بدون دخالت مستقیم، به ویژه از آنجایی که تشدید تنش می تواند به نفع اسرائیل باشد و بر انتخابات آمریکا تأثیر بگذارد، نشان دهد.»

واعظ با اشاره به اینکه اولویت ایران رفع تحریم ها و همچنین ثبات اقتصادی است، گفت: «ایران نمی خواهد در بازی طراحی شده توسط دشمن سرسختش گام بردارد.»
مقام های ایرانی بارها چنین اظهاراتی را به زبان آورده و گفته اند کاری نمی کنند که نتانیاهو و اسرائیل را خوشحال کند. آنها حتی در ماه آوریل و در پاسخ به حمله هوایی به سفارت ایران در دشمق که به کشته شدن چندین فرمانده اشد سپاه پاسداران انجامید نیز تنها به ارسال موشک ها و پهپادهایی که آن هم پیش از شلیک به اطلاع کشورهای غربی رسیده بود بسنده کردند. اقدامی که هدفش ایجاد زمان کافی برای اسرائیل برای خنثی کردن آنها بود.

با این حال در این مدت اسرائیل گام به گام بیشتر جلو رفته و هر بار ضربه سخت تری را به ایران آورده است. چند هفته قبل در یک عملیات ترور پیچیده، اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس که برای شرکت در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان به تهران آمده بود کشته شد. هرچند اسرائیل مسئولیت انجام آن را نه تایید و نه رد کرده اما نوک پیکان اتهامات متوجه این کشور است.

مقام های ایرانی بارها اسرائیل را برای آن حمله مقصر و تاکید کردند که به آن پاسخ خواهند داد اما هنوز این پاسخ عملی نشده است.

مسعود پزشکیان در نیویورک در یکی از سخنرانی های خود به این موضوع اشاره و گفت: «کشورهای غربی مدام به ما می گفتند که به ترور هنیه پاسخ ندهید تا ظرف یک هفته آتش بس برقرار شود و ما هم سعی کردیم پاسخ ندهیم که آتش بس برقرار شود اما هرگز چنین اتفاقی نیفتاد.»

ایران هرچند تلاش می کند از درگیر شدن بیشتر با اسرائیل پرهیز کند اما این انفعال ایران باعث شده تا در طول این ماه ها اسرائیل گام های بیشتری را برای ضربه زدن به ایران و متحدینش بردارد.

تهران که از فشار اقتصادی ناشی از تحریم ها و مشکلات اقتصادی رنج می برد می داند که توان لازم برای درگیر شدن یک جنگ تمام عیار را ندارد و به همین دلیل تلاش دارد با مدارا از این شرایط عبور کند اما ادامه اقدامات اسرائیل که با واکنش های بین المللی چندانی هم رو به رو نمی شود باعث شده تا حتی بسیاری در داخل ایران و به ویژه از سوی تندروها لب به اعتراض بگشایند و از آنچه «رویکرد منفعلانه» جمهوری اسلامی می خوانند انتقاد کنند.

ایران هرچند تلاش دارد با آغاز گفتگوها مشکلات تحریم ها و فشار اقتصادی را از خود باز کند اما قدرت های غربی دست کم فعلا ضرورتی برای این کار احساس نمی کنند و بخش مهمی از ماجرا هم به نزدیک بودن انتخابات در ایالات متحده مربوط است.

با توجه به اینکه در کمتر از ۴۰ روز دیگر رئیس جمهور دیگری در آمریکا انتخاب خواهد شد تمام تلاش ها برای آغاز گفتگوهای تازه بی نتیجه خواهد بود و تهران و غرب باید منتظر بمانند تا ساکن جدید کاخ سفید انتخاب شود.

از سوی دیگر ایران می داند که تشدید تنش می تواند هم به بنیامین نتانیاهو و هم شاید به بازگشت ترامپ به کاخ سفید کمک کند، دو اتفاقی که تهران از هیچ کدام آنها استفبال نمی کند. علی واعظ در این رابطه می گوید: «هرگونه تشدید تنش می تواند نتانیاهو را تقویت کند و حتی به بازگشت احتمالی ترامپ به کاخ سفید نیز کمک کند. این دو به شدت برای منافع ایران خطرناک هستند.»

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: یورونیوز
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.