بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

افت ۲۲درصدی صادرات خودرو

این روزها خبرهای خوبی از خودروسازان شنیده نمی شود حالا علاوه بر زیان 43 میلیارد تومانی گزارش‌های منتشر شده در سایت کدال سازمان بورس درباره وضعیت صادراتی سه شرکت خودروساز نشان می‌دهد تنها خودروسازی سایپا در ۹ ماه سال‌جاری موفق به صادرات ۲۹۲ دستگاه خودرو به‌صورت CBU شده است.

افت ۲۲درصدی صادرات خودرو
تین نیوز |

این روزها خبرهای خوبی از خودروسازان شنیده نمی شود حالا علاوه بر زیان 43 میلیارد تومانی گزارش‌های منتشر شده در سایت کدال سازمان بورس درباره وضعیت صادراتی سه شرکت خودروساز نشان می‌دهد تنها خودروسازی سایپا در ۹ ماه سال‌جاری موفق به صادرات ۲۹۲ دستگاه خودرو به‌صورت CBU (خودرو به‌صورت کامل) شده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از دنیای اقتصاد؛ از این تعداد خودروی صادر شده، ۴۰ دستگاه پراید و ۲۵۲ دستگاه تیبا بوده است. با این حال سایپایی‌ها در صادرات CBU در پایان آذرماه ۹۹ در قیاس با مدت مشابه سال گذشته افت بیش از ۲۲ درصدی را تجربه کرده‌اند. اما اطلاعات منتشر شده توسط ایران خودرو نشان می‌دهد این خودروساز تا پایان آذر ۹۹ در بخش صادرات CKD (قطعات منفصله) به نسبت مدت مشابه سال گذشته افتی بیش از ۷۸ درصد را تجربه کرده است.

آبی‌های جاده مخصوص تا پایان آذر سال گذشته ۲۳۵۲ دستگاه خودرو به‌صورت CKD صادر کردند اما این تعداد در پایان نهمین ماه از سال‌جاری به ۵۰۴ دستگاه تقلیل یافت.نکته قابل‌توجه در بخش صادراتی ایران خودرو این است که آبی‌های جاده مخصوص از محل CKD‌های صادر شده هیچ سودی کسب نکرده‌اند و به نوعی تولید و صادرات برای ایران خودرویی‌ها سر به سر بوده است.

غول آبی جاده مخصوص برای سه‌ماه پایانی امسال صادرات هزار و ۵۶۰ دستگاه خودرو به‌صورت CKD را پیش‌بینی کرده است. مشخص نیست برآورد این میزان صادرات در سه‌ماهه پایانی سال‌جاری با توجه به اینکه آبی‌های جاده مخصوص از محل صادرات در پایان پاییز نتوانسته‌اند هیچ سودی کسب کنند چه توجیهی برای ایران خودرویی‌ها دارد؟ چنانچه ایران خودرویی‌ها بتوانند برآورد صورت گرفته برای صادرات تا پایان زمستان ۹۹ را عملیاتی کنند باز هم مجموع صادرات CKD آنها تا پایان امسال در قیاس با سال گذشته افت بیش از ۱۲‌درصدی را نشان می‌دهد. آبی‌های جاده مخصوص تا پایان سال ۹۸ توانسته بودند تعداد ۲ هزار و ۳۵۲ دستگاه به‌صورت CKD به مقاصد صادراتی خود ارسال کنند.

حال به سراغ وضعیت صادراتی دیگر خودروساز بزرگ کشور یعنی خودروسازی سایپا می‌رویم. همان طور که گفته شد سایپا تنها خودروسازی است که تا پایان آذر ماه سال‌جاری خودرو به‌صورت CBU صادر کرده است.

گزارش‌های منتشر شده در سایت کدال سازمان بورس نشان می‌دهد خودروسازی سایپا در بخش صادرات در پایان آذر ماه امسال به نسبت آذر ماه سال گذشته افت را تجربه کرده است. بر اساس اطلاعات منتشر شده غول نارنجی جاده مخصوص توانسته تا پایان آذر ماه سال‌جاری ۲۵۲ دستگاه تیبا صادر کند. این میزان صادرات تیبا در قیاس با سال گذشته در همین بازه زمانی افت بیش از ۳۳ درصدی را نشان می‌دهد. با این حال صادرات این تعداد تیبا سودی بیش از ۱۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان عاید این خودروساز کرده است.

 بر اساس صورت‌های مالی منتشر شده این خودروساز در سایت کدال سازمان بورس هر دستگاه تیبا در مقاصد صادراتی با قیمتی بیش از ۱۳۲ میلیون تومان به فروش رفته است. به نظر می‌رسد این درآمد به ازای فروش هر دستگاه تیبا بیشتر از اختلاف نرخ ارز و ریال تاثیر پذیرفته باشد. این خودروساز تا پایان پاییز سال گذشته توانسته بود ۳۷۷ دستگاه تیبا صادر کند. صادرات سایپایی‌ها در بخش SKD (قطعات نیمه منفصل خودرو) نیز تا پایان نهمین ماه از سال‌جاری به نسبت مدت مشابه سال گذشته با افت همراه بوده است.

این خودروساز تا پایان آذر ۹۹ به میزان ۴۸۱ دستگاه خودرو به‌صورت SKD صادر کرده است. این در شرایطی است که در همین بازه زمانی در سال گذشته ۳ هزار و ۴۰ دستگاه SKD را به مقاصد صادراتی خود ارسال کرده‌اند. از محل SKD‌های صادر شده نزدیک به ۲۲ میلیارد تومان به حساب سایپا واریز شده است.

سومین خودروساز بزرگ کشور نیز تا پایان پاییز ۹۹ هیچ صادراتی را در صورت‌های مالی خود در سایت کدال درج نکرده است. پارس‌خودرویی‌ها سال گذشته تا پایان آذر۹۸ توانسته بودند ۴ دستگاه خودرو (که مدل آن مشخص نیست) را صادر کنند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.