◄ خودروسازان آسیب پذیر در برابر تعرفه های اخیر آمریکا معرفی شدند / تعرفه پورشه و بنز مشخص شد
به دنبال اعلام ترامپ مبنی بر اعمال تعرفه های جدید بر خودروهای وارداتی، خودروسازان و کشورهای آسیب پذیر در برابر افزایش تعرفه خودرو در آمریکا معرفی شدند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا گفت که از هفته آینده مالیات وارداتی ۲۵ درصدی بر واردات خودروهایی که تولید آمریکا نیستند را اعمال خواهد کرد. طبق داده های این صنعت، در سال گذشته، تقریباً نیمی از خودروهای فروخته شده در آمریکا وارداتی بوده اند.
به گزارش تین نیوز، شرکت ها و کشورهایی که در برابر تعرفه های جدید آمریکا آسیب پذیر هستند و درصد خودروهای فروخته شده توسط برندهای وارداتی در آمریکا در ذیل، آمده است.
* شرکت خودروسازی بریتانیایی جگوار لندرور (تاتا) صد در صد
* هلدینگ چینی جیلی (ولوو) ۹۰ درصد
* شرکت ژاپنی مزدا ۸۱ درصد
* فولکس واگن آلمان ۸۰ درصد
* شرکت کره ای هیوندای یا کیا ۶۵ درصد
* مرسدس بنز آلمان ۶۳ درصد
* شرکت آلمانی «بی ام دبلیو» ۵۲ درصد
* شرکت ژاپنی تویوتا ۵۱ درصد
* شرکت آمریکایی جنرال موتورز ۴۶ درصد
* استلانتیس در هلند ۴۵ درصد
* شرکت ژاپنی سوبارو ۴۵ درصد
* هوندای ژاپن ۳۵ درصد
* شرکت آمریکایی «فورد» ۲۱ درصد
* شرکت آمریکایی «تسلا» صفر درصد
برترین کشورهای صادرکننده خودرو به آمریکا
آمریکا در سال ۲۰۲۴ به ارزش ۴۷۴ میلیارد دلار محصولات خودرو، از جمله خودروهای سواری به ارزش ۲۲۰ میلیارد دلار، وارد کرد. مکزیک، ژاپن، کره جنوبی، کانادا و آلمان، همگی متحدان نزدیک آمریکا و بزرگترین تامین کنندگان بودند.
طبق گزارش رویترز، در سال ۲۰۲۴، مکزیک ۲.۵ میلیون دستگاه خودرو به آمریکا صادر کرده است و پس از آن کره جنوبی با ۱.۴ میلیون دستگاه، ژاپن با ۱.۳ میلیون دستگاه و کانادا با ۱.۱ میلیون دستگاه خودرو در این فهرست قرار دارند. بر اساس گزارش اس اند پی گلوبال، در سال ۲۰۲۴ آلمان ۴۳۰ هزار دستگاه خودرو و بریتانیا نزدیک به ۹۰ هزار دستگاه صادر کرده است.
هزینه احتمالی تعرفه ها برای پورشه و بنز مشخص شد
پورشه و مرسدس بنز، بیشترین ضربه را از جدیدترین تعرفه های دونالد ترامپ، متحمل خواهند شد و با آسیب احتمالی ۳.۴ میلیارد یورو (۳.۷ میلیارد دلار) مواجه خواهند شد.
به گزارش ایسنا ، تعرفه ۲۵ درصدی اضافی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا که قرار است از سوم آوریل اعمال شود، می تواند در سال ۲۰۲۶ تقریباً یک چهارم سود عملیاتی پیش بینی شده شرکت های خودروسازی پورشه و مرسدس بنز را از بین ببرد. تولیدکنندگان ممکن است برای جبران این تاثیر، مجبور شوند قیمت ها را افزایش دهند یا تولید بیشتری را به آمریکا منتقل کنند.
این تعرفه ها، وابستگی صنعت خودروی اروپا به صادرات بازار پُرسود آمریکا را تهدید می کند. خودروسازان آلمانی بیشتر در معرض خطر هستند، زیرا خودروهای بیشتری را در مقایسه با کشورهای دیگر به آمریکا صادر می کنند. این عوارض فراتر از بزرگ ترین خودروسازان آلمان، همچنین به قطعه سازان از جمله بوش و کانتیننتال نیز آسیب خواهد رساند.
اکثر خودروسازان آلمانی کارخانه هایی را در آمریکا دارند که در آن خودروها را هم برای خریداران بومی و هم برای صادرات تولید می کنند. با توجه به واکنش اتحادیه اروپا، هر گونه تشدید جنگ تجاری می تواند به صنعتی که در حال حاضر با افزایش هزینه ها و کاهش تقاضا دست و پنجه نرم می کند، آسیب بیشتری وارد کند.
طبق گزارش بلومبرگ، این اقدام پیامدهای منفی برای مصرف کنندگان، به ویژه در آمریکای شمالی خواهد داشت.